Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

0
anonim
Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:
Tarayıcınızın Flash, ActiveX, Java, JavaScript gibi özellikleri kapatmanız gerekiyor. Tor kullanırken Privoxy ile beraber SOCKS4a kullanılması , güvenlik duvarı ayarlarıyla sadece Tor çıkışına izin verilmesi diye devam ediyor, yazının devamı burda.

Anonim olmak her istediğini yapmak demek değil ama mahremiyetimizi korumayı istemek de insanca bir hak. Ayrıca Tor kullansanız da yasadışı durumlar "big brother" tarafından tespit edilebiliyor.

Görüşler

0
sundance
Keşke böyle bir yazıyı, bu kadar kısa tutmasaydınız.
0
sefalet
http://www.olympos.org/article/articleview/1499/1/10/tor_ile_internetamp8217te_kimlik_gizleme?PrintableVersion=enabled
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

AnkaSEC ’10 Bilgi Güvenliği Konferansı Aktif Katılım Çağrısı

honal

Ülkemizde gerçekleştirilen bilgi/bilişim güvenliği çalışmalarına katkı olmak amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Ankara’ya özel bilgi güvenliği etkinliği AnkaSEC konferansı bu yıl 23 Aralık 2010 tarihinde Ankara TÜBİTAK Başkanlık binasında gerçekleştirilecektir.

Konferans kayıt olan herkese açık ve ücretsizdir.

Teröristlerin Şifreleri Kırıldı

FZ

Windows 2000'in ABD dışına ihraç edilen versiyonlarındaki şifreleme güvenliğini merak edenler için önemli bir haber: Kuzey İttifakı tarafından Kabul'de ele geçirilen ve El Kaide'deki karargahtan çıkarıldığı bilinen iki bilgisayarda birtakım şifreli belgeler bulundu. Kaynak:Vunet

Bilgisayarlardaki binlerce dokümanı inceleyen Washington Post gazetesi yetkilileri, Windows 2000 40-bit DES sistemi ile şifrelenmiş belgelere rastladılar. Bir bilgisayar kümesi (computer cluster) kullanılıp 1.000.000.000.000 değişik anahtar denenerek 5 gün içinde söz konusu şifre kırıldı ve belgelerin içeriğine ulaşıldı.

Bu belgeler 128 bitlik anahtarlar ile şifrelenmiş olsalardı, aynı şifreyi çözmek yaklaşık 1.000.000.000 kez daha zor olacaktı!

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.