En son Usenet Haberleri!

0
anonim
Bu gün Usenet'e bakarken aşağıdaki ilginç gelişmelere rastladım.

* İnterneti tehdit eden çok ciddi bir worm saldırısı var.

* IBM kişisel kullanım için yeni bir bilgisayar üretmiş.

* Bostan civarindan bir firma (galiba adı micro bişey) CP/M e benzer bir işletim sistemi yazmış.

*Bir de delinin biri GNU diye birşeyden bahsediyor. Unix mi yazacakmış neymiş :)

"Bir saniye ne oluyor yahu? Bunlar 20 öncenin haberleri" diyorsanız daha fazlası için Google'ın 1981 den beri Usenet'te yer alan önemli mesajları listelediği bu sayfa ilginizi çekebilir.

Görüşler

0
osmanizbat
Şerefsizim benim aklıma geldiydi !
0
bm
Bize karsi komplo var. Serdar Argic [groups-beta.google.com]'tan nicin bahsetmiyorlar?
0
sundance
:) Kimseyi bozmak istemem, bu haberin yayınlanması da iyi oldu ama biz bunu zaten Aralik 2001'de haber yapmistik ;) http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=598

Dediğim gibi bazı şeyleri hatırlamakta, hatırlatmakta fayda var.
0
FZ
Kabahat bende (büyük ölçüde, haberi onaylayan kişi olarak), araya 2000 FM haberi girince dalgınlığıma denk gelmiş, FM arşivlerinde aramayı unutmuşum. Gerçi FM üyelerine de söylüyoruz "önce bir FM içinde arayın benzeri girilmiş mi" diye, demek ki biz de (ben de) benzer hastalıktan muzdaribiz. :)

Not: Peki ya yorumlarda sunulmuş bilgiler! :o
0
Nightwalker
Aslında arattım ancak http://www.fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2589 haberini görünce olay yeterince detaylı verilmemiş deyip gönderdim haberi. Sanırım iyi de oldu ama, demek ki neymiş ? Aceleci olmamak lazımmış :)
0
bio
http://groups-beta.google.com/group/net.movies/msg/1cf7b5461f1032f5

I wish Lucas & Co. would get the thing going a little faster. I can't really imagine waiting until 1997 to see all nine parts of the Star Wars series.

Daha cooook beklersin :)
0
FZ
kop-tum...-tum...-tum...-tum... :D
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AmigaOne ve AmigaOS4 Technology Channel´da!

dcc

Evet yanlış okumadınız! Görkem Çetin'in sunduğu Penguen'in Günlüğü programının bu haftaki konuğu AmigaOne ve yeni çıkacak olan AmigaOS4. Amigart'tan Sinan Gürkan'ın katıldığı programda AmigaOne anakartı, AmigaOS4'ten görüntüler ve ayrıca yeni MicroA1 ile ilgili bilgiler yer alıyor.

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

MPlayer (ve Niceleri) Yazılım Patentleri Nedeniyle Zor Durumda!

ykarslioglu

MPlayer, GNU/ Linux camiasının en yetenekli çokluortam oynatıcılarından biri fakat sitesinde hiç iç açıcı olmayan haberler var.

Yazılım patentleri konusu, özgür yazılımların birçoğunun önünü kapatma tehlikesini bereberinde getiriyor. Ayrıntıları http://www.mplayerhq.hu/homepage/index.html adresinden okuyabilirsiniz...

BeOS'un Devamı Zeta

zilog

Be Inc. firmasının dağılmasından sonra Palm Inc.'e satılan BeOS'u temel alan, yeni bir işletim sistemi geliştirildi. Bir Alman firması olan yellowTAB tarafından 2002 yılından beri geliştirilen Zeta, BeOS'u kaldığı yerden devam ettiriyor. Zeta için yazılmış bir incelemeyi, OSviews sitesinde okuyabilirsiniz.

C++ Geliştirme IDEsi Code::Blocks ve Yenilikleri

Tarık

Özgür C++ tümleşik geliştirme ortamının uzunca bir süredir beklenen yeni kararlı sürümü, yeni sitesiyle beraber kullanıcılarla buluştu. Sürüm numaralandırma planı değişikliğe uğrayan Code::Blocks'un şu anki sürüm numarası 8.02 olarak güncellenmiş durumda.