Endersys LPI'nin Türkiye temsilciliğini aldı

0
anonim
Endersys Danısmanlık ve Yazılım Ltd. Şti., Linux sertifikasyonu konusunda dünyaca ünlü LPI (Linux Professional Institute) ile yaptığı görüşmeler neticesinde LPI Türkiye temsilciğini almıştır.

Yapılan bu işbirligi ile Endersys, LPI’ın Türkiye’de tanıtımını ve sertifikasyon sınavlarının düzenlenmesini koordine edecek; LPI’ın yaygınlasması için eğitim kurumları ile işbirliği anlaşmalarını yürütecektir. LPI Türkiye koordinatörü İsmail Yenigül, “LPI sertifikasyon sistemi sayesinde Linux profesyonelleri, Linux konusundaki yeterliliklerini uluslararası sertifikasyon sistemi ile ispat edebilecekler. Nitelikli Linux uzmanı arayan şirketler için de doğru kişiyi seçmede LPI anahtar rolünü görecektir. Bunun yanında eğitim firmaları için daha çok ögrenci çekebilecekleri bir alan açmıs olduk.” dedi.

İlgili LPI basın bülteni: LPI Press Release

Endersys Hakkında: Endersys, 2006 yılından beri Linux ve güvenlik konularında profesyonel destek ve danısmanlık vermektedir. Gelistirdigi güvenlik yazılımları ile kısa sürede Türkiye’nin önde gelen sirketlerini müsteri portföyüne katmıstır. URL: http://www.endersys.com.tr

LPI Hakkında: LPI, 1999'da kurulmus bir organizasyondur. Amacı tüm dünyada geçerli bir Linux sertifikasyonu için gerekli standartları belirlemektir. LPI, dünyadaki en yaygın Linux ve açık kod sertifikasyon programıdır. URL: http://www.lpi.org

LPI-Turkey LPI-Turkey, 1 Ocak 2010 tarihinde Endersys iştiraki olarak ticari hayatına başlayacaktır. URL: http://www.lpi-turkey.com

Görüşler

0
winterismute
Endersys'i seviyorum. İsmi lazım değil önemli bir internet şirketinde çalışırken server'lerin pagememory'leri doluyordu. konuyu freenode'daki gentooculara sordum. Bi kaç diagnostik komuttan sonra arkadaşlar hemen "bu bir internet şirketinin ticari bir makinasımı?" diye sordular. bende evet diyince, dedilerki, çalıştığın yere söyle gidip adam gibi sistem admin bulsunlar. bakın endersys'de var demişlerdi tam olarak.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Vector Linux-3.2 Çıktı

ersan

Vector Linux 3.2 bir kaç gün önce duyuruldu: 2.4.20 kernel, Glibc-2.2.5, Opera-6.11, Dillo-0.6.6 ve daha bir çok program ile eskisi gibi yine çok hızlı.

Linux 2.6´nın Harika Dünyası

FZ

Linux çekirdeği 1991 yılında Finlandiya´lı Linus Torvalds tarafından yüksek lisans projesi olarak başlatılmış, Minix benzeri bir işletimi sisteminin 80386 işlemcili PC´ler üzerinde çalışması hedeflenmişti. Linus´un bu proje için aklına gelen ilk isim Freax idi ve neyse ki bundan çok kısa sürede vazgeçti. Çekirdeğin ilk kararlı sürümü olan Linux 1.0, Mart 1994´te dünya kamuoyuna açık kodlu ve bedelsiz olarak sunuldu. O sırada resmen sadece i386 mimarisini ve tek işlemcili makinaları destekliyordu.

Sene 2003, yaklaşık 9 yıl sonra Linux 2.6 binlerce gönüllü ve çalışkan yazılım ve donanım uzmanının çabaları sonucunda yine kamuoyuna sunulmak üzere.

Slackware 10.2 İçin Beta Testleri Başlıyor

selim

Slackware'in yöneticisi Patrick Volkerding'in sürüm dosyasında duyurduğuna göre Slackware 10.2 için beta testlerine başlanıyor. İçerisinde çok fazla yenilik ve güncelleme bulunmayacak. Sürüm dosyasındaki yazı şöyle:

CoolLinux, CD`de kurulu Linux!

sundance

Linux'a yakin olanlar bilir, Linux kurmak icin tekrar yazilabilir bir medyaya (HD,RAM) bagli degilsiniz. Bir kere yazilabilir bir medya uzerine de(ROM veya daha iyisi CD-ROM) Linux kurabilirsiniz.

CoolLinux boyle bir dagitim iste. Yaklasik 250Mb.lik ISO.gz'i acip kurunca, sadece CD ve Ram ustunden calisan bir dagitim kullanima hazir oluyor.
icinde ne var derseniz ? Ne yok ki, Opera, Mozilla, Licq, OpenOffice, Sylpheed, XMMS ve daha niceleri...

Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

malkocoglu

Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.