Uzay Yolu Nemesis Filmi, Linux ile Yapıldı

0
malkocoglu
Uzay Yolu Nemesis filminin sayısal üretimi Linux ile yapıldı. İlk kez Titanik filmi ile Holywood gözdesi olan Linux, fiyat/performans üstünlüğü ile SGI ile başabaş yarışabilecegini kanıtladı.

Linux Journal

Yukarıdaki bağlantıda, komut satırınden filmin nasıl işlendiğini görebilirsiniz.

İlgili Yazılar

GNU/Linux: Büyük ağların yönetimi için yeterli mi?

FZ

Debian GNU/Linux Türkçe kullanıcılar tartışma listesinde ilginç bir e-postaya denk geldim ve paylaşmak istedim. Uzun yıllardır hem GNU/Linux hem de MS Windows sistemlerle ugraştığını, halihazırda 60 sunucu ve 2000'e yakın istemcisi bulunan, 4 ülkeye ve Türkiye'de de 6 farklı yere dağılmış bir bilgisayar ağının danışmanı olduğunu belirten Muhlis Öztürk, GNU/Linux sistemlerle MS Windows sistemleri yönetilebilirlik açısından kıyaslarken bakın neler diyor (vurgular bana ait):

Hangi Linux Sertifikası?

anonim

CertMag.com dergisinde yayımlanan bu yazı bilinen GNU/Linux sertifikalarını genel olarak inceliyor ve karar vermenizde yardımcı oluyor.

Yazıda çok bilinen RHCE, LPI, CompTIA sertifikalarının yanı sıra HP, IBM , Novell gibi firmaların kendi ürünlerine yönelik sertifikalandırma süreçleride anlatılıyor.

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Fedora Core 1.0 Hazır

caglar_onur

Redhat'in açık kaynak projesi haline getirdiği Fedora Linux ilk sürümünü duyurdu.
Ayrıntılar için: http://fedora.redhat.com/
Sürüm Notları için: http://fedora.redhat.com/docs/release-notes/
İndirmek için: http://fedora.redhat.com/download/

Not: ftp.linux.org.tr'de mecvut benim bulabildiğim tek türkiye yansısı o, şu an indiriyorum akşamda vakit bulursam kuracağım, ilk izlenimlerimi aktarmaya çalışırım

Linus´dan SCO´ya cevap!

sundance

SCO´nun iddiaları üzerine son yapılan röportajında Linus Tornvalds, iddiaları yanıtlarken, durumun çok güzel bir resmini çiziyor. Her zamanki sade akılcı üslubu ile duruma açıklık getiriyor.

Fakat bence daha bile önemlisi, email ya da ICQ başına geçtiğinde canavar dönüşen birçok Internet kullanıcısına problemlerin bu şekilde çözülmediğini anlatan bilgece bir yol göstermesi.