Enixma ilk sayı çıktı

0
GoksinAkdeniz
Bir grup gönüllü tarafından hazırlanan EniXma e-derginin ilk sayısı çıktı. Linux ve açık kaynak kodlu yazılımları ve işletim sistemlerinin tanıtılması ve kullanımının yaygınlaşmasını sağlamak amacı güdülüyor.
Bu alanda gerek kullanıcı ve gerekse yazarlar olarak mümkün olduğu kadar geniş bir katılımı sağlayacak, geniş bir topluluk oluşturacak ve bu alana gönül vermiş ve ilgi duyan herkesi kucaklayacak bir yapı için belirlenen ilkeler doğrultusunda davranan herkesi de dergi sayfalarında görmek istiyoruz. Dergiyi sitesinden edinebilirsiniz. Üyelik gerekli değil. Tıklayın ve indirin. www.enixma.org

Görüşler

0
misafir
Gayet güzel bir dergi olmuş. Elinize sağlık. Özellikle UN*X tarihçesini anlatan yazı, konuya meraklı olduğum için çok ilgimi çekti. Devamının da geleceği yazıda belirtilmiş. Merakla bekliyorum. Ancak, söz konusu yazının sonunda bir kaynakça görememek beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.
0
GoksinAkdeniz
O konuda tam bir liste oluşturmadım. Zira araştırma kişisel merakımdan dolayı başlamıştı. Haber grupları, USENET arşivleri, Google ile yapılan aramalar, BELL Lab. sitesindeki araştırmalar ve kütüphanede bilgisayar konulu kitapları okuyarak bazen de sohbet odalarında sorduğum soruladan aldığım notların bir bileşimi olarak ortaya çıktı. Açıkçası liste hazırlamayı en başından yapmadığım içinde bazı eksikler ve hatalar olabilir. Onun için kusura bakmayın. gelecek sayıda yazacaklarımda biraz daha derli toplu olmaya gayret gösteririm.
0
acemi_
Dergiyi, içerik olarak çok beğendim. Seçilen konular, anlatım şekli, tasarım bence çok güzel olmuş.

Her sayıyı ilgiyle takip edecek olmama rağmen günümüzde, aylık periyotlarla, klasik dergi anlayışıyla yayıncılık yapılması bana tuhaf geliyor. Bunu sürdürmenin hem daha zor olacağını hem de etkisinin daha kısıtlı kalacağını düşünüyorum.

pdf dergileri, çıktığında okumak zevkli oluyor ama bir müddet sonra diskte kaybolup gidiyorlar.



0
czcrk
Sayfa biçimi harika olmuş. Tam ekran yapıyorum ve sayfa ekranıma tam yerleşiyor. Belki basılınca yatay okumak tuhaf olabilir ama bilgisayardan okuyanlar için güzel tasarlanmış. Başarılar...
0
darkhunter
Harika bir dergi. Tebrikler ve başarılar :)
0
Tarık
Sayfa tasarımı ve bu ayki konu seçimleriniz çok iyi tebrik ederim. İnşallah devamlılığı olur.
0
sefalet
Ciddi bir emek sarfedilmiş, emeğinize sağlık.
0
sefalet
PDF üzerinde mi dergi biçimlendirildi yoksa farklı bir metin formatında mı çalışıldı bilgilendirirseniz sevinirim.
0
GoksinAkdeniz
PDF dormatına Scribus ile dönüştürdük. yazıları TEXT dosyası olarak hazırladık. Sonra da bunları scribus ile düzenledik.

0
Guardian
Gerçekten gerek tasarım gerekse içerik olarak çok güzel, başarılarınızın devamını dilerim. Bir solukta okumak istiyorum bütün dergiyi..

Tşekkür ederim..
0
FZ
Paylaştığınız için teşekkürler. Yayın hayatınızda başarılar.
0
GoksinAkdeniz
Kendim ve yazar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum; hem duyurduğunuz hem de gösterdiğiniz ilgi için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkiye F-35 alımından vazgeçebilirmiş!

anonim

Milliyet Gazetesinde ki bu habere göre Türkiye, 11 milyar dolar ödemeyi planladığı F-35 uçaklarının yazılım kodlarını ABD şirketi Lockheed Martin'den istedi, ancak cevap alamadı.

Türkiye, ABD ile F-16 uçakları için de benzer sorun yaşamıştı. Bu nedenle işi sıkı tutan Türkiye şimdi F-35 alım kararını gözden geçiriyor.

Soru: neden biz değiliz?

musshani

Yıllarca İngiliz sömürgesinde yaşadı. Özgürlüğüne kavuştu ancak fakirlik yakasını bırakmadı. Bilişim alanındaki gelişmeler nedeniyle ABD ve Avrupalı şirketler tarafından ikinci kez keşfedildi. ABD uyurken o çalıştı. Yazılım cenneti Hindistan 1990´da kapılarını dış dünyaya açtı ve 10 yılda Silikon Vadisi´nin arka bahçesi oldu. Hindistan´ın kod yazılımı ve veri kaydetme sistemiyle başlayan yazılım macerası artık üretime ve danışmanlığa kayıyor. Ülkede yazılım alanında nitelikli insan kaynağı patlaması yaşanıyor. Her yıl 125 bin yazılım mühendisi yetişiyor. Yetişen insan kaynağı Hindistan´ın kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi için yatırım yapıyorlar.

Hakia'dan Haberler

anonim

neogen yazıyor "Hakia'dan 3 yeni haber var: 1- Emre Sokullu Hakia'da. 2- Sol üst köşeden Türkçe Hakia müjdesi veriliyor. 3- Hakia "Search For Better Search", yani "Daha İyi Arama Arayışı" adlı bir kampanya düzenlemiş. John Battelle gibi lider düşünürlerin konu hakkındaki yorumlarına ulaşmak ve yorum eklemek mümkün.

10 yıl önce bugün...

dcc

Hafızanızı bir yoklayın bakalım... 10 yıl önce bugün, 29 Nisan 1994'te hangi büyük firmanın iflas ettiğini hatırlayabilecek misiniz?

78. Akademi Ödülleri Sahiplerini Buldu

ahazer

Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde 78.Academi Ödülleri sahiplerini buldu. Bunlar arasında en ilginci "MARCH OF THE PENGUINS" oldu. Böyle bir belgeselin böyle bir ödülü kazanması penguen sevenleri mutlu etmiştir umarım. Oscar sayfası