Entegre Devrenin Mucidi Jack Kilby Aramızdan Ayrıldı

0
vst
Entegre devrelerin mucidi Jack Kilby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu. 2000 Fizik Nobel ödüllerinden birinin sahibi olan Jack Kilby'nin entegre devreler ile ilgili bu serüveninde tatile çıkamayan yeni bir işçinin icadına tanık olabilirsiniz.

Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Görüşler

0
bm
Not: 2000 Fizik Nobel Ödülünün diğer sahibi Robert Noyce 1990 yılında öldü.

Nobel sadece hayatta olanlara veriliyor benim bildigim. Herhalde Noyce'un almama sebebi hayatta olmamasiydi denmek istenmis? Herneyse, Kilby'in bu konuda dedikleri:

We all know about the issue of the co-invention of the IC. If you could write history the way you believe it should be written, what is the story you would tell?
Oh, I think there's beginning to be some general agreement on that now and it's not as controversial as it was a few years ago. Today, people tend to credit me with having the original idea and made the first circuits. They tend to credit Noyce with having made a major improvement with the use of planar technology, which tremendously expanded the field and contributed to the cost reductions that we're talking about.

Kaynak:
http://www.ti.com/corp/docs/kilbyctr/interview.shtml
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Slashdot CSS tasarım yarışması!

larweda

www.slashdot.org sitesinin editörü CmdrTaco, Slasdot'a yeni bir yüz ve tasarım için herkese açık bir tasarım yarışması açıkladı. Şu anki SlashCode'a uyumlu olacak (şu anki CSS altyapısı ile aynı formatı kullanacak tasarımların katılabileceği yarışmanın bir de dizüstü bilgisayar hediyesi var.
İlgilenenler buraya.

Üniversite Adayları için `Bilgisayar Bilimleri Test Sürüşü 2010´

butch

“ÖSS bitti, sırada üniversite ve bölüm seçme telaşı var. Doğru kararı vermek için pek çok etkeni göz önünde bulundurmak gerekli. Gelecekteki kariyerini bilgisayar bilimleri üzerine kurmayı düşünen gençlerimizi 22, 29 Temmuz ve 5 Ağustos Perşembe günleri test sürüşüne bekliyoruz. Bilgisayar bilimlerinin büyüleyici dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ve maceraya hazır mısınız?”

Fikri Takip: eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin

FZ

Sadece beyin dalgalarınız ile herhangi bir müzik aleti kullanmadan canlı müzik performansı icra edebilir misiniz (mesela)? Lütfen okumaya devam edin...

Hafıza-i beşer nisyan ile malül olabilir ama hafıza-i efem hatırat ve fikri takip ile meşhur olmaya özen gösteren bir site olarak vakti zamanında burada hak ettiği yeri almış "eNTERFACE '07: Bilgisayarlarla İnsanca Etkileşim İçin" haberinin ardından neler olup bittiğini haberin üstünden yaklaşık 1 sene geçtikten sonra yine bu sayfalardan duyurmaktadır. Gelişmeler az sonra!... (bang!)

Google Suggest

e2e

Google, beta olarak başlattığı "Google Suggest" ile 2005'e de hızlı girecek gibi.
Google Suggest arama yaparken kullandığınız kelimeleri tamamlama olanağı sunuyor. Siz yazarken, aşağıya açılan bir menüden yazdığınız harflere uygun devam eden kelimeler ve bu kelimelerle yapacağınız aramalarda gelecek sonuç sayısı çıkıyor. Tabii yalnız kelimeyi değil, bu kelimeyle birlikte arama yapmak için kullanabileceğiniz diğer kelimeleri de içeren bir listeleme de mevcut.

Nobel Ödüllü Trafik Canavarı

melitical

Spor otomobiliyle saatte 160 kilometre hız yaparken kaza yapan Nobel ödüllü fizikçi, 2 yıl hapse mahkûm oldu. 1972'de Nobel ödülü alan 74 yaşındaki ABD'li John Robert Schrieffer'ın yol açtığı kazada bir kişi öldü.