Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu GNU/Linux Dergisi Çıkardı

0
anonim
Bilişim Kulübü altında faaliyet gösteren Erciyes Üniversitesi Linux Topluluğu (EULT) 2007 yılında kuruldu. Açık kaynak kodlu yazılıma katkıda bulunmak, GNU/Linux'a yeni başlayanlara rehberlik etmek amacıyla yola çıkan topluluk 2008 Ocak ayı itibarı ile e-dergisinin ilk sayısını yayınladı.

Dergiye http://universitem.erciyes.edu.tr/eult_e_dergi_1.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
mos
merhaba,

şevkinizi kırmak istemem, yanlış anlamayın.

ama ciddi anlamda redaksiyona ihtiyacınız var. ben uğraşamam diyorsanız, dergiyi yayına koymadan önce okulunuzun türk dili öğrencilerinden 1-2 kişiyi bu iş için ayarlayabilirsiniz.

hem cümle düşüklüklükleri, hem anlatım bozuklukları..

0
umutdogan
Gercekten ciddi redaksiyon problemleri var. Sanirim benim gibi Turkce klavyeleri yok, o yuzden "Yil 1 Sayi 1" yazmislar. Cok emek isteyen, onemli bir is yapiyorsunuz arkadaslar ama Turkce kurallarina dikkat edin. Metin hizalamalarini cift tarafli yapin. Sayfa basliklarina dikkat edin. Bir an once PDF'i gozden gecirip tekrar yukleyin. Ugrasinizda bol sanslar.

----------
www.umutdogan.com
0
Tarık
Hakkınız var, daha giriş yazısında çuvallamışlar. Yapıcı muhalefet adına yazıların düzenlenmesi işini üstlenebilirim. Fakat bir üniversitenin çıkardığı Türkçe elektronik dergiyi benim düzenliyor olmam neye tekabül eder oda ayrı bir tartışma konusu.
0
umutdogan
oda degil "o da" :)
0
Tarık
Düzenlemekten bahsediyorum arkadaşım, düzenlemeyle toplamda onbeş saniyeden kısa sürede yazılmış bir iletiyi mi kıyaslamaya çalışıyorsunuz? Aynen devam...
0
towsonu2003
ama ise yaramis: bu kez dikkat edip mi'yi ayri yazmissiniz ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Hikayesi / Çağımızın En Yeni İş, Medya ve Teknoloji Başarısı

darkhunter

Orjinal adı Google Story olan ve Koridor Yayıncılık tarafından yayınlanan kitabın (çeviri: Gökçe Köse) yazarları David A. Vise ve Mark Malseed.

Kitabın içeriği ise şöyle :

LinuxFocus; Türkçe Linux Kaynağı Arayanlara

sundance

Linux hakkında Türkçe kaynak bulamayanlara, devamlı yabancı dilde sitelerde dolaşanların derdine deva bir site var.
www.linuxfocus.org Dahası bu site 1997 yılından beri yayında. Ağır aksak da olsa, yayınını sürdürüyor. Hem de aralarında Türkçe'nin de olduğu 7 dilde.

Ben şahsen çok hoşlandım. Sizleri de bekleriz.

http://www.linuxfocus.org/Turkce/

LIDS ile izinsiz girişlerin tespiti

FZ

LIDS (Linux Intrusion Detection System), sistemdeki önemli dosyaları koruyan ve tanımlanan kurallar çerçevesinde süreçleri(process) izleyen bir uygulamadır. Kendisine bir kural tanımlanır ve o kurala göre dosya/dizinleri korur. Örneğin, kendisine eklenen kurallara göre belirlenen süreçler kullanıcıların gözünden saklanabilir. Böylece ps komutunun sonucunda bu süreç, gözlerden saklandığı için ortaya çıkmayacaktır. LIDS bu tür işlemleri yapabilmesi için yazılımla birlikte sunulan kernel yama dosyasını kernele(çekirdek) yamamak gerekmektedir. Kural tanımlama(ekleme/çıkarma) işlemi yazılımın lidstools isimli araçları ile yapılabilmektedir.

Tacettin Karadeniz´in makalesinin devamına ileriseviye.org sitesinden erişebilirsiniz.

Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

Alcofribas

Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)

Java eKitap

anonim

J2EE 1.4 kurumsal Java teknolojilerine işlediğimiz kitabımızın eKitap versiyonu herkesin kullanımına açılmıştır. KJ eKitap JBoss, Spring, ITracker, JmxMonitor gibi açık yazılım ürünleri üzerinden ve konuları hakkında yazıldı. Performans iyileştirmeleri için teknikler, veri tabanlarının kurulumu, şema yönetimi, ilişkisel model tasarımı gibi konular kitapta mevcuttur. Tarif edilen programlama teknikleri bol örnek kodlarla desteklenmektedir.

eKitap'ı üretmek için LATeX ile yazılan kitabın PDF sürümünden Ghostscript ve biraz Perl ile gördüğünüz sayfalar üretilmiştir.