Plazma: Amatör Bilgisayar Kültürü Dergisi

0
Alcofribas
Herkese merhaba, Uzun bir aradan sonra, "Amatör Bilgisayar Kültürü" dergisi Plazma, dördüncü sayısıyla tekrar karşınızda. Hemen gidip Plazma sayfasından yeni sayıyı (tabii ki ücretsiz olarak) indirebilirsiniz. Bilgisayar ile ilgili amatör hobilerin tamamını, klasik ve modern bütün platformlarda, adım adım kapsama alanına almaya çalışan derginiz, yeni ve eski pekçok yazardan, pekçok kaliteli yazıyla dolu dolu huzurunuza geliyor. Sonraki sayı çıkana kadar dergiyi okuyup bitiremeyebilirsiniz bile ;)
Şu an itibariyle Pdf versiyonunu, yüksek çözünürlüklü kapak grafiğini (dergisini yazıcıdan bastırıp elinde okumak isteyen okuyucularımız için) ve bonus dosyaları içeren zip paketini indirebilirsiniz. Bir hafta içinde online versiyonuna da web sitemizden ulaşabiliyor ve internet yazılımınız ile okuyabiliyor olacaksınız.

Plazma ekibi olarak bu çok emek verdiğimiz sayıyı gururla beğeninize sunuyoruz.

nightlord

5 Şubat 2008

http://plazma.tr-demoscene.info

Görüşler

0
anonim
Yalnız derginin kapak grafiğinde "Şubat 2007" ibaresi var, eğer bir yazım hatası ile olabilir.

Diğer bir akla takılan kısım ise derginin Şubat 2007 den beri yayına hazırlanması :)

Her ne olursa olsun harika bir dergi olmuş. İçinde oldukça değerli bilgiler var.

Umarım aralıksız devam eder.
0
darkBLACK
O_0 böyle bi derginin yayınlandığını bilmiyordum! Çok güzel bi çalışma, emek veren herkeze teşekürler...
0
Alcofribas
Uyarı için teşekkürler. Birkaç saat evvel biz de farkettik. Tipografik bir hata sadece. Gerekli düzenlemeler yapılıyor.
0
_nightlord
Kapak ve dergideki bulabildiğimiz hatalar duzeltilmiştir. Zaten hata buldukça düzeltip yeni versiyonlar yayınlamaya devam ediyoruz. Şu an v1.3 sitede. Bilginize

Uyarı için çok teşekkür ederiz
0
anonim
Dergideki ufak tefek hatalar düzeltilmeye devam ediyor. Tahminen birkaç gün içerisinde fikslenmiş bir versiyonu indirilmek için siteye yerleştirilmiş olacaktır.

Editor Nightlord ve yazarları tebrik ediyorum, 3 ayda bir düzenli olarak yayınlanmayı başaran bir dergi olmasını diliyorum
0
gnnaahh
fiks derken?
0
_nightlord
Dergide gözümüzden kaçan ufak tefek yazım ve noktalama hatalarını yakaladıkça düzeltiyoruz. Burada "fiks" derken kastedilen oydu. İlginize teşekkürler
0
sdr129
Ben GNU Linux Ubuntu kullanıyorum. Bu dergiyi açamadım:) Bilgisayar kültürüm biraz zayıf demekki!
0
_nightlord
Estafurullah :)

Eger acamadiginiz sayilar 1,2 veya 3. sayilar ise normal. O sayilar birer Windows programi formatindalar. Eger 4. sayiyi acamadiysaniz o daha ilginc.

zip dosyasini mi acamadiniz yoksa icinden cikan pdf dosyasini mi goruntuleyemediniz?

Bir hata mesaji goruyor musunuz?

saygilar
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Solucanlarının Çalışma ve Yayılma Yöntemleri

FZ

Şanslı bir azınlık GNU/Linux ile Internete bağlanmanın, e-posta okuyup dosya transferi yapmanın güvenli huzurunu yaşarken maalesef günümüdeki bilgisayar kullanıcılarının önemli bir kısmı sürekli irili ufaklı kurtçuklarla, solucanlarla boğuşmak durumunda.

Tacettin Karadeniz, Internet Solucanları başlıklı son makalesinde bu meşhur, küçük ve tüm dünyayı kaplayan zararlı yazılımların çalışma ve yayılma yöntemlerine değiniyor.

`How to Become A Hacker´ Türkçe Çevirisi

Challenger

Ülkemizde ve dünyada, hackerlar; bilgisayar sistemlerine giren, bilgi çalan, sistemleri bozmak için saldırılar düzenleyen kötü niyetli kişiler olarak bilinmekte. Hackerlık konusunda birçok yazı yazılıp çizilmekte ve hackerların ne kadar büyük bir tehlike olduğu anlatılmakta. Oysa hackerlar, sanıldığı gibi bir şeyler bozmaktan ziyade problem çözmek, yeni bir şeyler icad etmek gibi yararlı işlerle uğraşan insanlardır. Üstelik hackerlığın 1960´lı yıllara dayanan bir geçmişi ve bu süreç içerisinde gelişen bir kültürü vardır.

Batan Geminin Malları

SHiBuMi

Yer uygun mu bilmiyorum ama söz konusu 14 tane bilgisayar kitabı olunca FM'ye göndermenin en iyisi olacağını düşündüm. Elimdeki 14 adet bilgisayar kitabını satıyorum, hepsi İngilizce ve yurtdışından (çoğu Amazondan) alınmış kitaplar. Hepsi iyi durumda ve kullandığım süre içersinde hepsi bana oldukça faydalı oldular. Artık programlama ile uğraşmayacağım, ama bu kitapların da boşu boşuna kütüphanemde durmasını istemiyorum, ben bu kitaplara zaman içersinde kendi çapımda ciddi paralar ödedim, aranızda bu konularla ilgilenen ve bütçeleri yüzünden bu kitaplara ulaşamayanlar var mutlaka, bu en azından bir fırsat olabilir. Kitapların listesi Word dosyası olarak http://www.angelfire.com/linux/kitap/kitaplar.doc adresinde mevcut, ilgilenenler bana serdar_soydemir@hotmail.com adresinden ulaşabilirler.

Hibernate Üzerine Bir Sunum

malkocoglu_2

Tüm zamanların en başarılı kalıcılık (persistence) aracı Hibernate hakkında şirket bünyesinde yaptığımız bir sunumu paylaşıyoruz. Sunum, Hibernate'in en temel özelliklerinden başlayarak sorgulama, önbellekleme, veri tabanı bağlantı havuzları gibi kavramları kapsamaktadır. Hibernate hakkında ek bir haber de, JBoss gurubunun, Hibernate projesine sponsor olmaya karar vermiş olmasıdır ve Hibernate kurucu elemanları artık JBoss şirketinde çalışmakta, açık yazılım ürünlerine verdikleri servis üzerinden para kazanmaktadırlar. İşte bir diğer açık yazılım başarı hikayesi!

Not: Bu sunum da Gnu Emacs ve LateX ile hazırlanmıştır. :) Latex kodlarından derlenmiş slaylatların animasyon ile birbirinden geçiş yapabilmesi hoşunuza gidebilir.

Powerpoint?

O da ne?

Deniz Kenarında Bir Gezinti - Seaside

anonim

"A Walk on the Seaside" kılavuzunun çevirisidir.

Seaside

Bu kılavuz Seaside 2.7 web geliştirme çatısına giriş niteliğindedir. Seaside kurulum bilgileri için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Eğer Seaside'ı kendiniz kurarsanız (mesela SqueakMap kullanarak), sizden bir kullanıcı adı ve şifre girmeniz istenecektir. Bu bilgiler daha sonra bahsedeceğimiz Seaside yapılandırma uygulaması tarafından kullanılacaklar.