Ergonomik bilgisayar kullanım kılavuzu

0
sundance
Eve gitsem de bilgisayarla uğraşam diyenlerin acaba ne kadarı saatlerce bilgisayar kullanmanın ergonomik olarak yaratabileceği sorunlardan haberdar. Kaçımız Bilgi'de sunum yaparken Stallman'ın taktığı bilekliğin Carpal Tunnel Sendromu ile ilgili olduğunu ve bunun kalıcı zararlara yol açabildiğini biliyor?

Bu konuda birçok soruya cevap veren, çok güzel bir döküman HP'nin sitesinde yer almakta. Türkçe si de bulunan bu 58 sayfalık dökümanı, bilgisayar başında günde dört saatten fazla zaman geçiren herkese öneriyorum.

Görüşler

0
selam
Dökümanı okuduğumda oturma ile ilgili bilgiler verilmiş olmasına karşın oturulan satıhın önemi fazlaca belirtilmemiş, yurdumuzda daha çok "şöför" rahatsızlığı olarak bilinen kıl dönmesi problemide oldukça fazla görülmekte.
0
FZ
Bill Clementson'ın Surviving Emacs serisi vardır, Emacs kullanmıyor olsanız bile orada bahsedilen teknikler, donanımlar, klavyeler, düzenlemeler, vs. işinize yarayabilir, bir bakın derim:

Surviving Emacs

Surviving Emacs - Part 2

Surviving Emacs - Part 3

Surviving Emacs - Part 4

Surviving Emacs - Part 5

Summary of lispvan May 2006 meeting: Surviving Lisp

Kinesis Klavyeleri

Cirque Touchpads
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ShiftDelete.Net Yayında

berkin

Uzun bir süredir küçük bir arkadaş grubuyla üzerinde çalıştığımız ShiftDelete.Net bir kaç gün önce yayına girdi. Yayına girene kadarki çalışma yoğunluğumuz devam ettiği için bu vakte kadar uzun süredir üyesi olduğum FazlaMesai'yi bu gelişmeden haberdar edemedim.

Internet üzerinde iş yapmak

ganzo66

Her geçen gün bir ".com" bir ".bom"'a dönüşürken neler yapılmalı, nasıl para kazanmalı. Fazlamesai`nin bir kitlesi var ve bu kitle sanırım bu konuya bir çok cevap verebilir. Ben yine de bazı önerilerde bulunmak isterim.

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Internet mi, o da ne ?

sundance

Cezayir depreminde 2000'e yakın insan ölmüşken, Telekom sayesinde biz depreme Internet Depremi ismini bile koyduk :(

Geçen haftaki deprem sırasında Türkiye'nin de toplam 1Gbit'lik bağlantısının geçtiği sualtı hatları kopmuş ve KabloNet aboneleri başta olmak üzere yurt genelinde ciddi bir Internet sıkıntısı başgöstermişti.

Son alınan haberlere göre problemin giderilmesi için bir gemi yola çıkmış. Bu geminin problemi çözmesi bir miktar zaman alabilirmiş, bu sebeple en azından Yunanistan üzerinden 622Mbitlik bir hattın devreye girmesi için bir hareket başlatılmış.
Mevcut hat kullanımını buradan takip edebilirsiniz.
Not: Çöl Fırtınası harekatı sırasında Irak'ın Internet'i kesilmemişti.

LKD altında X-G3n açıldı

PCc0d3r

X-G3n : http://xgen.linux.org.tr | Linux altında WM ve Gimp hakkında mükemmel bir kaynak.

Hiçbir yerde bulamayacağınız Türkçe dökümanları barındıran bir site. ilk defa Türkçe bir The Gimp sitesi. Gimp hakkında animasyondan tutun makine şeklinde 2D resimlere kadar bir çok döküman yer alıyor.
Site hakkındakı yorumlarınızı bekliyorum.