AramaMA Motoru

0
parsifal
Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

Görüşler

0
sundance
Hiç aranızda Fransız kökenli bir arama motoru bilen var mı ? :)))
Ya da böyle herkesin takıldığı devamlı gidilen bir fransız sitesi ? Hadi onu da geçtim Fransız alan takısının ne olduğunu biliyor musunuz ? .fr mi ? Emin misiniz ?
Fransa ve İtalya başta olmak üzere birsürü Avrupa ülkesi Internet konusunda bizden geride, çünkü yaşlanıyorlar... Yaş ortalamalarının düşmesi bir yana bazılarında ölümler doğumları çoktan geçti bile.
Eeee, daha ne bekliyoruz
0
anonim
bakınız Yahoo.fr zaten paralı uygulamaya gecicek olan sitede bu !
0
FZ
Bu yaşılılık, doğum oranları vs. meselesi sadece Avrupa''ya özgü bir mesele değil. Tüm dünya bağlamında geçerliliği olan ve araştırma konusu olan bir demografik eğilim.

Konu ile ilgili güzel bir yazı ve kaynakça isteyenler Foreign Policy (FP) dergisinin sondan bir önceki sayısına göz atabilirler. Söz konusu dergi Istanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Soli Özel yönetiminde yayınlanan güzel bir dergidir.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gizmodo - Teknoloji'nin Web Günlüğü

parsifal

Aklınıza gelebilecek pek çok elektronik eşya ve bunun dışında geyik ürünlerini inceleyen gizmodo.com ilginç bir web günlüğü. Plak çalan kamyonetten, 2. el ipod'a pek çok ilginç ürün haberi burada...

Bana Homer'ın resmini yapabilir misin Abidin? CSS ile

sundance

Browserların Web standartlarına uyup uymadığını kontrol eden Acid testi oldukça meşhur. Birçok browserın bu testlerden geçememiş olması da ilginç bir detay.

Bu testin geliştirilmesi de oldukça sıkıntı yaratmış. Fakat bazı arkadaşlar, bir seviye daha ileri taşıyarak, CSS'ler ile Homer Simpson resmi yapmışlar. CSS'e nasıl takla attırılır görmek istiyorsanız animasyona bir göz atın.

Yubnub: İnternet için (sosyal) komut satırı

darkhunter

"İnternet üzerinden kullanılan bir komut satırı" denince akla Ajax'la yapılmış, uyduruk Web OS'lar gelse de Yubnub'un konusundaki ciddiyetini görmek için kullanılabilir komutların listesine bakmak yeterli... Hatta bir adım daha öteye geçip kendi komutlarınızı da yaratabilirsiniz ;)

Her yerimiz internet olmuş kime ne?

parsifal

Yaklaşık 10 senedir *NET kelimesi ile yaşıyoruz. Ama son 1-2 yıldır bu kelime INTERNET olarak tescillendi. Ve yaşantımızın içinde bir şekilde yerini aldı. Bizle beraber yaşamaya devam ediyor.

Internet`in Gücü: Beyaz Gölge Geri Geldi!

sundance

Bir dönemin efsanevi dizisi, bu ülkede 1970-1975 arası nesilden baskete heves eden hemen herkesin ilham kaynağı, Türk Basketboluna katkısı Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın bir kaç katı olan (en az :) Beyaz Gölge; basketbol üzerine en kapsamlı Türkçe içerik sağlayan batug.com`un kampanyası sayesinde bir kez daha TRT ekranlarında.

Bir müddettir bu konudaki kampanyayı ısrarla devam ettiren www.batug.com`cular, şimdi de dizinin hafta içi sabah 9:15`ten biraz daha iyi bir saate kayırılması için bir kampanya başlatmışlar. İşte gerçek Internet...