Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

0
murat09
Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:
"Merhaba CPU CULTURE.
Linux meraki herkes gibi bendede basladi bu aralar ve benimde pek bilgim yok bu konuda fakat bir yerlerden elime 600Mb AVI formatinda Linux hakkinda bir video gecti Ingilizce ve iskandinavca alt yazisi var.
Linux baslangici,gelismesi ve bu gune gelisi hakkinda. web site adresini su anda bilemiyorum ilgilenirseniz bulmaya calisacagim. Saygilarimla.
Abuz
Tamam buldum bile linkten dusmeden download edersiniz umarim.
Linux Videosu
"
Merak edenler için, bu forumun adı Moscom ve link saat 27/02/2003 21:10 itibariyle çalışıyor.

Görüşler

0
FZ
İçimden bir ses söz konusu videonun ve başka videolarında yakın zamanda düzenlenecek bir açık kaynak etkinliğinde katılımcılara izlettirileceğini söylüyor, hmm, içimdeki bir ses işte... :)
0
anonim
İçindeki ses çok güzel şeyler söylüyor,biz ''Bilgi´´ lenmeye hazırız.
0
anonim
Bu belgesel gecen sene düzenlenen Linux ve Ozgur Yazilim senliginde zaten gösterildi. Bilisim Cumhuriyeti' nin katkilari ve LKD' nin organizasyonuyla...
0
FZ
`zaten´ lafına bir miktar takılmış durumdayım ben! Ne yani, geçen sene Ankara´da gösterildi diye bu sene İstanbul´da çok daha büyük ve kapsamlı bir etkinlik çerçevesinde gösterilmesin mi? O `zaten´ lafı ile tam olarak neyin kast edildiğini anlamayadım doğrusu ;-)

Bu arada geçen sene o belgeselden haberdar olur olmaz hemen Bilişim Cumhuriyeti ile temas kurdum ve fakat kendileri ile bir iki karşılıklı yazışmadan sonra nedense ses seda çıkmadı, ısrarlı mesajlarıma bir türlü yanıt alamadım. Eğer olumlu ve yapıcı bir yanıt alsa idim söz konusu belgesel geçen sene İstanbul´da epey büyük bir sinema salonunda meraklılara izlettirilecekti ancak dediğim gibi taleplerime bir türlü cevap verilmeyince elimden çok da fazla bir şey gelmedi o zaman.

Neyse, geç olsun, güç olmasın. Bu sene o belgeselin de dahil olduğu birkaç film etkinliği ile birlikte eminim iyi vakit geçireceğiz.
0
anonim
Bu sene LKD Linux şenliği Istanbul'da yapılacak. Şenliğin organizatörü Ahmet Derviş'e LKD aracılığı ile ulaşabilirsiniz sanırım. Kimbilir, belki bu sene de gösterilir. Ben 'zaten' seyrettim, ama bir kez daha seyrederim. Hatta herkese yukarda URL' i olan divX'i indirip arşivlemelerini de tavsiye ederim.
0
FZ
Benim kast ettiğim etkinlik bu idi.
0
murat09
Yazıyı gönderdim ama maalesef 640 Mb lik downloadi Dial Up la indirmeyi gözüm kesmedi..Umarım şanslı (kablonet, FR vs....) arkadaşlar indirir de biz de izleriz bir şekilde. Ah şu yönetime bir aldırabilseydim Frame Relay'i.. Kaçarı yoktu :)
Ayrıca Turk Telekoma Aydın'a hala KabloNet vs altyapısı kurmadıkları, ADSL işini muammadan çıkaramadıkları için sitem ettiğimi de belirtirim bu vesileyle. Saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mandrake´den Gizemli açıklama!

ghanthar

Mandrake Linux un yaratıcısı Gael Duval tarafından Mdk Kulüpe bir mesaj atıldı.
"Mandrake Linux seçim özgürlüğü olduğu için
Mandrake Linux insanları güçlendirmek olduğu için
İnsanların hareket etme kapasitesi olduğu için
İnsanların yeni ürünlerle neler yaptığını izlemeyi sevdiğimiz için
Onu yıl sonuna doğru bir tatil hediyesi olarak yayımlayacağız"
Mdk Club'ta herkes bu aralar bunun ne olabileceğini konuşuyor. Hareketten bahsedildiği için herkesin ilk aklına gelen laptop veya cep bilgisayarı için özel bir sürüm. Bir ay daha beklememiz gerekecek sanırım ne olduğunu anlamak için.
Kaynak:LinuxMerkezi

Yeni bir Unix kabuğu, vshnu

sundance

Tamam, Unix dinazorusunuz, komut satırı en güzeli diyorsunuz, fakat yine de arada kimse bakmazken Midnight Commander açıp "oh be ne rahatmış?" dediğiniz de oluyor mu?

Ya da, bash'in vi komut satırını kullandığınızda "işte bu" dediğiniz oluyor mu?

Sizler için de görsel bir kabuk var: Vshnu. Hem de ne kabuk, hem komut satırına hizmet veriyor, hem vi komutlarını alıyor, hem de Perl scriptleri ile makrolar kabul ediyor. Dahası kendisi de bir perl scripti, hatta sıkı durun bir Perl modülü. Bir deneyin derim şahsen...

Ruhuna Gentoo Bulaşan Adam

conan

Gentoo’yu ilk fazlamesai’de duyduğumu söylemekle yazıya başlamak istiyorum. Ama ilk defa tanışmam yine bir FM katılımcısı olan petkutin arkadaşımızın kubikindeki matrix screensaver’li Linux’unu yenilemeye karar verdiğinde oldu. O andan itibaren ne kadar mantıklı bir şey olduğunu farkederek ben de denemeye karar verdim. Sağolsun petkutinin yarattığı isoyu alarak ilk denememe ofisteki makinamda başladım. İsterseniz önce burada bir duralım ve Gentoo’nun ne olduğuna bir göz atalım.

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Kamuda Açık Sistemlere Geçiş Kervanına Brezilya da Katıldı!

anonim

İki gündür benzeri bir haber duymamıştım. Tam merak etmeye başlamıştım ki Brezilya'nın da açık sistemler konvoyuna katılma kararını gördüm: İlk bakışta biraz fazla iddialı bir geçiş oranı gibi görünmekle beraber neden olmasın?

Belki yanlış yerde söylüyorum ama gençlere en kısa zamanda LINUX öğrenmelerini öğütlerim. Hem de iyi öğrenmelerini. LINUX bu hızla yaygınlaşmaya devam ederse Micros~1 haklı çıkacak ve LINUX sistemlerin sahip olma maliyetleri sistem yöneticisi maaşları yüzünden çok ama çok artacak.