Kamuda Açık Sistemlere Geçiş Kervanına Brezilya da Katıldı!

0
anonim
İki gündür benzeri bir haber duymamıştım. Tam merak etmeye başlamıştım ki Brezilya'nın da açık sistemler konvoyuna katılma kararını gördüm: İlk bakışta biraz fazla iddialı bir geçiş oranı gibi görünmekle beraber neden olmasın?

Belki yanlış yerde söylüyorum ama gençlere en kısa zamanda LINUX öğrenmelerini öğütlerim. Hem de iyi öğrenmelerini. LINUX bu hızla yaygınlaşmaya devam ederse Micros~1 haklı çıkacak ve LINUX sistemlerin sahip olma maliyetleri sistem yöneticisi maaşları yüzünden çok ama çok artacak.
Rio de Janeiro, 2 June (EFE) The Brazilian government plans to migrate from Windows to Linux 80% of all computers in state institutions and state-owned businesses, informed the daily newspaper "Valor". This will be a gradual migration, that will begin with a pilot project in one ministry and which will be completed over a period of three years, according to official sources cited by the financial daily.

The goal of the migration is to save money by finding alternatives to expensive proprietary licenses. Highlighting the gradual phase-in approach that the Brazilian government has adopted, Sergio Amadeu de Silveira, the president of the National Institute of Information Technology, stated that "We are not just going to do a hasty migration". He proceeded to say that "our main concern is the security and the trust of our citizens. The biggest resistance to any change comes from the existing cultural inertia".


Devamı burada

Editörün Notu: Hazır söz Linux eğitiminden açılmışken, daha ne bekliyoruz? ;-)

Görüşler

0
ebola
Haber olarak girer dedim ama atlandı sanırım. EGO da 400 bilgisayarlik aginda GelecekLinux-OpenOffice'e gecti.
0
lazarus
Bu olayi bizim memlekette yapabimek icin ne tür lobi faliyetleri gerceklestirmemiz gerekir ? ..
M$ yi devletten sokup atmak gerek
0
murat09
Ne zaman kamu sektöründeki OTOMASYON yazılımları LINUX ta çalışır o zaman devletten tümüyle söküp atılır. Oracle'yi Linux harici çalıştırmıyorlar ama iş client'lere gelince illede M$ olacakmış. Ondan sonra git uğraş dur dakka başı çöken windozelerle, senin ana makinan taş gibi çalışsın neye yarar? Şahsi tırmalamalarım (çaba diyemeyeceğim zira M$ ye göbekten bağlanmış programcıların başının etini yiyorum her yakaladığımda) birkaçının beyninde soru işaretleri oluşturdum ama bakalım ne zaman... Aha, windoze platformundada olsa OpenOfficeyi epey bir bilgisayarda kurdum ama, bu da bir başarı belki de kendimce...
Not : Bakınız:-) [uptime.netcraft.com]
0
korhan
olsun hep kendi açımızdan bakmayalım böyle konulara.
simdi linux ,unix,ve diger sistemlere geçiş; daha çok marjinal fikir gibi gorunuyor bana ..
0
korhan
ewet eğitimlere katılın hep beraber.
forever linux :)
0
mysterious
Ben birbaşka bakış açısıyla yaklaşmak istiyorum konuya.
Şimdi bir toplumda yapılan yalnış (bizim için yalnış) düzeltilmesi isteniyorsa bunu o kurum, kuruluş ve/veya toplumum üst kademesinden düzeltmeye başlamak çok zahmetli ve zor olur. Ama teker teker fertleri bu yalnıştan alı koymak biraz daha kolay ve sağlam bir yoldur.
Örn: Bir şirkette 10 kişi çalışıyor ve birde patron ama bu patron free kelimesinden kıl kapan biri, biz burda çalışan elemanları Linux ve özgür yazılama geçirdiğimizde çoğunluğu kurtarmış oluruz ve artık orası doğru ve güvenilir yoldadır.
Zaten çoğumuzun hayatı linux'u etrafımızdakilere anlatmakla, tanıştırmakla geçiyor ve zevk alıyoruz bu işten.
Bence aramızda yüksek (devlet kurumları, büyük firmalar vb.) kademelerle ilişkisi olanların buralara teklifler, çözümler sunması ve diğerlerininde eğer böyle bir girişim varsa ona yardımcı olması.
Mesela hatırlayınız E-devlet'in M$ üzerine kurulması planları vardı. İnanın bana 50 belki de daha fazla mail kendim attım ve birçok (alakasız kişilerde buna dahil) arkadaşıma da attırdım...
Çalışmalarımızı bu yönde yapmak ve gerektiğinde de destek istemek en olumlu ve doğru yoldur diye düşünüyorum..

Sevgi ve saygılarımla...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gelecek Linux 1.1 çıktı

NisoUSTA

Gelecek Linux 1.1 çıktı. Uzun zamandır beklenen, dağıtımı iki kez geciken bu sürüm tüm linux kullanıcılarını sevindirdi.
İş ve ev ortamında dinamizm isteyen, alternatiflere her zaman açık olanlara yeni ufuklar açacak olan Gelecek Linux 1.1, yepyeni programlarıyla, masaüstünde ve sunucu altyapısında üstün eklentilerle piayasaya çıktı.
Gelecek Linux 1.1, 4 Eylül'den itibaren 2 CD halinde kitabı ile birlikte satışa sunuldu. Kurumsal destek içeren kutulu hali ise 15 Eylül'de satışa sunuldu.
Gelecek Linux 1.1, anlatılmaz, yaşanır!
Detaylı bilgi için...

GENTOO Türkçe Belgeler

yilmaz

Kanaatimce en hızlı linux dağıtımı olan Gentoo için Goeksel Togan tarafından hazırlanan belgelere (Başlangıç için Kurulum ve Kullanım rehberi) http://belgeler.gentoo-tr.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Linux Komikleri :)

butch

Linux karikatürlerine ne dersiniz. http://comic.escomposlinux.org/ adresinde haftalık yayınlanan karelerden birkaç örnek Bugzilla , The Matrix Rebooting, Knoppix

Linux Dergisi

Soulblighter

Benim gibi dergi okuma hastasıysanız, hele hele Linux dergisi olsa da okusam diyorsanız işte size güzel iki adres...

Birincisi LinuxWorld.com'un çıkarttığı Linux World Magazine.

İkincisi Linux Gazette. 1995'ten beri yayında olan Linux Internet gazetesinin arşivine erişebilir. Linux'un emekleme yıllarındaki gelişmeleri takip edebilirsiniz. Hem nostalji hem de çok ilginç bilgiler var.

Jamd Linux İncelemesi

ghanthar

Jamd Linux dünyasının en başarılı masaüstü dağıtımlarından, kanımca. Linux'a yeni adım atanlar için iyi bir başlangıç olabilir.