Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

0
FZ

Görüşler

0
FZ
Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Not: Ben Vernor Vinge'i çıkartamadım ilk görüşte.
0
darkhunter
Ben Raymond Kurzweil'i The Age of Spiritual Machines ve The Age of Intelligent Machines'den tanıyorum. Sağlam yayınlardır...
0
FZ
Kurzweil'ı tanıyan en az iki FM okuru çıkmış olması sevindirici :)

Diğerlerine gelince:

Rudy Rucker, AutoCAD'in ilk geliştiricilerinden.

Terry Winograd, SHRDLU çalışması ile doğal dil işleme konusunda öncülük etmiş bilgisayar bilimcilerinden (bir de MICROPLANNER sistemi vardı sanırım geliştirdiği meşhur).

Peter Norvig, şu anda Google'da. Daha önce Stanford'da hocaydı ve Sun Microsystems'te de çalışmıştı. Yazdığı Lisp ve YZ kitapları ile tanıyoruz kendisini.
0
conan
>Yukarıdaki isimleri bir görüşte tanıyan ve "a-aaa" diyenler elini kaldırsın :)

Hicbirini tanimiyorum :)
0
FZ
Bu güzel insanları tanıttığımıza göre sen de bize 5 isim ver tanımaya değer, böylece ödeşmiş olalım ;-)
0
ttk
Ben bir tane biliyorum : Kemal Sunal :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CISCO Türkiye'nin Dönüşümü İçin 275.000.000$ Yatırım Yapacak

FZ

Cisco Türkiye'de bilişim teknolojilerine 275 milyon $ yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu Orta ve Doğu Avrupa genel planının içinde yer alıyor. Yatırım genel olarak leasing ve finans, eğitim, insan kaynakları alanlarında yapılacak. John Chambers bugün Tayyip Erdoğan ile Türkiye'nin bilişim teknolojileri konusunda eğitimi ve bu teknolojileri daha iyi kullanarak global alanda daha rekabetçi bir ülke haline gelmesi konusunda görüsmüşler.

Detaylar Cisco Systems to Invest Up to US $275 Million (TRY 400 million) in Turkey Over Next Five Years ve Paul Mountford Outlines Cisco Plans to Invest in Turkey's Transformation başlıklı haberlerde mevcuttur.

Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

xelon

NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Nokia Trolltech'i Satın Aldı

erika

Küçük Open Source üreten yazılım firmaları çok başarılı olunca hemen büyükler tarafından satın alınıyor: Nokia Buys Trolltech

Haberde de belirtildiği gibi Trolltech şirketi Skype, Gogle Earth, Adobe Photoshop Elements, ve daha başka pek çok ürünün grafik arayüzlerinin geliştirilmesinde kullanılan dünyaca meşhur Qt kütüphanesini geliştiren firma.

CISCO Öğrenci Proje Yarışması

FZ

CISCO´nun (Türkiye) üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirdiği proje yarışması başladı. Üzerinde proje geliştirilmesi istenen konular şunlar:

Cep telefonları ve radyasyon oranları

maat

Neredeyse hastalık derecesinde bağlandığımız cep telefonlarının radyasyon yaydığı konusunda hiçbirimizin şüphesi yok. Gazete okurken rastladığım bir haberde cep telefonu marka ve modellerine göre yaydıkları radyasyon oranını veren bir site adresi gözüme çarptı. Ayrıntılar http://www.sarvalues.com adresinden görülebilir.