fazlamesai.net'e soralım: Blog yayıncılığı ama nasıl?

0
FK
Aslında uzun süredir FM'yi takip ediyordum.Fakat birşeyler sormak bu güne kısmetmiş. Kişilerin sitemiz üzerinden kendi bloglarını yayınlayabilecekleri bir web sitesi projesi dahilinde hangi script'i kullanmamız gerektiği konusunda bir arayış içerisine girdik.
Fakat şu anda somut bir sonuca ulaşabilmiş değiliz. Haliyle önce bu tür sitelere baktık :) Ama yine birşeye ulaşamadık.Çünkü herkes farklı bir sistemle çalışıyordu ve hangisi iyidir hangisi kötüdür hangisi bizim amaçlarımıza en uygunudur bir türlü karar veremedik.

Ben de değerli FM camiasına sorayım dedim. Ayrıca kullanılacak alt yapı bir yana, biz farklı birşeyler olsun istiyoruz. Nasıl yapılmalı? Kullanıcı açısından bakıldığında nelere dikkat edilmeli? şeklinde soruları çoğaltmak mümkün. Bu nedenle de sizlerin bu yöndeki fikirlerinize de ihtiyacımız var.

Değerli görüşlerinizi bekler saygılarımı sunarım.

Görüşler

0
osmanhomek
kendi günlüğüm için http://wordpress.org/ adresindeki php/mysql uygulamasını kullanıyorum. birden çok yazarı desteklediği için sizin için de uygun olacağını düşünüyorum.

ben memnunum, tavsiye ederim.
0
everestk
Simple PHP Blog diye birşey var.
adresi simplePHPblog
Database gerektirmeyen, kurulum gerektirmeyen, PHP4 ve üzerinde çalışan bir blog aracı.
0
pinhanarch
kuşkusuz, drupal olmalıdır bu sorunun cevabı :)
0
osteosit
Eğer bloglar sizin sisteminizde tutulacaksa ve özel adresleri ve topluca yayınlanacakları bir sayfa (anasayfada mesela) istiyorsanız bu durumda Drupal iyi bir seçim olacaktır. WP'nin sanırım özel bir sürümü ve B2evo gibi bir iki benzer iş gören sistemler de var. Drupal örneği için bildirgec.org'a göz atabilirsiniz.

Ancak başkalarının bloglarından yazıları derleyecekseniz http://gezegen.linux.org.tr/ adresindeki "Neler oluyor?" bölümüne bir bakın nasıl benzer bir sayfa hazırlayabileceğiniz konusunda ip uçları var. Linux Gezegen'ine benzer şekilde Drupal ile de bir çözüm de mümkün.

0
osteosit
Serendipity yazılımını unutmamak gerek. Yanlız şimdilik Türkçe desteği yok sanırım. (Türkçe karakter sorunu da yok ama) Türkçe desteği olsa veya çevirmeye vaktim olsa kesinlikle kullanırım.
0
ghanthar
Drupal kanımca da uygun olacaktır. Hafif.org sitesi yapmak istediğinize benzer bir uygulamayı bir süredir yapıyor bir bakın isterseniz.
0
deniza
drupal. şimdiye kadar gördüğüm -cms ler arasında tabi- en tatlı programlama arayüzüne sahip. biraz alıştıktan sonra yazılmış modülleri değiştirmek hatta kendi modüllerinizi yazmak bile çok rahat oluyor. phpnuke bu konuda (api) ne kadar kötüyse drupal de o kadar iyi demek yeterli sanırım. :]
0
Skeleton
WordPress MU (MultiUser) ile senin sağlıyacağın hosting altından başkalarına WordPress blogları açabilirsin.
0
javalan
GROU.PS'un Blogs özelliğini deneyebilirsin.
0
bach
İstediğim şey, blogdan öte, bulduğum yazıları klasörlerde tutmaktı. Bu işi istediğim gibi bir şey bulamayınca PHP'de kendim yazdım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Php-Nuke telif hakları

butch

Az önce aşağıdaki metni içeren bir mail aldım. Sanırım birisi bizimle dalga geçiyor ama haklı olduğu bir konu var, o da yazılım sahibinin taleplerine mümkün olduğunca saygılı olmak. Ben de Basit kullananların copyright mesajını korumalarına sevinirdim.

Tren gelir hoş gelir...

butch

Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.

FreeMind: Özgür Yazılım Dünyasından Zihin Özgürleştirme Hareketi

FZ

Bu geleneksel bir yazı değildir.

İnsan zihni, bilişsel bilim, zihin haritaları, psikoloji, beyin fırtınası, bilgi temsilleri, yazılım geliştirme, epistemoloji, metafizik, karmaşıklıkla başa çıkmak, Java ve özgür yazılımın faydaları ilginizi çekiyorsa buyrun okuyun.

Luminocity

cbc

OpenGL tabanlı bir pencere yöneticisine eklenen yay tabanlı modellenmiş pencereler ve ötesi. Geleceğin pencere yöneticisi karşınızda: Luminocity

Dr. Greg Wilder ile yine müzik ve GNU/Linux üstüne

FZ

Greg Wilder ile 2 sene önce müzik, yapay zekâ, yaratıcılık ve GNU/Linux üstüne gerçekleştirdiğimiz sohbetin ardından okyanusun iki yakasında da pek çok şey oldu.

Geçenlerde yine kendisi ile yazışırken konu döndü dolaştı GNU/Linux tabanlı yazılımların profesyonel kayıt ve ses işleme ortamlarında kullanımına geldi.

Wilder, stüdyosunda gerçekleştirdiği birkaç kayda dair örneği paylaşmak istediğini belirtti ve şu MP3 bağlantıları nı yolladı: