fazlamesai.net taşınıyor

0
cbc
fazlamesai.net, 6 senelik evinden IBM ve Parkyeri sponsorluğundaki yeni yerine taşınıyor. Haberin devamında bu taşınma esnasında karşılaşabileceğiniz olası değişiklikleri okuyabilirsiniz.
  • Bir süre http://www.fazlamesai.net/ adresine girdiğinizde tarayıcınızın http://10.0.0.1/www.fazlamesai.net/ adresine benzer bir yere yönlendiğini göreceksiniz, alıcınızın ayarları ile oynamayın, durum geçicidir. Tek ricamız bu adresi biryerlere göndermeyin, kaydetmeyin çünkü taşınma tamamlandığında geçersiz olacaktır.
  • Karşılaştığınız sorunları bilgi AT fazlamesai NOKTA net adresine iletirseniz hızlıca çözüm bulabiliriz.

Görüşler

0
cbc
Bu yorum yeni sunucumuzun veritabanına kaydediliyor :) Hayırlı olsun.

(16:51)
0
butch
Hayırlı uğurlu olsun.
0
akif_sever
taşınmı nekadar sürecek bunu belirtilseydi iyi olurdu
0
cbc
haklısınız, fakat kullanıcılar açısından sitenin işlevine zarar gelmeyeceği için süre belirtmek yerine semptomları belirtmeyi uygun gördük.

eğer ki -web tarayıcınızda "cache"i boşalttıktan ve kapatıp açtıktan sonra- adres çubuğunuza fazlamesai.net yazdığınızda, başta ip adresi gözükmüyorsa sizin için taşınma işlemi tamamlanmış demektir.

dns kayıtlarının güncellenmesini bekliyoruz. (sunucunun fazlamesai alan adı üzerinden sunduğu istek sayısına baktığımda tamamlandığını düşünüyorum). ip üzerinden erişimi, her ihtimale karşı 1 hafta boyunca kapatmayacağız.
0
axanc
Zaten IBM sponsorlugunda bir yerlere taşınmanızı bekliyordum.. IBM'de çalışan bu kadar yazardan sonra.. olası yani..
0
sundance
IBM'in sunucu sponsorluğunda ve ParkYeri'nin (yeni sunucumuza) park yeri sponsorluğunda gerçekleşti bu taşınma :)

Fakat ikinci cümlede söylediğinizi pek de anlamadım. FM'in ilk 50 yazarı içinde bildiğim kadarıyla IBM'de çalışan hiçkimse yok :) Ama belki de DW çevirilerini kastetmişsinizdir

0
axanc
benim söylemek istediğim şey artık IBM'in kendi dergisinde bile fazlamesai.net adresinin tam sayfa reklamı vardı.. onları gördüğüm zaman benim aklıma ibm firmasının bu site ile ilgilendiği konusunda fikerler olumuştu.. ama bu olaya sevindim tabii ki..
0
coskung
IBM, hem Bilgi Üniversitesi'nin düzenlemekte olduğu Özgür Yazılım Şenliği'ni destekliyor, Hem de yine Bilgi Üniv. Açık Kaynak Birimi ile ortak eğitimler düzenliyor. Bu nedenle fazlamesai.net'e de destek vermesi IBM'e yakıştı diyebilirim. Aktif FM üyesi olup IBM'de çalışan var mı ben bilmiyorum ama yukarıda bahsettiğim aktivitelerde sıkça görev alıyoruz. Bu yüzden IBM çalışanı sanılması normal. Sonuç olarak IBM, Parkyeri ve Akinon'a bu siteye destek oldukları için teşekkür ederiz.
0
sundance
Teşekkürler. Bu arada IBM'in kendi dergisinin editörlüğünü yaklaşık dört yıldır Fazlamesai olarak biz yapıyoruz
;)
0
ttk
Hayırlı olsun.
0
Zebani
Hayırlı, uğurlu olsun. (Ne yazar kasa mı? :) - Bilgi TV 'den)
0
ebola
Eğer özel bilgi değilse FazlaMesai çapında bir sitenin teknik karşılığı nedir bizimle paylaşabilirmisiniz? (Günlük hit sayısı, ortalama bandwith tüketimi, SQL boyutu vb. )
0
butch
Sağda bulunan "ORTAMDAKİLER" kutusu bir miktar fikir verebilir sanırım. Günlük sayfa gösterimi ortalama 25.000 civarında.

Diğer bilgilere ise yeni sunucunun istatistiklerini inceledikten sonra cevap veririm. Eski sunucuda elimiz kolumuz bağlıydı biraz.
0
Zebani
Sanırım editorler hala normal mesaideler. :) (saat-12:17)
0
cbc
Sanırım üyeler URL lere dikkat etmiyorlar :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Belgeler.org´dan Fazlamesai.net´e Destek

oktay

belgeler-grubu@lists.sourceforge.net e-posta listesine gönderilen aşağıdaki e-posta ile belgeler.org, Fazlamesai.net'in Çeviri çabalarına verdiği desteği kendi üyelerine de duyurmuş oldu. Hepimiz adına başarılara imza atacak bir dayanışma olmasını temenni ederim.

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

mow

Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.

Fazlamesai`de kısa bir servis kesintisi

larweda

Hosting şirketimizin sessiz sedasız yaptığı bir server upgrade'inden dolayı fazlamesai.net'in bazı bölümleri birkaç gündür çalışamıyordu. (yeni kullanıcıların e-posta adreslerine gönderilen şifreleri ve şifresini unuttuğu için yeni şifre isteyen kullanıcıların adreslerine gönderilen yeni şifreleri maalesef geçersiz oluyordu!), sorunun varlığını farkettikten ve epey bir mesai fazlası debugging işleminden sonra daha önce kodu geliştirirken gözden kaçırdığımız bir hatayı bulup düzelttik. Artık şifre almakta sorun yaşayan kullanıcılar, tekrar yeni şifre isteyip aldıkları şifrelerle hayatlarına devam edebilirler.

Oluşan geçici rahatsızlık için özür dileriz.

MS'un yeni projesi ''KOD ADI: İSTANBUL ''

sundance

C-Net'in haberine göre Bill Gates, Micros~1'un yeni anında mesajlaşma yazılımı ISTANBUL'un lansmanını 8 Mart'ta San Fransisco'da yapacak.

Habere göre, birkaç aydır beta olarak denenmekte olan bu istemci Live Communications Server'ın bir parçasını oluşturmaktaymış.

Çok alametler belirdi, çoook...