Fazlamesai'ye Soralım: PHP ve MySQL Eğitimi

0
crematorium
Bulabildiğim kadarıyla BT Eğitim PHP ve MySQL eğitimi vermekte. Fakat alternatifleri de olduğundan eminim.
Eğitimi alacak kişinin bilgi seviyesini belirleyip uygun egitimi verebilecek, kullandığı eğitim tekniğinin başarısı ispatlanmış PHP ve MySQL sertifikasyon programları konusunda Fazlamesai.net camiasının önerileri nelerdir?

Görüşler

0
night
Bu eğitim her eğitimin ilk adımında olduğu gibi bence kendi çabalarınızlar ilerletilebilecek bir durumdadır.İlerisi için tavsiyem sertifika için deiğilse eğer bilen bir kişiden sorarak ve kendiniz uğraşarak öğrenmenizdir.Böyle birçok kişi ile tanıştım,hayretler içinde kaldım.
0
crematorium
Halihazirda PHP ve MySQL ile ihtiyaclarimi karsilayacak uygulamalar olusturabiliyorum zaten, cevremde yardim alabilecegim kisiler ve kaynak olarak kullandigim birkac kitap da mevcut ama planli programli bir sekilde egitim alarak "derme catma" uygulamalar degil, temeli saglam birseyler yapmaya ihtiyacim var.
0
anonim
Kesinlikle katılıyorum. Özellikle PHP her yeni sürümünde epey bir değişim geçiriyor. Bu bakımdan kurslarla kitaplarla öğrenmek 'bence' pek de iyi bir fikir değil. PHP ve genel olarak programlama deneyiminiz varsa başkalarının yazdığı örnek kodlar ve PHP referansı hayli hayli yeterli olacaktır.
0
crematorium
Iste aslinda benim icin sorun bu noktada basliyor. Ucundan kulagindan bildigim bir dilin yenilikleri ile su anda basedemiyorum ve maalesef ornek kodlarla ogrenmeye calisacak kadar vaktim yok. O yuzden temel bilgiyi kursla pekistirip, sonra bu soylemis oldugunuz yonteme gecmeyi planliyorum. Tabii ki her yeni versiyonda yeni kursa gitmeye calisamak gibi bir gereksizlik icinde bulunmayacagim. :)
0
Onur17
Csystem derneğinde de php kursu veriliyor. 75 saatlik bir kurs fiyatıda uygun
0
simor
Ooo!, C ve Sistem Programcıları Derneği php kursuna mı başlamış?. Acaba e-postalara cevap vermeye de başlamışlar mı?
0
crematorium
Listeye yeni eklenen bir egitim oldugundan henuz baslayacagi zaman belli degilmis. Tesekkurler.
0
T-u-N-i-X
www.litux.com var. Zamanında katılmayı düşündüğüm ancak bu tür ücretlerin altından kalkamayacağımı düşündüğüm için bıraktığım bir kurs... İTÜ Hocalarından Hasan DAĞ'ın da eğitim verdiğini biliyorum. Hiç değilse alternatif olması açısından incelemeye değer..
0
crematorium
Alternatif olarak dusunebilecegim bir yere benziyor, bugun arayip fiyatini diger ayrintilari ogrenecegim. Tesekkur ederim.
0
anonim
Öğrendiğin bilgileri paylaşırsan sevinirim. Bende php/mysql kursu ile ilgileniyorum.
0
crematorium
Egitimin ucreti 1500 ytl imis ve henuz baslamamis. Ne zaman baslayacagi belli degilmis ama yakin zamanda baslayabilirmis. Haberdar edeceklermis.
0
kArA
PHP ve MySQL ile ilgili kişisel eğitim ya da özel gruplar ile eğitim tercih ederseniz benimle kara{at}karalamalar{dot}net e-posta adresinden irtibat kurabilirsiniz. Zend firması PHP eğitimi ve sertifikasyonuna yönelik çeşitli çözümler sunuyor. Sitesinden daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Sertifikasyon için Türkiye'de teste girebileceğiniz yetkili test merkezleri için buraya bakabilirsiniz. MySQL eğitimi ile ilgili tam olarak aradığınız nedir acaba? MySQL resmi sitesinden eğitim ile ilgili bilgiler var fakat benim merak ettiğim, sizin MySQL eğitimi mi aradığınız yoksa genel olarak veritabanı ve SQL eğitimi mi aradığınız. Çünkü yapı ortaya çıktıktan sonra PHP de tek değişen veriye ulaşmak için kullandığınız fonksiyonlar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilen de bilişiyor bilmeyen de !

sundance

Bu sabah Yeni Şafak gazetesinin Bilişim bölümünde TÜBİTAK'a "CD'den çalışan yazılım"la övünmek yakışmaz! başlıklı bir makale okudum.

Açıkcası makaleyi okumanıza bile gerek yok, başlık makalenin yazarının temel derdini ortaya koyuyor. Uludağ ekibinin üstünde çalıştığının bir Live CD olmadığını mı anlatmak lazım, yoksa Live CD'nin bir ekstra olduğunu, LiveCD olan bir sistemi (birçok durumda) sadece dosyaları kopyalamakla bile harddisk üzerine kurabileceğinizi mi, yoksa "Alın işte bu işle uğraşan münafıklar bunlar" modunda bir içeriğin altına ekibin fotoğrafını koymaktaki yaklaşımın yanlışlığını mı? Ben bilemedim.

Ama Pardus hakkında en ufak bir heyecan bile duymadan söyleye söyleye bunu söyleyebilmek ya vicdansızlıktır, ya da birileri yazdıkları yazılar karşılığı barter yapmanın yöntemini bulmuş ;)

Mozilla Dükkan Kuruyor

vst

Mozilla Vakfı şirket kurmaya karar verdi. MozillaZine'de de duyurulan haberin ardından, vakfın şirket kurma fikrinin sebepleri de ortaya çıktı:

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız...2

sundance

Distrowatch'un haberine göre Internet tarayıcıları arasındaki rekabette, Mozilla/Firefox ciddi bir avantaj yakalamış durumda
US-CERT'in IE'deki açıkların ciddi risk oluşturduğunu belirtmesi ve başka tarayıcıların kullanılmasını güvenlik açısından tavsiye etmesinin ardından Mozilla ve Firefox downloadlarında ciddi bir artış yaşandığı, Linux dağıtımlarının buluşma noktası olan Distrowatch'da üç yıl öncesinde %60ların üstünde olan MSIE kullanımının ise günümüzde %25'in altına düştüğü belirtilmekte ve bir değişiklik yapmanın zamanı geldiği vurgulanmakta.
Rage Against The Machine'in Guerilla Radio'su aklıma geldi.

It has to start somewhere,
It has to start sometime.
What better place than here,
what better time than NOW?

Türk Telekom Naapılsın?

larweda

Yaklaşık 3 haftadır yayında olan Türk Telekom anketimizi sonlandırdık. Bir süre önce herkes Türk Telekom hakkında heryerde atıp tutuyordu: Sizlerin sonuçları ise şöyle: Anketimize gelen 251 oyun %60,56'sı telekom'un satılmasından, %34,66'sı da satılmamasından yana. İşin en ilginç yanı ise bu kadar polemik yapılan bir konuda hakikaten bizlerin de düşüncelerimizin karmaşıklaştığı ve ortak bir konuda uzlaşamadığımız.
Anket sonuçları

fazlamesai.net'e soralım: Özgürlük mü, kaliteli yazılım mı?

FZ

Günlüğüme girmiştim ama FM camiası ile de paylaşmadan edemedim.

Bu aralar iki yazılım kurcalıyorum iş için: Confluence ve JIRA. Her ikisi de kapalı kodlu, kaliteli ticari lisanslı yazılımlar.

Fark ettim ki ticari bir yazılım olan JIRA'yı Apache Foundation da tercih ediyor ve yoğun olarak kullanıyor. Neden tercih ettiklerini burada açıklamış. Gelelim FM camiasına sormak istediğime: