Fedora Directory Server 1.0

0
vbo

Görüşler

0
Ersin Er

Fedora Directory Server bugüne kadar geliştirilmiş en kaliteli temel üzerine oturuyor, yani "Directory Server" (ya da NDS ya da iPlanet) temelli. Red Hat tabanlı sistemlerde bundan sonra OpenLdap'ın adı bile geçmez diye düşünüyorum (tabi mevcut çalışan sistemlerde kullanılmaya devam edecektir.)

Ancak "Apache Directory Server" (ve kardeşleri!) birkaç ay içerisinde 1.0 sürümü ile geliyor. LDAP dünyası için çok şeyi değiştirecek... ;-)

0
zekeriya_akyildiz
Redhat AS/ES server 5 özellikleri yavaş yavaş gözükmeye başladı. Sağlam geliyorlar. Windows server 2003'ün kökünü kazıyacaklar.
0
zekeriya_akyildiz
neymiş en güzel yeniliği diyenler için Common Criteria EAL 4 lisansı olacak. çıkış tarihi net beli değil ama FedoraCore5 çıktıktan sonra FedoraCore6beta aşamasına geçerken olcağı tahmin ediliyor. kaynak
http://lwn.net
http://www.prnewswire.com
0
conan
Common Criteria da EAL de hic umrumda degil. Windows 2000 de EAL 4 bir isletim sistemi de noluyo? Daha mi guvenli oluyor? EAL alabilmesi icin Internet Explorer'i default kullanimda oyle bir hale getirmislerdi ki (2003 icin de gecerli) web de gezinmek kesinlikle imkansiz.

Bak kliklerse berbat bisey olursa cizz olursan bizim sorunumuz degil... tamam EAL'in otuz milyon prosedurunuden birisine uyduk yasasin!

M$'a sorsan IE bu sorularla daha guvenli!
0
tongucyumruk
Yamuluyorsam düzeltin fakat zaten bu EAL 4 dedikleri şey bir sistemin sunucu olarak kullanılabilmesi için gereken minimum güvenlik seviyesi değil mi? Hatta şu adreste Windows'un EAL4 olmasına ilişkin birşeyler vardı. Gerçi sitede anlatılana bakılırsa en azından Windows'un dahil olduğu CAPP profilinin güvenliği konusunda "Aklınız varsa sadece bu kadar güvenlik sağlayan bir aleti internete bağlamayın" gibi bir durum sözkonusu.
0
conan
EAL alinmasi cok zor ama binbir turlu takla atarak alabilecegin bi sertifikadir. Test lablere para harcarsin, konsorsiyumá para harcarsin, politikalara harcarsin, amerikan devletinde mal satabilmek icin kuracagin iliskilere para harcarsin, bu iliskilerin CC kons. yapacaklari baskilara para harcarsin, ortaya sertifikalanmis bir urunun cikar. Bunu da pazarlama stratejilerinle ona buna EAL4'luyum abiii diye satarsin. Tabii harcadigin paralari da catir catir alirsin. (Malin pencere gorunumlu baca olsa da!)
0
librid
Evet EAL sertifikasının kamu ihalelerine girmek/kazanmak amacıyla alındığını söyleyen yorumlara rastlamıştım daha önce. ABD'de kamu (ordu vb.) ekonominin temel damarı gibi yanılmıyorsam. Bu anlamda Linux'la büyük paralar kazanmak isteyen firmalar için önemli EAL sertifikası. Zaten genelde sertifikalar birilerine birşeyler ispatlamaktan başka pratikte ne işe yarar ki?
0
zekeriya_akyildiz
windows 2000 de o sertifikaya sahip ama bazı koşullar var.
bazıları...
Makinede disket sürücü, CDrom,Network kartı olmayacak.
vs. vs. gibi 8-D
0
teddmcload
server 2003'ün kökünü kazımak mı? hımmmm sound is cool :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft´tan Amerikan okullarına kıyak , Redhat karşı atakta geç kalmadı!

anonim

Microsoft'un Amerikadaki bilgisayar sıkıntısı çeken,yardıma muhtaç okullara yönelik başlatacağını söylediği kampanyaya Redhat CEO'su Matthew Szulik'den çok ilginç bir karşı atak geldi. Microsoft'un yazılım yerine aynı paraya 14.000 PC alabileceğini, bu durumda da Okullara işletim sistemi olarak Redhat Linux'u ücretsiz olarak temin edeceklerini ve Microsoft'un öngördüğü gibi lisansının 5 senelik değil sınırsız olduğunu söyledi. Bu ilginç pazar kapma oyunu hakkında detaylı bilgi şu adreste http://www.reuters.com

Red Hat 7.1 Çıktı Ha Gayret !

sundance

Red Hat 7.1 dün yapılan bir açıklama ile beta versiyondan final versiyona geçtiğini dünyaya duyurdu.

Yeni versiyonda, çoklu işlemci desteği olan 2.4 kernel, default güvenlik ayarları, daha kolay installasyon gibi bir çok gelişme var. Ve artık RedHat installasyonu minimum iki cd.
Bana sorarsanız denenmişi tekrar denemenin alemi yok .2 versionları dışında RedHat'den hayır gelmez.

Red Hat Severn´in ilk ekran görüntüleri

anonim

Red Hat in yeni sürümünün ilk betası Severn in ilk ekran görüntülerine http://www.osnews.com/story.php?news_id=4091 adresinden ulaşabilirsiniz. Red Hat daha önce artık paketli perakende sektöründe olamayacağını duyurmuştu bunun ardından Red Hat Linux un artık bir ürün değil bir proje olduğunu bildirdi. Dileyen herkes betayı indirip fikirleri ve gelişmesini istediği özelliklerini bildirerek RH nin gelişimine katkıda bulunabiliyor. RH daha önce beta versiyonları kullanıcıya sunmuyordu.
Yeni Red Hat ve yeni Red Hat Project sistemi hepimize hayırlı olsun.

Kaynak: LinuxTurkey

RedHat 8.0 Duyuruldu!

FengShui

Uzun zamandan beri beklenen RedHat in 8.0 sürümü 30 Eylülde duyuruldu. Kernel 2.4.18 kullanılan sürümün en büyük özellikleri ise Apache 2.0, Gnome 2.0 ve XFree86 4.2.0 ile birlikte geliyor olması. Daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz

Fedora Project: Red Hat nereye gidiyor?

anonim

GNU/Linux dünyasını ikiye ayıran Fedora Projesi konseptini kısaca irdelemek ve Linux´un devi Red Hat´in geleceğine şöyle bir bakmak istedim:

Red Hat Fedora´yı ilk duyurduğunda önce olumlu bakmıştım. Ardından Fedora´nın bir Açık Yazılım projesi olarak ürettiklerini Red Hat´in alıp biraz süsleyip püsleyip belki biraz da geliştirip Red Hat Enterprise Linux olarak ciddi satış fiyatları ile piyasaya süreceğini anladım. İlk başlarda bu durum biraz moralimi bozdu ve Red Hat´e sinirlendim. Ancak ardından Lindows, Libranet gibi daha birçoğunun Debian ile aynı şeyi yapmakta olduğunu hatırladım.