Microsoft´tan Amerikan okullarına kıyak , Redhat karşı atakta geç kalmadı!

0
anonim
Microsoft'un Amerikadaki bilgisayar sıkıntısı çeken,yardıma muhtaç okullara yönelik başlatacağını söylediği kampanyaya Redhat CEO'su Matthew Szulik'den çok ilginç bir karşı atak geldi. Microsoft'un yazılım yerine aynı paraya 14.000 PC alabileceğini, bu durumda da Okullara işletim sistemi olarak Redhat Linux'u ücretsiz olarak temin edeceklerini ve Microsoft'un öngördüğü gibi lisansının 5 senelik değil sınırsız olduğunu söyledi. Bu ilginç pazar kapma oyunu hakkında detaylı bilgi şu adreste http://www.reuters.com

Görüşler

0
anonim
RedHat Linux zaten ucretsiz degil mi? Sadece kutusuyla satin alinirsa icindeki kitaplar, cd falan parali. Yoksa internetten download edilirse ucretsiz olmasi lazim bildigim kadariyla. Bu durumda Redhat firmasi ucretsiz biseyi bagisliyarak ne gibi bir yardim yapmis oluyor?
0
SHiBuMi
Olayın püf noktası RedHat'ın yardım yapıp yapmaması değil, Microsoft'un yaptığı teklifin samimiliği. RedHat diyor ki, gel sen şu kadar $$$ Windows yazılım lisansı bağışlayacağına, $$$ karşılığı 14.000 bilgisayar al bu okullar için, ben de RedHat ile işletim sistemi olayını bedel ödetmeden çözeyim. Böylece 14.000 bilgisayar + 14.000 işletim sistemi bağışlanmış olsun.

Biraz daha düşünürsen, aynı soruyu Microsoft için de sorabilirsin. Lisans bağışlama ile Microsoft cebinden beş kuruş para çıkmadan $$$ bağış yapmış gözükecekti. Donanım alması durumundaysa bu para öyle ya da böyle cebinden tıkır tıkır çıkacak.
0
anonim
Linki verilen yaziyi okumadim ama, Redhat'in 14K bilgisayara kendi isletim sistemini kumasi yeterince yardim sayilir (norton ghost'la kolay tabi, ama 14K bilgisayarin kasasini acacak elemana sabir dilerim :) Ayrica bu okullara normalde parayla sattigi destegi ucretsiz verebilir..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Siz de `Microsoft ´ laştırabildiklerimizden misiniz ?

sundance

Slashdot`ın Red Hat`den teyit ettirdiği habere göre, Red Hat firması bundan sonra otomatik update için $9.95'lik bir üyelik gerektiren yeni bir sisteme geçiyormuş.

RedHat`ın önde gelen Linux firmalarından biri olması, Linux`u kolay kolay gelemeyeceği bazı yerlere taşıyor olması çok güzel, bunun karşılığında para kazanıyor olması da bizi olsa olsa sevindirir, ama yolu bu olmamalıydı.

Şimdi Yandık!

anonim

Sn. Ferruh Mavituna'nın sitesinde gözüme çarpan habere göre Red Hat, ev kullanıcılarına windows u tavsiye etmiş.
Haberin devamı ise burada...
not: Haberler inglizce yazılı olduğundan, İngilizce bilen abilerimden bu haberin yorumunu beklerim.

Red Hat, IBM eServer’ları destekleyecek

polat

Linux firması Red Hat, IBM eServer ürün dizisinin tamamını, paketlenmiş ve özel çözümleriyle destekleyeceğini açıkladı.

Red Hat; açık kaynak yazılım çözüm, servis ve destek hizmetlerinin, IBM eServer ailesinin tamamını desteklemesi için IBM ile işbirliği yapacağını duyurdu. xSeries platformu üzerinde Linux’u destekleyen ilk firmalardan olan Linux dağıtım partneri Red Hat, desteğini; IBM eServer zSeries, iSeries ve pSeries platformlarına da yaygınlaştırdı.

NTVMSNBC haberi

Fedora Directory Server 1.0

vbo

Fedora Directory Server 1.0'ın duyurusu yapıldı. Duyuru için: http://hardware.newsforge.com

RedHat 7.3 Çıktı

sundance

Linux camiasının züppe çocuğu ;) RedHat, gıcır gıcır yeni sürümü ile karşınızda... 7.2 versionu ile özellikle TCP/IP konusunda en büyük yoldaşı (rakip demek hoş değil) FreeBSD`nin bile önüne geçen RedHat bu sürüm ile de sanırız oldukça ilgi çekecek. Peki neler var bu sürümde?
-KDE 3.0
-Kernel 2.4.18
-Mozilla 0.9.9
-GCC 2.96-RH (bu derleyici hakkında şaibeler var)
Gelelim yansılara. Redhat 7.3`ü buralardan indirebilirsiniz...