Fikri takip: tml2html

0
misafir

Daha önceki bir yazımda türkçe klavyesi olmayanların yazıcıdan türkçe metin çıkarmalarını sağlayan bir betiği paylaşmıştım. Bu kez de yine türkçe klavyesi olmayanların türkçe html belgeleri üretmelerini sağlayan bir betiği paylaşmak istiyorum.

Söz konusu betiğin adı tml2html. Yine önceki yazımda açıkladığım gibi tamamen ASCII kullanarak TML işaretleme dili ile yazılan bir metin, bu betik sayesinde türkçe karakterler içeren bir html belgesine dönüştürülebiliyor.

İndirmek için şu adrese gidin. Özgür yazılım felsefesine uygun olarak deneyip hataları bildirirseniz memnun olurum ve düzeltmeye çalışırım.

İlgili Yazılar

Türkçe CMS yazılımı : Websis

anonim

Türkiye'de açık-kod'a destek gün geçtikçe büyüyor. Bunun son göstergelerinden biriside Websis. Websis, Cyrocom isimli bir Türk oluşumun meyvesi.
Esas olarak AWF isimli bir CMS'nin 1.1 versiyonu üzerine kurulan Websis, PHP ve MySQL ile çalışıyor.

Yapay Zeka Üstadı Sizlere Ömür

FZ

Klasik bir YZ programı olan "Parry"nin yaratıcısı Dr. Kenneth Mark Colby 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Yale Üniversitesi'de tıp eğitimini tamamlayan, Amerikan Ulusal Zihin Sağlığı Enstitüsü'nde araştırmacı olarak çalışan ve Stanford Üniversitesi'nde de bilgisayar bilimleri profesörü olarak çalışan Colby, "Parry"yi, 1971 yılında Joseph Weizenbaum'un öncü diyalog programı "Eliza"dan yola çıkarak hazırlamıştı. Eliza sisteminden farklı olarak Colby'nin yazılımı kendi konularını önerebiliyor ve diyalog esnasında karmaşık kişilik kalıplar sergileyebiliyordu.

.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

FZ

Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.

İşitsel programlama notları

misafir

Bu yazıda işitsel(audio) programlama konusunda yaptığım küçük bir araştırmanın sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yazının sonuna kısa bir Perl betiği ekleyeceğim. Bunun için Perl ustalarından özür diliyorum. Çünkü henüz çok acemisi olduğum bir dil Perl.

Rosetta Stone: Dil Öğrenme Aracı

SHiBuMi

Rosetta Stone, temel mantığı "Yeni bir dili öğrenmenin en iyi yöntemi nedir? Kendi anadilinizi öğrendiğiniz yöntem" olan, çok başarılı bir yabancı dil öğrenme aracı. Sitelerinde de belirttikleri üzere, ilk dilimizi yani anadilimizi, okula bile gitmeden öğreniyoruz. Bunu, gördüklerimizi, işittiklerimizi başka hiçbir dile dayandırmadan yapıyoruz. Aynı yöntemi, yeni bir dil öğrenmek için de rahatlıkla kullanabiliriz.