.NET ortamında P2P Oyun Programlama Yarışması

0
FZ
Microsoft, geliştiricilerin .NET programlama platformunu daha iyi tanımaları için P2P (peer-to-peer) bir bilgisayar ağı üzerinde çalışacak bir oyun programlama yarışması açtı.

Terrarium adlı bu çok oyunculu ekosistemde, programcılar kendi makinalarında VB.NET ya da C# ile bir etobur ya da otobur programlıyorlar. Teleporter sistemi bunlar ekosisteme ve diğer makinalara taşıyor.
Sonra sıra geliyor rekabete; otoburlar bitki yiyebilirken, etoburlar hem otoburları hem de diğer etoburları yiyebiliyorlar ve kısıtlı kaynaklar için birbirleri ile çekişiyorlar. Terrarium oyunun amacı hayatta kalabilecek canlıları programlayabilmek.

.NET tabanlı bu oyun programlama/yarışma ortamı Windows Forms ve DirectX teknolojileri ile arabirim geliştirilmesine izin veriyor ve yine .NET teknolojilerini kullanarak yazdığınız kodun güncellenmesi halinde diğerlerinin haberdar edilmesini, raporlamayı, vs. sağlıyor.

İlgili Yazılar

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

zekzekus

Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.

AmigaOS`un Hakları KMOS Inc.`e Satıldı

dcc

Amiga Inc., yaptığı açıklamada Amiga işletim sistemi AmigaOS'un tüm versiyonlarının kaynak kodlarını, isim haklarını ve satış haklarını KMOS Inc.'e devretti. Finansal durumu pek de iyi olmayan Amiga Inc. bu hamleyle asıl projesi olan AmigaDE'ye odaklanmayı ve AmigaOS 4.0'ın çıkışını hızlandırmayı düşünüyor. Böylece AmigaOS 4.0'ı hazırlayan Hyperion firmasının alacağı ekonomik destek de artmış oldu.

Eclipse İçin Türkçe İmla Denetimi Eklentisi: Musahhih

FZ

Yusuf Karagöl, Zemberek tabanlı ve Eclipse içinde javadoc, yorum ve karakter katarlarında Türkçe imla denetimi yapan Musahhih isimli bir eklenti geliştirmiş.

Kaynak: http://zembereknlp.blogspot.com/

Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

FZ

cs-lisp üyelerinden Ahmet Usal, Emacs ile etkili JavaScript, CSS ve PHP kodlamaya yönelik deneyimlerini Emacs Web Geliştirme Ortamı Neler Sağlıyor? başlığı altında paylaşmaya başladı. Usal'ın MEWDE (My Emacs Web Development Enviroment Project) projesi de anlatılanların bir parçası olarak meraklılar tarafından kullanılmayı bekliyor.