Firefox 1.5 : Minimeter Reloaded

0
darkhunter
Küçük bir müdahale ile minimeter eklenetisi (evet, bazıları için çok önemli bir araç) Firefox 1.5 ile çalır duruma geldi.
Firefox 1.5 uyumlu minmeter'ı buradan indirebilirsiniz.
Hikaye'nin ayrıntılarını merak edenler panhaema.com'a bakabilirler.

Görüşler

0
darkhunter
Sorunun micros~1 sistemlerle bağlantılı olduğunu ve en güncel relase'de (yanlş hatırlamıyorsam 11/11/2005) yaşandığını vurgulamak isterim.
0
ttk
Adamcağız kurulum programında değişiklik yapmayı unutup siteye koymuş olsa gerek paketi.
0
darkhunter
Evet, sinirlendiren türden bir unutkanlık :)
0
Arkantos
Evet herhalde öyle olsa gerek. Çünkü ben Gentoo altında http://www.eklentiler.mozilla.org.tr adresinden bu eklentiyi sorunsuz kurmuştum. Tabi o siteye düzeltilmiş sürümünü koyan da aynı arkadaş değilse..
0
darkhunter
Oradaki eklentide de anlattığım değişiklik söz konusu gördüğüm kadarıyla. Sabah oraya mesaj atmıştım, bu sorunu yaşayanlara çözüm önermek amacıyla, şimdi bir daha baktım ne sorun yaşayanların mesajı ne de benim gönderdiğim mesaj orada, hepsi silinmiş....

Sorunu doğrulamak isterseniz:
http://www.epigoon.com/mozilla/minimeter/minimeter.xpi
Geliştiricinin adresinden dosyayı alın ve firefox'un sitesinden en son win derlemesini çekip kurmayı deneyin.
0
Sabutay
http://eklentiler.mozilla.org.tr/2005/09/21/14/ Türkçe sürümü 1-2 aydır mevcut, ayrıca düzeltmede bu eklentide mevcut. Yani koddaki düzeltme aylardır burda var. Ayrıca eklentiler sitedeki eklentiyi tekrardan açıp ve baktım, ve koda herhangi bir sorun yok. Yani 1.5 de sorunsuzca çalışıyor. Yorum yapan arkadaşlar 1.5 de çalıştığından bahsetmiyorlar, kurup çalıştıramamaklarından dolayı sitem ediyorlar. Bu olay tamamen TT bağlı. Çoğu zaman TT sitesi yanıt vermiyor.
0
darkhunter
Koddaki düzeltmenin aylardır orada olduğunu söylediniz yanlış anlamadıysam. Bu düzeltmenin kaynağı neresi acaba?

Geliştiricinin sitesindeki kodlardır yukarıdaki düzeltmenin kaynağı, sanırım belitmekte fayda var. Geliştiriciyle yazıştım, sorunu 3 hafta önce CVS'e gönderdiğini ama yayınlanan bir derleme olmadığını söyledi.

CVS alanında bir düzeltme gördüm mozdev'de fakat kodda maxver 1.8 yazmıyordu :)

Yine de sizi kutlamak lazım, eğer anlattığınız gibiyse, çok hızlı tepki vermişsiniz. Keşke haberdar etseydiniz, geliştiricinin derlemesiyle boğuşmak zorunda kalmasaydık.
0
chatos
ben de firefox'un tüm sürümleri ile birlikte (1 ve sonrası) minimeter'ı kullandım. şu anda da firefox 1.5 ile hala kullanıyorum. bir problem yok.
0
darkhunter
Sizinki efsunlu o zaman :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgisayar Müzesi

FZ

Bu videoyu izleyip de duygulanacak insanlar tanıyorum hala! ;-) Evet ben de onlardan biriyim.

Görülen o ki Amstrad NC100, TI74, Radio Shack / TRS-80, Oric Atmos, Philips MSX, Sinclair ZX Spectrum 48K gibi şeyler hala birilerine bir şeyler ifade ediyor ve harekete geçmelerini sağlıyor. Projenin başarılı şekilde devamını diliyoruz.

Hack in the Box 2005

sefalet

Hack in the Box 2005 konferansları Malezya'nın Kuala Lumpur şehrinde yapıldı.Aşağıdaki adresten bildirilere ve vidyo kayıtlarına ulaşmanız mümkün.

http://conference.hackinthebox.org

Klavyede nasıl bir değişiklik istersiniz?

sundance

Bir düşünün. Bilgisayarınızla iletişimde en sık kullandığınız arabirimlerden klavyenin nasıl olmasını isterdiniz? Daha fazla multimedya tuşları mı? Daha hızlı yazmaya yarayacak bir düzen mi?

Peki, her tuşun üstündeki simgenin o an çalışan programa göre değişmesine, masaüstünde duran program ikonlarınızın klavyenizde olmasına ne dersiniz?

Bir düşünün, grafik işleme programında neyin kısa yolunun olduğu yazsa, ya da rusça yazmak istediğinizde anında klavye Kril alfabesine dönse... Yapan yapıyor.

BBS belgeseli ve teXtFiles

roktas

Debian Planet'te Joey Hess'in günlüğünden öğrendiğim bir çift site: BBS belgeseli ve textfiles. Şu an orta yaş demlerindeki FM takipçilerinin hicranla yadedeceği, unutulmaya yüz tutmuş bir antik alt kültürü anlatıyor bu siteler :-). Biraz Amiga, biraz phreak, biraz warez... İnternet, dünyayı çepeçevre kuşatmadan önce bilgisayar tutkunları nelerle uğraşıyordu?

Görkemli grafik donanımlarının yokluğunda insanlar bilgisayarın çalışmasını nasıl resmediyordu? Dikkatinize muciben, bilgisayar niçin gerfingerpoken yapılmaması gereken bir makineydi? Ve daha bunun gibi niceleri...

Hamiş - Böyle bir dokümanter çalışmanın Türkiye ayağını da merak ederim doğrusu. Eski BBS'çilere duyurulur!

Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

darkhunter

Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.