Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

0
darkhunter
Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.
Anlaşılan bu olay Rus'ların çok ilgisini çekmiş. Zira kimsenin anlam veremediği bir veri sızması sonucu, bu işin nasıl yapıldığını anlatan bir döküman, genel ağa açılmış durumda :)

"Araba'da çip varsa, mutlaka bir pislik çıkar"
-- Rıfat Usta - Motor Ustası / Organize Sanayi

Görüşler

0
FZ
Their paper asserts that "KeeLoq® is badly broken", to the point that "Soon, cryptographers will all drive expensive cars."


Süpermiş! :)
0
Thiras
Rıfat Usta son noktayı koymuş. :)
0
auselen
ben NDA li dokuman görünce geriliyorum, siz nasıl aldırmıyorsunuz? ilk sayfadan sonrasını okuyamadım, ürktüm.

mesela ilk sayfasında bunu sadece ilgili kişiler okuyabilir yazan bir doküman olsa okumaya devam eder misiniz?

tehlikeli kurumların routerlarında mesela böyle mesajlar olur görmüşsünüzdür - "buradan sonrası için yaptığınız her adım sizi bağlar ve biz izliyor olacağız" gibi... devam eder misniz?

Benim kişisel mektubum olsa okur musunuz?

cidden soruyorum yaw :)
0
ozaydinoz
Şirketten indirdikten ve yazınızı okuduktan sonra fena tırstım, her an kübiğimi basacaklarmış gibi geliyo artık, eyvah ağ destekçilerle iş birliği yapmış olan polis her an peşime düşebilir, bu işi geri almanın bir yolu yok mu, hani geri yollasam dökümanı ben almayayım desem, insanın başına ne gelirse meraktan zaten, bundan sonra daha dikkatli davranmalı :)
not: henüz açmak için tıklayamadım ;)
0
darkhunter
Böyle nispeten pasif dökümanları bir kenara bırakalım. Kendi adıma, Rus'ların soğuk savaş miti olan; şu meşhur kırmızı düğmeyi, internet yoluyla aktive etmeyi anlatan NDA'li bir döküman bulsam, yapacağım ilk şey denemek olurdu 8D

Hatta o düğme yanımda olsa şu an basardım eheheh

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

From the Shadows

anonim

Kendilerine From the Shadows ismini veren ve “not tv. dot tv.” diye ortaya çıkan iki kişinin kurduğu grubun video çekimlerine şans eseri nette dolaşırken denk geldim. Şu ana kadar 5 bölüm yapmışlar ve download etmek istediğiniz zaman boyutları toplamda 1 gb.’ı buluyor.

5 bölümün içeriğin içeriğini izlediğim kadarıyla özetleyeyim:

Sony PSP 2.0 Kırıldı!

Soulblighter

Sony'nin taşınabilir oyun konsolu PSP'nin 2.0 sürümündeki firmware'de bulunan hata, duvar kağıdı olarak ayarlanan resimlerin içine gömülen kodların çalıştırılmasını sağlıyor. Böylece bir resim içine gömülen kodlar, resim duvar kağıdı olarak ayarlandığında, çalıştırılıyor.

Acil Durumlar İçin CD Zarfı Tarifleri

butch

Son zamanlarda mecburiyet haline gelen toplu CD alımları, beraberinde ciddi nakil sorunları getiriyor. CD hazır, bürodan çıkacaksınız ama zarf bulmak mümkün değil. Bu adreste bulacağınız Origami CD Zarfı tarifleri işinizi görebilir.

İki kültür: Lisp ve Un*x

misafir

Bu yazıda epey bir spekülasyon yapacağım. Bazı olguları es geçersem ya da hafifçe saptırırsam, hemen sinirlenmeyin. Sakince yazıyı bitirmeyi bekleyin. Amacım "flame war" çıkarmak değil, bazı gözlemlerimi paylaşmak.

xsynth Artık Sony PlayStation Portable Üzerinde

FZ

FM camiasının sağlam programcılarından ve xynth isimli masaüstü sistemi ve pencere sisteminin geliştiricisi Alper "anhanguera" Akcan, acımasızca hacker modunda Sony PSP'ye girişmiş ve bu güzel projesinin sonuçlarının yol açtığı heyecanı bizimle paylaşma istemiş. FM Forum'da kalmasına gönlüm razı olmadı, ana sayfaya taşımak istedim, afiyet olsun...