Firefox Klavye Tabanlı Gezinti Sistemini Deniyor

0
darkhunter
Firefox geliştirme ekibi sayfalarda yer alan adresler üzerinde gezinmek için yeni bir sistem tasarlamaya başlamış. Benzer bir sistem Opera 8 ile kullanılmaya başlamış durumda. Kullanılan sistem, televizyon için kullanılması düşünülmüş bir uygulamayı esas alıyor.
Deneysel Firefox sürümünde kullanıcılar Shift ve ALT tuşları ile birlikte ok tuşlarını kullanarak sayfalar ve siteler arasında seçim yaparak gezinebiliyorlar. Kullanıcıların fare kullanmasına gerek kalmıyor. Fikir yeni olmamakla birlikte bağlantıların sırası ile izlenmediğini düşünülürse, imlecin görsel olarak sayfa üzerinde dolaşması ise uygulama olarak yeni.

Mozilla Foundation mühendislerinden Asa Dotzer'e göre uygulamanın gelecekteki Firefox sürümlerinde kullanılması düşünülüyor. Deneysel Firefox sürümlerini -Windows ve GNU/Linux için- uygulamayı geliştiren ekibin internet sitesinden edinebilirler.

Yahoo News

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0 RC2 Çıktı

anonim

Mozilla'nın beklenen kararlı sürümüne yaklaşırken çıkan release candidate'lerden 2.'si de duyuruldu.
Şu meshur kullanıcı dosyalarına erişebilen xml açığı da dahil olmak üzere birçok hata ve bug giderilmiş.
Mozilla 1.0 RC2'nin sürüm notlarının (güncellemelerinin) tam listesine bu adresten ulaşabilirsiniz.
İndirmek için ise ister yansı listesini ister ana sunucuyu kullanabilirsiniz.

Mozilla 0.9.9 çıktı

anonim

Yeni sürümde MathML standart olarak eklenmiş durumda. Ayrıca Unix sürümlerinde True Type font ve font anti-aliasing desteği var. Mükemmel bir browser, mail-news reader, HTML editor ve IRC Client'dan oluşan bu paketi hala denemeyen varsa çok şey kaçırıyorlar demektir.
Release notes..
Download..

Firefox'ta Güvenlik Açığı

Soulblighter

01 Ekim 2004 tarihinde Firefox'ta 'download işlemi sırasında meydana gelebilecek veri kaybı' açığına karşı yama yayınladı. Yamayı buradan indirebilirsiniz.

Bunda Mozilla yok mu ?

sundance

Geçenlerde Windows makinasını yeniden kurduğum kardeşim, ertesi gün bir sorunu olup olmadığını sorduğumda ´Herşey iyi güzel de bunda Mozilla yok mu ? Explorer çok yavaş´ diyerek beni şaşırttı :)

Demek ki insanlar o kadar da alışkanlıklarında sabit fikirlilik etmiyorlarmış, demek ki daha iyi olana alışmak daha kolay olabiliyormuş.

Benzer düşünen birileri de Micros~1 Explorer yerine Firefox kullanmak için 13 sebep diyerek sebeplerini sıralamışlar.

Thunderbird 1.0 hazır

mos

Mozilla ekibi tarafından geliştirilen e-posta, USENET (News), istemcisi Mozilla Thunderbird 1.0 sürümü inidirmeye hazır.

Konuyla ilgili duyuruya bakılırsa artık RSS ve Blog takip etmek icin Thunderbird bize yetecek.

Editörün Notu: MS Outlook, MS Outlook Express, vb. programları kullanan arkadaşlarınıza ve akrabalarınıza yardımcı olmanın ve onları aydınlatmanın zamanı geldi! Başarı öykülerinizi bizimle paylaşmamanız için mantıklı bir sebep göremiyoruz, siz görebiliyor musunuz? ;-)