butch

Görüşler

2
tongucyumruk

Firefox Quantum'un hizinin altinda yatan cok daha fantastik, cok daha ilginc sebepler varken (bkz: Stylo CSS motoru) bu gibi basit optimizasyonlarin performansin altindaki kritik bilesen gibi sunulmasi hos degil tabi.

Daha basarili bir aciklama icin bkz: https://hacks.mozilla.org/2017/10/the-whole-web-at-maximum-fps-how-webrender-gets-rid-of-jank/

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mozilla Thunderbird

butch

Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

fazlamesai.net'e soralım: Firefox 1.5

cbc

Çıktı çıkacak mı, yoksa bir hata mı?

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/1.5/

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Mozilla 1.1 çıktı

conan

Yeni mozilla'daki değişiklikler ana başlıklarla şunlar:
  • Daha sağlam bir motor ve kullanıcı arabirimi.
  • CSS, DOM ve HTML standartlarina daha fazla uyumluluk.
  • Yeni ve çarpıcı Windows ikonları.
  • MS Dialup Networking (çevirmeli ağbirimi miydi? :) tetikleme.......
  • Mozilla Firefox 2.0 Çıktı

    conan

    Haber FM'ye geçildiği esnada henüz ana sayfasında yayınlanmamasına rağmen mozilla firefox 2.0'ın kararlı sürümü ftp sitelerinde yerini aldı. Şu anda hala yansılanmasına devam ediliyor.

    Yeni sürümde şu yenilikler var:
    - Yeni, cilalı, kullanıcı arabirimi.
    - Yeni Anti-phishing metodları.
    - Geliştirilmiş arama teknikleri.
    - Geliştirilmiş sekmeler.
    - Daha iyi bir RSS düzeneği
    - Web formlar için metin doğrulama.
    - Javascript 1.7
    - Yeni windows install.
    - Ve daha niceleri

    Microsoft'un IE7'yi halka sunmasının hemen ardından yayınlanan Firefox 2.0 bakalım browser rekabetinde şimdiki durumunu koruyabilecek mi...