Mozilla Thunderbird

0
butch
Mozilla bölünerek çoğalmaya devam ediyor. Daha önce de Firebird projesi Mozilla'nın diğer yüklerinden arındırılıp hızlı, hafif ve amacına uygun bir tarayıcı olması amacıyla başlatılmıştı. Bu kez Mozilla'nın diyet sebebi bir mail istemcisi. Projenin adı Thunderbird. Amaçlar Firebird ile benzer. Bir deneyin derim. Ama uyarayım Mozilla'nın tamamı 11 MB'ken, Thunderbird 9 MB.

İlgili Yazılar

Mozilla 1.0 Release Candidate 1

m1a2

Geldi geliyor derken Mozilla 1.0 RC1 18 Nisan`da sessiz sedasız çıktı. Fazlamesai`de yeni Mozilla sürümleri ile ilgili haberler yayımlanmıştı daha önceleri. Mozilla` nın şu son ulaştığı nokta itibariyle ne kadar olgunlaştığına ve mutlaka denenmesi gerektiğine vurgu yapmak amacıyla esasında rel. 0.99`a göre cok büyük değişiklikler taşımamakla beraber Mozilla 1.0 Release Candidate 1`i de haber yapmayı uygun görmekteyim ;) Denemeyenler için hatırlatalım. Son serilerde Mozilla`ya bir `tabbed browsing` özelliği eklenmişti. `Tabbed browsing` -Opera`da olduğu şekilde- yeni sayfaların aynı browser penceresinde (tab) gösterilmesi özelliği oluyor ve bence tam bir `killer feature` (özellikle 3 tuşlu veya bir wheel mouse`unuz varsa gerçekten keyifli oluyor :) Opera`daki mouse gestures özelliği de ayrıca bir Mozilla installer paketiyle -XPI- eklenebiliyor, bu konu için bkz.

Mozilla'dan Thunderbird'e nokta..

coskung

Başlık biraz internet gazeteciliği kıvamında olsa da kısmen doğru. Mozilla Vakfı'ndan en yetkili isim Mitchell Baker, Thunderbir mail istemcisinin artık doyuma ulaştığı, yeni inovatif özelliklerin eklenmeyeceği minvalinde bir açıklama yayınladı.

Mozilla XUL İle Uzaktan Erişilebilen Uygulama Geliştirme

FZ

Mozilla ile uygulama geliştirmeyi zül addetmeyip XUL iyidir güzeldir ama şöyle sağlam bir iki örnek olsa makale tadında diyenler için: Remote Application Development With Mozilla - 1 ve Remote Application Development With Mozilla 2.

Örnek makalelerde uzaktan Mozilla ile erişebileceğiniz bir Mozilla Amazon Browser uygulaması geliştirilmesi adım adım anlatılıyor.

Amiga Üzerinde Mozilla: AmiZilla!

anonim

Adını vermeyen eski bir Netscape yetkilisi son iki günde AmiZilla projesine yaklaşık 4200 dolar bağışta bulundu. Böylece AmiZilla projesinin büyük ödülü 8411.22 dolara yükseldi!

AmiZilla, Mozilla'nın Amiga'ya port edilmiş hali olacak. Mozilla'yı Amiga platformuna port eden ilk kişiye veya gruba yukarıda bahsedilen ödül verilecek.

Mozilla 0.9.8 çıktı

anonim

Mail-News okuyucu, adres defteri, "wysiwyg" HTML editoru, ve ufak bir IRC clienti ile eksiksiz ve standartlara uyumlu bir Internet tarayıcı olan Mozilla'nın 0.9.8 sürümü duyuruldu. Günlük kullanıma uygun bir duruma ulaşmış olan Mozilla, gittikçe 1.0 hedefine daha da yaklaşıyor...