İlgili Yazılar

Linux on CD - 2:Knoppix

sundance

Yaklaşık bir hafta kadar önce şu anda ismini hatırlayamadığım ;) bir Linux dağıtımını tanıtmıştım. Bunun üzerine hain Linux meraklılarından m1a2, Debian tabanlı Knoppix linkini göndermişti yorumlara.

Knoppix'de CoolLinux gibi CD üstünde kurulu bir dağıtım. Çalıştırmak için harddiske kurmanıza gerek yok Knoppix ile CoolLinux arasındaki benzerlik sanırım burada bitiyor. Zira Knoppix 700Mb sıkıştırılmış program içermekte. Ve bu programlar arasında kesinlikle yok yok...

Open Source File Sharing

anonim

Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net

INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

anonim

Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

Gelecek Linux 2.0 çıktı

tongucyumruk

Gelecek A.Ş. tarafından geliştirilen Gelecek Linux'un 2.0 sürümü geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız çıktı. Tamamen masaüstüne yönelik olarak hazırlanmış olan dağıtımda mümkün olduğunca paketlerde sadeleştirme yapılmış. Bu sayede ilk defa Linux kuran ve X, Window Manager gibi kavramlara pek te alışık olmayan kullanıcıların daha makina açılında içinde Enlightenment, Blackbox, Window Maker gibi çince kelimeler geçen uzun bir menü ile karşılaşıp şaşırması önlenmeye çalışılmış.

EDS: Linux güvenli değildir, ölçeklenemez

Soulblighter

BT firmalarından EDS, Fuji Xerox, Cisco, Microsoft, Sun, Dell ve EMC'nin katılımıyla oluşturulan Agility Alliance'a göre Linux, yeterli güvenliğe sahip olmadığı ve ölçeklenebilirlik konusunda sorunlara sahip olduğu için büyük firmalar tarafından tercih edilmeyecek.