INSERT (Knoppix'in Küçük Kardeşi)

0
anonim
Küçük GNU/Linux dağıtımlarına eskiden beri bir sempatim olmuştur. İnternette dolaşırken gözüme çarpan bu küçük Knoppix (dolayısı ile Debian) tabanlı dağıtımımızın adı INSERT, açılımı Inside Security Rescue Toolkit. Küçük CD´lere sığabilecek boyutu (yaklaşık 50 mb) ve içerdiği araçlarla INSERT tam bir karagün dostu.

Özelliklerine kısaca bir göz atacak olursak: Linux çekirdek sürüm 2.4.26 ve Knoppix 3.4 tabanlı hızlı bir sistem. NTFS bölümleri için yazma desteğinin yanı sıra EXT2, EXT3, MINIX, REISERFS, JFS, XFS, NTFS, FAT, MSDOS, NFS, SMBFS, NCPFS, UDF, UFS, HFS, HFS+ dosya sistemlerine destek veriyor. RAID ve LVM desteği, ağ analizi (ör. nmap, tcpdump), kurtarma (ör. gpart, partimage, testdisk), virus tarama (Clam Antivirus) güvenlik (e.g. chkrootkit) ve surf araçları (e.g. links-hacked, AxY FTP) içeriyor. Ayrıntılı bilgiyi bu adreste bulabilirsiniz.

Görüşler

0
seneper
bir fikir geldi aklıma
belirli konularda küçük küçük linux dağıtımları hazırlanabilir
sadece tek bir amaç için kullanılmak istenildiği zaman
örnek : bilgisayarıma virüs bulaştı nasıl temizliycem?
çözüm : sadece antivirus amaçlı hazırlanmış minik bir linux dağıtımından boot et ve temizle
örnek : sadece ağdaki bilgisayarları internete çıkarmak istiyorum bir de basit bir firewall olsun yeter
çözüm : aynı
gibi çözümler
birkaç çalışma var hatta bu tarz.. mplayer içeren bootable cd gibi (movix vb.)
daha da genişletilebilir konular
0
Phaedrus
www.localareasecurity.com adresinden indirebileceginiz bir dagıtım olan LAS linux, kucuk cd ye yazılabilen livecdlerden biri... 218MB ile bir mini cd nin icine overburn ile sıkıstırılabilirilen icinde yuzlerce security audit, d forensics tool u iceren surum, benzer amaclı bir yaklasım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gömülü Sistemler için bir Linux Dağıtımı Geliştirme Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Mayıs 2004 Perşembe günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. IBM İstanbul Linux Merkezi'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, özel amaçlar için geliştirilen gömülü sistemler üzerinde çalışacak bir Linux dağıtımının nasıl geliştirileceği, tasarım prensipleri ve dikkat edilmesi gereken noktalar üzerinde durulacaktır. Ayrıca seminer, gömülü sistemler haricinde kişisel bilgisayarında kendi özel Linux dağıtımını geliştirmek isteyenler için de faydalı olacaktır.

Linux34 yeni kurumsal kimliği ile hizmetinizde

sundance

Özellikle dialup kullanıcılarını, hemen her türlü Linux dağıtımına minimum fiyatlara eriştirmeye çalışan Linux34.com bundan böyle dağıtımları müşterilerine kaliteli bir kutu içinde gün geçtikçe detaylanan dökümanları ile yine en kısa zamanda, en güncel halleriyle sunacaktır.

T-shirt, Sweatshirt, şapka ve diğer Linux ürünleri ve dağıtımları için mutlaka ziyaret edin. Kimbilir belki bir gün bizim de bir ThinkGeek'imiz olur ;)

Not: Bu bir reklam değil, GNU/Linux camiasına bir şeyler katmaya çalışan bir arkadaşımızın çabalarını elimizden geldiğince desteklemeye gayretimizdir.

Biraz da Linux kazmalığı :) ya da Woody'e Java Nasıl ?

sundance

Şahsen bana gına geldi alemin en kötü işletim sisteminin, saçma sapan hata mesajlarının binbirincisini görmekten. Onu kullananlar dert etsin, biz Fazlamesai'ciler olarak Serbest Yazılım kapsamında olmayan bir şeyden bahsetmeyelim bence burada :)

Bahsedeceğim konu Debian Woody'e JRE 1.4 kurmak. Java'dan nefret etmeme rağmen en sevdiğim Go Server Client'ı java olduğundan bunu yapmak zorunda kaldım. Java için Debian paketi bulunmaması (bulamamam) bir yana, bana türlü çeşitli saçmalıklar çıkarttı. Tam kırmayı düşünüyordum ki (makina benim değil Larweda'nın) How I installed Java and Lived to tell the tale:) isimli makaleye rastladım. Debian Woody'e Java kurma işkencesini çeken herkese adanmıştır.

Let's Encrypt: Haydi Şifreleyelim

butch

Malumunuz, Let's Encrypt'in hayatımıza girmesiyle birlikte, güvenli site kurma maliyetlerinde, daha da önemlisi sertifika yönetme süreçlerinde ciddi bir rahatlama yaşadık. Aşağıdaki notlar GNU/Linux üzerinde Nginx ile rekor bir sürede SSL sertifikası almaya yöneliktir. Digital Ocean topluluğu tarafından hazırlanmış daha detaylı bir belgeyi bu adreste bulabilirsiniz.

SSL sertifikası...

Slackware Gnome'u bırakıyor mu?

Soulblighter

Slackware'in başadamı Patrick Volkerding'den şok edici açıklama geldi: Slackware'in sonraki sürümlerinde GNOME'a yer vermeyi düşünmüyoruz.

Dropline Systems'dan Troy McFerron, Patrick Volkerding'e yazdığı mektup ve Patrick'in cevabını kısaca yazıyorum...