Fluxbox Pencere Yöneticisi Kılavuzu

0
FZ
LinuxQuestions tarafından 2003 yılının en iyi pencere yöneticisi seçilen Fluxbox'ı anlamak için artık Türkçe bir kaynak mevcut. Değerli FM üyelerinden Mehmet Türker tarafından anadilimize çevrilmiş Fluxbox kurulum, kullanım ve ayar kılavuzunu http://fluxbox.org/docbook/tr/html/ adresine giderek okuyabilirsiniz.

Çeviri, imla, eksiklik, vb. hataların çevirmene iletilmesi çok daha kaliteli bir belgenin ortaya çıkmasına yol açacaktır.

Görüşler

0
aRda_
Sayin Mehmet Turker `e dilimize boyle bir dokuman kazandirdigi icin tesekkurler..
Yanliz dokumanda 'sekmeler' derken asagiya bir sekme ekran goruntusu eklenseydi yazinin daha zengin olacagini dusunuyorum.
0
mturker
Selamlar;
Teşekkür ederim. Bu doküman tamamen Fluxbox 'ın orjinal dokümanının Türkçesi. Yani ben Fluxbox dokümanını yazmış değilim, sadece Türkçeye çevirdim. Bu yüzden, orjinal dokümanda olmayan birşeyi eklemek veya çıkarmak istemedim, orjinal dokümana birebir sadık kalmaya çalıştım. Zaten bazı cümleler de bu yüzden tam bir anlam içermiyor sanırım. Aynı zamanda imla hataları , anlam hataları vesaire olabilir. Bunlara dair tavsiyeler olursa hemen düzeltmek isterim. Aynı zamanda sizin tavsiyenizi de orjinal dokümanın yazarına ileteceğim. Bazı kelimelerin Türkçeye çevrildiğinde anlamsız kaldığı doğrudur, belki resimlerle desteklenmesi iyi olabilir.
0
yalcink01
Elinize sağlık hoş bir belge olmuş.

http://fluxbox.org/docbook/tr/html/x215.html adresinde bir terslik var gibi görünüyor. Sayfanın ilk kısmı Türkçe, geri kalanı İngilizce. Sanırım uyku sersemliği bu kısmı atlamışsınız :)

Bu aralar KDE ile yolumu ayırıp, hafif ve hızlı bir Pencere yöneticisine transfer olmayı düşünüyordum. İlk tercihim Fluxbox olacak. Ne de olsa Türkçe kurulum ve kullanım kılavuzu elimin altında :)

Yalçın

0
mturker
Selamlar;
Evet o sayfada alt kısmı unutmuşum :) Ama bugün diğer hatalarla beraber orayı da çevirip postaladım yakında online olur. Çok teşekkür ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Java İle Etiket Yazmak

anonim

Java JSP'nin ve Servlet standartının önemli özelliklerinden biri, programcılara kendi etiketlerini yazmasına izin vermesidir.


İsteğe uyarlanmış etiket (custom tag) denilen bu kavramı bir örnek kullanarak açıklıyoruz.

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.

coLinux : Windows Altında Debian Mı ?

darkhunter

Bir gün Windows altında da (birbirimizi kandırmayalım ara sıra hepimiz açıyoruz :)) GNULinux kullanmak istedim. Yaptığım şeyleri şöyle bir derledim, ortaya bu yazı çıktı. Umarım birilerinin işine yarar. Belki arada bir fazlamesai.net'i gezen ama bir türlü Linux ile tanışamayanlara bir vesile olur. Windows'a bile girdik, daha ne yapalım! Kurun şu GNU/Linux'ü :)

Başka Bir Programcının Kitaplığı

FZ

FM üyelerinden Ragnor, bir programcının kitaplığı nasıl olmalı? başlığı altında bir haber yapmıştı daha önce.

Bu da başka bir programcının lezzetli kütüphanesi.

Açık Akademi'den Ajax kitabı: Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX

yenigul

New Riders yayınlarından çıkan Bulletprof AJAX kitabı, Açık Akademi yayınlarından Sağlamlığı Kanıtlanmış Tekniklerle Web 2.0 AJAX adıyla yayınlanmıştır.