FM Forum şimdilik çevrimdışı :)

0
sundance
Sevgili Fazlamesai dostları, Romalılar!

Sadecehosting.com´un değerli katkıları ile host edilen Fazlamesai.org sitesi, bir taşınma ve ardından yaşanan küçük bir network problemi sebebiyle çevrimdışı (offline) durumdadır. Amacımız geçen Cuma online hale getirmekti, fakat ham bir ruh tarafından gerçekleştirilen bir saldırı buna engel oldu :) Umarız çarşambaya kadar bu problemi gidereceğiz.

Size verememiş olduğumuz hizmetten dolayı özür dileriz.

Görüşler

0
yalcink01
kazan almaya gittim dönecem.

imza
bir yeniçeri
:)
0
yalcink01
Oh be sonunda geri gelmiş :))))
Yokluğu hissedilmeden değeri anlaşılamayan şeyler listeme FM Forum'u da yazacağım.

imza
kazanını devretmiş, mutlu, mesut ve bahtiyar eskiçeri
0
FZ
Haydi biz de çevrimin içine girelim :-P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

Gözlem: Ne zamandır birşey yazmamıştım ama gene

cayfer

Tipik bir "Windows power user" ortalama günde iki saatini boşa harcıyor...
Kendi çevremde "bilgisayar işini bilen" ve XP gibi güncel Windows işletim sistemi kullanan insanların ortalama günde iki saatlerini sistemlerine "ilgi" göstermekle geçirdiğini gözlüyorum.

Bu gözlem herhangi bir bilimsel yönteme dayanmıyor. Ölçmedim, hesaplamadım. Baştan belirteyim de metodoloji konusunda eleştiriler almayayım.

fazlamesai.net'e soralım: 'Linuxçu' diye bir insan türü var mı?

FZ

"Linuxçu" diye nitelendirilebilecek bir "insan türü" var mıdır? İnsanlara gerçekten itici gelebilir mi? Güzel bir şeyi sunmak ne denli önemlidir? Gerçekten düzgün çalışan ve iyi işleyen sistemler bazı sunum şekillerinden ötürü "dışarıdan birilerine" itici gelebilir mi? Teknoloji, sosyoloji ve psikoloji arakesitinde ne denebilir? Bütün mesele gerçekten özgürlük müdür? Yoksa kişisel bazı problemler midir?

Bilgisayar Biliminin/Mühendisliğinin Anlamı

FZ

Eminim bu siteyi takip eden insanlardan bir kısmı genç arkadaşların sorduğu "ya, hocam ben bilgisayar okumak istiyorum, bilgisayar mühendisi olacağım, ne dersin?" şeklindeki sorulara maruz kalmıştır. Bu tür sorulara kapsamlı ve sistematik olarak cevap vermek, genç (ya da yaşlı) insanları "bilgisayar mühendisliği/bilgisayar bilimleri" nedir, ne değildir konusunda aydınlatmak kolay değildir. Ancak geçen gün sundance arkadaşımın bana gönderdiği bir belge bu konuya son noktayı koymuş durumda: ODTÜ'den Dr. Göktürk Üçoluk'un BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİNE İLİŞKİN SIKÇA SORULAN SORULAR başlıklı yazısı sanırım konu ile ilgili hemen herkesi aydınlatacak nitelikte.

Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

butch

Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...