Fazlamesai.net hakkında birkaç istatistik...

0
butch
Dikkat edenler farkedecektir. Bu yazı Fazlamesai'de yayınlanan 300'üncü yazı. Bu rakama varmış olmamız gerçekten gurur verici. Ama bundan daha önemli detaylar var işin içinde, size biraz bunlardan bahsetmek istiyorum...
FazlaMesai 8 inci ayını geride bırakmak üzere ve şu anda 326 üyesi var. Bu 326 üyeden 29 u bize aktif olarak katılıp şimdiye kadar yayınlanan haber, makalelerin 127 sini yollamışlar. Bu yaklaşık %42 ediyor. Bugün hadi şunları bir hesaplayayım dedim ve böyle bir sonuçla karşılaşınca gerçekten şaşırdım. Demek ki gerçekten işin başından beri kurduğumuz, sitenin gerçek sahiplerinin üyeleri olabilmesi, içeriğini bizlerin değil onların yönlendirebilmesi hayalleri gerçek oluyor.

Tabi daha işin başındayız. Umarım daha çok şaşkınlıklar yaşayacağız beraberce. Onun için paylaşmaya devam. Günün birinde Türkiye'de birşeyler değiştirilebilecekse inanıyorum bunu bizler yapacağız, hep beraber...

Görüşler

0
anonim
Yukarıdaki yazıyı yazmamıza sebep olan ama sitede haber olarak yayınlamak konusunda tereddütte kaldığımız tunc un yolladığı yazıyı ondan özür dileyerek, yorum olarak yayınlıyoruz.

Fazlamesai.net belkide türkiye''de öncü sitelerden biri olacak. Gevurun freshmeat''i varda bizim niye olmasın düşünürkene :)? Bu site sayesinde belki aramızdan yeni developerlar, coderlar çıkacak. Memleketimizde open source program kullanımı artıcak, insanlar bilmediklerini, sormak istediklerini burada rahatca paylasabilecekler. Bence bu konularda atılmış iyi bir ilk adım.
Sonuna kadar destekcisi olacağız .

Saygılarımla
Tunç Günergun
Technical Manager
tunc@bilgidunyasi.com.tr
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net in, slashdot.org out

mos

Bu akşam Kablo TV'de henüz test yayınında olan bir kanalda -adı sanırım Technology Channel- klasik in/out eşleştirmeleri vardı. Daha önce Firefox in , Internet Explorer out yazısı gözüme çarpmıştı, ancak bu sefer

fazlamesai.net in
Slashdot.org Out

yazıyordu yahu! :)

Khan Academy

Tarık

Matematik, fizik, biyoloji ve daha bir çok bilim dalına ait onlarca konuyu oturduğunuz yerden ve bedavadan öğrenmek ister misiniz? Üstelik bunun için bir internet bağlantısı ve öğrenme şevkinden başka hiç bir şeye gereksinim duymayacaksınız.

Açık Kodlu Özgür Yazılım: Minik Bir Vaka Analizi

FZ

Kısa bir süre önce FM kurucu editörlerinden sundance bana FeatherLinux (kuştüyü linux :-P ) isimli çok hafif ve bir mini CD´ ye sığabilen bir GNU/Linux dağıtımından bahsetti. Söz konusu dağıtım Debian GNU/Linux ve Knoppix dağıtımlarından yola çıkarak hazırlanmış epey pratik bir şeydi.

Dağıtımı olabildiğince küçültmek için dokümantasyon çıkarılmıştı, yani man sayfaları CD´de mevcut değildi. sundance ile bunu tartışırken aklıma şöyle bir şey geldi: Eğer bu CD ile boot ettiğim bilgisayarın Internet bağlantısı varsa neden komut satırından alışık olduğum şekilde man sayfalarına erişmeyeyim? ``Aaa iyi fikir yaa!´´ şeklinde karşılıklı mesajlaşmadan sonrası açık kodlu özgür yazılım dünyasında insanların pratik problemlere pratik çözümleri nasıl geliştirdiklerine dair güzel bir vaka analizi (mini case study) olarak okunabilir.

JavaScript ile yazılmış bir işletim sistemi

coskung

JS/UIX, web tarayıcılar üzerinden çalışan UN*X-like bir işletim sistemi. sanal makine, kabuk, sanal dosya sistemi, süreç yönetimi, kendi klavyesi (tercihi) ve de vi (!) editörü ile. buyrun burada

Pardus

redogre