FreeBSD Çekirdek (Core) Geliştirme Ekibi ile Röportaj

0
FZ
Karşınızda çekirdek FreeBSD yazılım uzmanları ile yapılmış bir röportaj. Wes Peters, Greg Lehey and M. Warner Losh ve Scott Long ile konuşulan konular arasında şunlar var: Sun Microsystems tarafından desteklenen Java port´u, Linux ile rekabet, 5.x sürümü ve diğer UNIX sistemlerle kıyaslamalar, yeni dosya sistemi UFS2, XFree86 uygulaması, SCO ve UNIX ile ilgili fikri mülkiyet meseleleri. Eğer öyle ya da böyle UNIX uyumlu herhangi bir işletim sistemi ile muhatapsanız (ya da MS Windows üzerinde TCP/IP kullanıyorsanız :-P) bu röportajı mutlaka okumalısınız.

Görüşler

0
fazlanewbie
E yorum yapan olmamış. kimse ilgilenmiyor herhalde.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun Microsystems PostgreSQL'i Takibe Aldı

gz

Slashdot sitesindeki habere göre Sun firması PostgreSQL ile ciddi olarak ilgilendiğini yazdı. John Loiacono'nun (Sun, Ex. vice president) açıklamalarına dayandırılan haberde Sun'ın Oracle, IBM ve hatta Micro~1 ile olan lisans sözleşmelerin maliyetli olması dolayısıyla PostgreSQL'e daha farklı bir gözle bakıldığı bildirildi. İleri bir tarihte PostgreSQL'i sistemlerine entegre edeceklerini de sözlerine ekledi.

İngilizce tam metni http://developers.slashdot.org adresinden okuyabilirsiniz.

Google'dan Kadın Bilgisayar Bilimcilere Anita Borg Bursu

FZ

Google Anita Borg Bursu Kazanan Bir Araştırmacı: Sara Adams Google, kısa ömrünü teknoloji hakkındaki düşüncelerimizi dönüştürmeye ve kadınlar ile azınlıkların teknolojiye erişmelerindeki engelleri kaldırmaya adamış Dr. Anita Borg (1949-2003) adına bir burs veriyor.

Google'ın Anita Borg bursu Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki öğrencilere yönelik. Google, bu burs ile bilgi işlem ve teknoloji geliştirmede kadın araştırmacıların mükemmelleşmesini ve kendilerinden sonra geleceklere örnek olmalarını hedefliyor.

Bursa başvuranlar arasından seçilecek başarılı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri 2009 - 2010 akademik yılı için kişi başına 5000€ alacaklar.

2009 Haziran ayında tüm finalistler Google'ın Zürich'teki Mühendislik Merkezine davet edilecekler ve oradaki atölye çalışmalarına, panellere, sosyal aktivitelere katılma ve birbirleri ile tanışıp fikir alışverişinde bulunma imkanına kavuşacaklar.

Adayların sağlaması gereken özellikler:

Joseph Weizenbaum: Huzur İçinde Yat (RIP)

FZ

Bilgi işlem, yapay zekâ ve doğal dil işleme (NLP) öncülerinden, meşhur diyalog programı ELIZA'nın yaratıcısı ve SLIP programlama dilinin geliştiricisi Joseph Weizenbaum'u birkaç gün önce kaybettik.

Weizenbaum'un Bilgisayar Gücü ve İnsan Aklı eseri, bu değerli bilimcinin bilgi işlemeye ve yapay zekâya eleştirel bir bakışı olarak okunabilir. Kitapta 1966'da geliştirilmiş ELIZA sistemine insanların kendilerini nasıl kaptırdıklarını görünce ve bugün 'chatbot'lar karşısında insanların nasıl duygusallaştıklarını hatırlayınca gülümsememek mümkün değil.

Internet`te eğitime destek

anonim

Fazlamesai sitesini takip eden biz Fazlamesaiciler, sürekli internette dolaşıyor ve yenilikleri yakından takip etmeye çalışıyor, bilgimize bilgi katıp, bunları birbirimizle paylaşarak bilgiyi büyütmeye çabalıyoruz. Bügün NTVMSNBC`de okuduğum bir haber ilgimi çekti ve sizlerle paylaşmak istedim, Türkiye`de internete aç ve temel eğitimini alamayan binlerce yoksul öğrenci var. NTV ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı bir kampanya başlatmış, 20 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlanacak ve “1 Tık 1 Milyon, 1 Milyon Tık 1 Trilyon” sloganıyla düzenlenen bu kampanyaya hadi hep birlikte katılalım. Haberin tamamı için: www.ntvmsnbc.com/news/126968.asp

Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

FZ

12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.