Bir Laptop Ver Bir Laptop Al

0
FZ
12 Kasım ile 26 Kasım tarihleri arasında OLPC "Give One Get One" isimli bir kampanya sürdürüyor. ABD ve Kanada için geçerli olan bu kampanyaya 399$ bağışladığınız takdirde bir XO laptop bilgisayar gelişmekte olan ülkelerden birindeki bir çocuğa verilirken bir laptop sizin yakınınızda seçeceğiniz bir çocuğa yollanıyor.

Kanada ya da ABD'de bir tanıdığınız var ise sizin de bu kampanyaya destek vermeniz mümkün.

İlgili Yazılar

Bilim Adamları Yuvarlak Masada

cderici

ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

BurningMan.com

sundance

Bir arkadaşımın tavsiyesi ile girdiğim ve gözlerime inanamadığım bir site BurningMan.com

BurningMan 1986`da Larry Harvey tarafından Baker Beach`de başlatılan bir installasyon. 2,5 metre yüksekliğinde tahtadan bir adam yapıp onun yakılması, yaklaşık 20 kadar insanın etrafta toplanması, o an çıkan bir synerjik kıvılcımla bunun senelik bir toplantı haline gelmesi ve en sonunda 2000 yılında 12 metre yüksekliğinde bir burningman ve 25,400 katılımcı ile muazzam bir birliktelik halini alması...

Internet yönü de önemli olan bu etkinliği diğerlerinden ayıran bazı yanları var...

eBay PayPal`i satın aldı (almış)

conan

Olay Temmuzda gerçekleşmiş. Ama fazlamesai'de bununla ilgili bir yazı göremedim, ekleyeyim dedim. eBay sonunda paypal'i satın aldı. Hem de 1,5 Milyar Dolar deger biçerek. Daha önce eBay Billpoint'i de 1999'da buna benzer bir şekilde satın almıştı. Ama ne yazık ki payPal'e rakip çıkaramamıştı. (isminden midir nedir? ;) payPal ile açık arttırma ödemeleri elbette ki kolaylaşacak, ama yine aynı şey, para parayı çekiyor hehe ;)

Bir iki minik rakam:
- Şu ana kadar eBay ödemelerinin sadece %40'ı elektronik ödeme ile yapılıyormuş.
- eBay'in elektronik ödemede hedeflediği rakam: %60 - %70
- eBay'in 2005'te beklediği gelir: 3 milyar $
- Billpoint'in her sene kaybettiği para 10 - 15 Milyon $.

Turing Günleri 2004: Kuantum Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen Turing Günleri 2004 etkinliğinin bu seneki konusu kuantum bilgi işlem. Yerli ve yabancı pek çok uzman ve araştırmacının katılacağı bu beyin fırtınası için yerinizi şimdiden ayırtın.

FM sitesinde daha önce kuantum bilgi işlemle ilgili önemli haberler yayınlanmıştı:

- QCL Programlama Dili (Bunu geliştiren sıkı Özgür Yazılım taraftarı Dr. Oemer de etkinlik davetlileri arasında ;-)
- Kuantum noktaları ve programlanabilir madde
- Pratik kuantum şifreleme
- Shor Algoritması NMR yöntemi ile gerçekleştirildi

Etkinlik programı ise şöyle:

Bilişim Çalışanları Anketi Sonuç Raporu

wetware

EMO Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Ana Komisyonu tarafından hazırlanan Bilişim Çalışanları Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 483 bilişim çalışanının katıldığı anket, bilişim çalışanları ve sektör hakkında önemli bilgiler veriyor. Rapora aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz: http://bilmuh.org/images/Belge/anketsonucraporuv3.pdf