GameBoy ile Web Server?

0
FZ

Görüşler

0
conan
Iste bir hackerin bilgisayarinin fotografi! :)
Kendimi cok wannabee hissediyorummmmmm!!! ciyak!
0
FZ
Alemsin, ömürsün :)
0
Necrodome
A web server on the GBA? But why?!
Because I can? :-)

Tüm işlerin özü bu galiba!

0
anonim
----------------
Padişah ferman vermiş:
Bana en iyi mağrifetini gösterene 5 altın vereceğim
O zamanlar da 5 altın iyi paraymış. Sadece zenginler bulabiliyormuş.Gel zaman , git zaman bir çok kişi mağrifetini göstermiş. Sırada biri daha varmış. Padişah'ın önünde 5 metre uzaktaki iğnenin deliğinine ipliği atmış ve geçirmiş.
Padişah bunu nasıl yaptığını sormuş ve o da 5 yıl hep bu iş için uğraştığını söylemiş.
Padişah demiş ki : Bu adama hemen 5 altın verin, 5 sopa vurun.
Adam: İşinize karışmak gibi olmasın efendim ama sopa niye ?
Padişah: Yaptığın işi herkes yapamaz, ondan sana 5 altın verdim. Sopayı da koca 5 yılını böyle gereksiz bir işle uğraştığın için vurduruyorum...
--------------------
Kıssadan hisse:
Internet iplikse GBA'da bir iğnedir.
0
Necrodome
Yalnız ipi iğneye atarak dikiş dikmeyi öğrenemezsin ama GBA'yı Web server haline getirmek için düşük hafızalı sistemlere PPP/IP/TCP protokollerini gömmeyi,her tür driver yazabilmeyi,kernel programlamayı öğrenebilirsin.
0
FZ
Bence analojin pek tutmamış çünkü verdiğin örnek bilgisayar öncesi hatta endüstri devrimi öncesi döneme ait (gerçi iğnenin teknik spesifikasyonunu bilmediğimiz için kesin konuşmamak lazım, endüstri devriminin başlangıcı olabilir ;-).

Aynı örneği kullanarak daha sağlam bir analoji şöyle kurulabilirdi:

Internet kol kadar kalın görünen bir halat, GameBoy iğne, amcamın biri geliştirdiği prosesle bu kalın halatı küçücük iğne deliğinden geçirebilecek kadar inceltiyor ve geçer geçmez de gelişmesini sağlıyor. Bu durumda ben böyle bir adamı hemen baş kimyager ya da fizikçim yapardım ;-) Sonra da bilgilerini sistemik hale getirmesi için ve diğerlerine aktarması için gerekli ortamı oluşturur, kaynakları sunardım.
0
anonim
elin marifeti kabiliyetsizin cenesini yorar :)
bu laf boyle degildi ama idare ediniz
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lego Mindstorms NXT

tongucyumruk

Sizin de her yılbaşında size ne hediye alacağını bilemeyen "non-geek" arkadaşlarınız var mı? Eğer varsa, onlara şimdiden iyi haberi iletebilirsiniz. Bilgisayar dünyasındaki pek çok iyi şey (Linux, Dijkstra, Tanenbaum vs...) gibi bu haber de kuzey ülkelerinden. Danimarka'lı Lego firması 1998'den beri bilgisayar düşkünlerinin hayallerini süsleyen oyuncağı Lego Mindstorms'un yeni versiyonunu duyurdu.

AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

FZ

Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Atomik Duvar Saati

tongucyumruk

Duvarınızda asılı olan o eski, kolu bir sağa bir sola sallanan, yüz yıllık saat ne kadar hassas? New Scientist'in dediğine bakılırsa Rob Youngs'ınki bir atom saati kadar hassas... Düzenek bir adet duvar saati, bir kızılötesi algılayıcı ve bir adet atom saati alıcısı ve bir adet itici koldan oluşuyor. Kızılötesi alıcı duvar saatinin salınımlarını ölçer, atom saatinden alınan zamanla duvar saatinin salınımını karşılaştırır. Duvar saati geri kalmaya başladığında itici kol duvar saatinin kolunu hafifçe itekleyerek düzgün şekilde salınımını sürdürmesini sağlar.

AMD`den geri adım.

conan

AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(

Nokia N-Gage Kopya Koruması Kırıldı

murat09

Dünyanın en büyük mobil iletişim cihazı üreticisi Nokia, en yeni ürünlerinden N-Gage'nin web üzerinden oyun download edilerek kullanımını engelleyen kopya korumasının kırıldığını açıkladı. Nokia'nın büyük umutlar beslediği N-Gage oyun konsol-telefonunda artık özel programlar yardımıyla "kişiselleştirilmiş" arayüzler ve oyunlar kullanılabiliyor. Bu kilit aynı Series 60 işletim sistemi'ni kullanan Siemens SX-1 lerde de paralel olarak aşıldı.
Nokia sözcüsü Damian Stathonikos cihazın ileriki versiyonlarında geliştirilerek bu kilidi aşmayı daha zor hale getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Geniş bilgi: Reuters