Garip Bir Hata Mesajı

0
PCW
Error Message: Your Password Must Be at Least 18770 Characters and Cannot Repeat Any of Your Previous 30689 Passwords. Çok tanıdık bir işletim sisteminde karşılaşılan bir hata mesajı bu. Tabi ki çözümü de var. En son servis paketini yüklemek.. Tahmin edebildiniz mi? Ayrıntılar bu linkte...

Görüşler

0
murat09
hocam galiba siz de canI sIkIlanlar dansInIz :-) Isterseniz gelin 'MS HatalarIndan CanI SIkIlanlar' diye bir organizasyon kuralIm..Denetleyici olarak da her MS hatasI bulundugunda MS i savunmaktan yorulanlarI getiririz :-)
0
anonim
Bi de Windows güvenli değil derler :D

/cartman
0
cazz
ben de saygilar der, tebrik ederim! ;-P
0
SHiBuMi
FAZLAMESAİ.NET :: Eve gitsem de Microsoft ile uğraşsam diyenlerin sitesi...
0
larweda
:)
0
FZ
Hep MS muhabbeti yapacak değiliz ya! Bence GNU/Linux ortamlarında çok daha süper ve yaratıcı hata mesajları var. Misal, bir amca GMP (Gnu Multiple Precision library) derlemeye çalışırken şöyle bir şeyle karşılaşmış:

configure:
error: Test program links neither with nor without underscore. (yani ne senle oluyor güzelim ne de sensiz :-P

Programın geliştiricilerinden Torbjörn Grandlund´un buna cevabı:

`I am sorry to hear that.´
0
FZ
Bir de Debian GNU/Linux ortamında fortune programını şu şekilde çalıştırmaya kalktığımda:

$ fortune 50%

Bana demişti ki:

Cannot find residual probability

Bir an kendimi matematik derslerinden birinde hissetmiştim, `residual probability´ lafa bakar mısınız vay be! :-P USERFRIENDLY olgusunda son nokta :-P

Aslında problemin ne olduğunu anladıktan sonra düşündüm de ben olsam o kadar nazik bir hata mesajı yazmazdım ;-)
0
tongucyumruk
Bana percentages must precede files dedi aynı komut? Galiba Debian beni sevmiyor.
0
FZ
Pardon, 50% lafında sonra bir de Linux ya da linux yazıp öyle dene, o zaman dediğime benzer bir hata mesajı almalısın.
0
conan
sakin o bir fortune mesaji olmasin ehueh ;)
0
FZ
:-P

Bir keresinde alet açıldı, login oldum, tek satırlık bir mesaj:

Generic fortune.

Bütün evin benim kahkahalarımla inlediğini hatırlıyorum :) Sinirlerim bozulmuştu.

Bir de şu vardı fortune mesajı olarak:

//usr//bin//fortune not found

O hata mesajına gelince, şimdiye dek gördüğüm en süper hata mesajlarından biriydi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steganografide Yeni Ufuklar

FZ

Güvenlik ve veri gizleme konusunda çalışanların ilgisini çekecek yeni bir program geliştirildi. Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans yapmakta olan Rakan El-Halil tarafından geliştirilen Hydan ile elinizdeki metni çalıştırılabilir bir dosya içine gizlice yerleştirebiliyorsunuz ve sonuç olarak ortaya çıkan dosya orjinali ile aynı boya sahip ve aynı şekilde çalışır bir dosya oluyor.

Democracy Player artık Linux için de var!

larweda

Özgür İnternet TV istemcisi Democracy Player'in en sonunda Linux versiyonu da duyuruldu! Uygulama, bir genel video oynatıcısı (VLC), bir bittorrent istemcisi ve bir RSS okuyucusunu birleştiriyor. Linux versiyonu ile birlikte uygulama Linux türevleri (Debian, Fedore Core 4, Fedora Core 5 ve Ubuntu), Windows ve Mac OS X için kullanılabilir oldu.

GUI Tarihçesi

FZ

Windows 1.0 neye benziyordu? Peki ya Apple II'yi gören oldu mu? OS/2 V 1.1 ? Hmm peki ya Perq diye bir iş istasyonu duydunuz mu, grafik arabirimini gördünüz mü? 1968'de ilk demosu yapılan 'mouse' ne menem bir aletti? Bugün kullandıklarımıza ne kadar benziyordu? Acaba Xerox Alto sistemini ve Elixir Masaüstünü kullanmak (en azından görsel olarak) nasıl bir duyguydu?

Açık Kaynak ve Para Kazanmak

arsenelupin

Kısaca öykümü anlatmak ve benim durumumdaki birçok kişinin de fikrini alarak sonuçlar çıkartmak isterim:

Kendi özgürlüğüm adına, bağımsız programcı ("freelancer" da diyorlar) olarak çalışıyorum ve müşterilerimin çok büyük bir çoğunluğu yurt dışından. Yine de, ekmeğimi kazanabilmek için, genellikle kod tamiratı ağırlıklı ve sıkıcı işler yapıyorum. Bir süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum.

Dr. Knuth Yazılım Patentleri Hakkında Ne Diyor?

anonim

Ustanın TeX kodlarina bakarken, dizindeki bir metin dosyası dikkatimizi cekti. Dr. Knuth'tan Patent Ofisi gorevlilerine yazilmis bir mesajdi bu. Usta soyle diyor:

"Amerikan kongresi bir süre önce, çok akıllıca bir kararla, matematiksel şeylerin patentlenemeyeceğine karar verdi. Zaten başka türlü matematik yapmak mümkün olmazdı; Pitagoras teorimini her kullandığımızda birine telif hakkı mı ödeyecektik?! Bu bağlamda belirtmek gerekiyor ki, bugünlerde insanların büyük bir aceleyle patentlemeye çalıştığı temel algoritmik fikirler bu kadar temel ve herşeye lazım olacak türdendir. Eğer şu anki gidişata izin verilirse, sonuç, yazarlara kelimeler için patent almaya izin vermek gibi olacaktır."

Devami icin: http://www.bilgidata.com/yazi.jsp?dosya=a_knuth.xml