Gentoo Derlenip Toparlanıyor

0
cbc
Gentoo projesi iç yapısını değiştiriyor.

Şu ana kadar varolan yapıda her şey direkt olarak Daniel Robbins'in onayına -ve diretmelerine- bakarken, projeler geliştirilirken zaman sınırlandırıcı faktörler devrede değildi; tamamen rahat çalışan ekip için artık yeni bir yapılandırmaya girişiliyor. Düzenli olarak raporlar hazırlayacak, düzenli toplantılar yapacak olan ekip yine Daniel Robbins'in başkanlığında proje gruplarına bölündü.
Sitedeki haberde bunun sebebinin novell.com anketinde Gentoo'nun ikinci sıraya kadar yükselmesi olduğu soyleniyor. Bu haber hazırlandığı sırada ise gentoo birinci sıraya yükselmiş ve daha önce birinci olan redhat ikinciliğe düşmüştü.

Ne dersiniz, belki de RedHat raporlarında "bahsi geçen ankette RedHat ikinci olurken, Gentoo sondan onikincilikle yetindi" diyordur ;)

Daha fazla bilgiyi http://www.gentoo.org/doc/en/management-structure.xml adresinden edinebilirsiniz.

Editörün Notu: Şu anda Debian ise 3. sırada görünüyor, bir el atalım hep birlikte ;-) (Fanatik olmadığını iddia eden ama buna rağmen bu tip cümlelere hayatında yer verebilen editör FZ).

Görüşler

0
urxalit
Slackware oyumu kullandım bile.. :)
0
WoLoLo
bu kadar gentoo kullanıcısının olduğundan haberim yoktu valla.
baya büyük bir fark açılmış.
yoksa gentoo kullanıcıları çok mu fanatik ? =)
0
GaripFakir
bir oy atip Woody'ye vefamı gosterdim.
0
caglar_onur
Oleyyy valla ilk sıradayız :) , gentoo kullanıcıları tabiki çok fanatik sebebide çok belli kimsenin gentoo'su aynı değil.Herkes kafasına göre ne isterse hangi optimizasyonu kullanmak isterse onu kullanıyo yani ortaya çıkan şey aslında yapanın bir nevi çocuğu ( en azından ben öyle düşünüyorum ) oluyor. Hal böyle oluncada tabiki ortaya çıkardığın esere sahip çıkmak istiyorsun kendi malınmış gibi davranıyorsun :)
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
GaripFakir
Azınlık psikolojisi insanlari fanatikliğe itiyor. Sosyoloji bilimi de bunu doğrular zaten. Fanatikliği hafiften siddetli olana dek siralarsak Redhat, mandrake, suse, debian, gentoo diye gidiyor sanirim. Cogunluk olma durumunda ise kalabalik olmanin getirdigi guven duygusuyla karisik bir "en buyuk olma " iddiasi ortaya cikiyor.

Fakat bu tatli rekabet icerisinde kisi bilgisayarla ugrasmanin lezzeti harcinde bir spor musabakasi izlemenin keyfini ve heyecanini da ayni anda yasayabiliyor.
0
cbc
bu gentoo denen meret nedense cok lezzetli.. cok sempatik :) sahsen emerge -u world deyip tum yazilimlarin son haline getirmek muthis bir duygu.. hele compileri update ettikten sonra tum programlari yeniden derlemek acaip eglenceli :)..
0
Teorisyen
Kolaylık + Donanım Tanıma = MandrakeLinux 9.1

We vote this !
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gnome 2.0 RC1 Çıktı!

anonim

Uzun zamandan beri beklenilen, Linux'un X için en büyük 2 masaüstü yöneticisinden biri olan Gnome 2.0 Release Candinate 1'ini çıkardı (Mozilla'dan sonra bu RC'ler baydı ama ;)
Olayları geliştirme ekibinin kendi takviminde takip etmek için buraya bakabilirsiniz. Sürüm notlarına bu adresten ulaşabilirsiniz.
Bunun dışında yeni öğrendigim bir programdan da bahsedeyim. Garnome adlı program sizin için Gnome kaynak kodlarını çekip derliyor, ilgilenenlere duyurulur. Bunun dışında Deb ve Rpm kullanıcıları sabaha kalmaz unstable sürümlerine ulaşabilirler.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Securing Linux Version 2

sundance

Securing & Optimizing Linux: RedHat Edition (Redhat Bible) V2 çıktı...

OpenDocs Publishing`in en yeni kitabı olan V2, RedHat 7.1`i de kapsamakta ve 'çok güvenli değil' diye bir çok Linux admini tarafından burun kıvrılan RedHat`ı sıfırdan, maksimum güvenlikte kurmak ve yönetmek için eşsiz bir kaynak sunuyor.

Fedora Core 6 Duyuruldu

anonim

Can sıkıcı birkaç hatanın giderilmesinin zaman alması nedeniyle çıkışı 2 defa ertelenen Fedora Core,planlanan tarih olan 16 Ekim'den 8 gün sonra 6. sürümünü az önce duyurdu.

Byzantine OS: Belki de işletim sistemlerinin geleceği

tongucyumruk

Bundan yaklaşık bir yıl kadar önce sundance'e bir fikrimden bahsetmiştim... Bir işletim sistemi. Daha doğrusu bir gui. Tamamen Web browser tabanına dayanan tüm işlemlerin browser içinden yapıldığı bir sistem.

Birileri icq'yu dinlemeye almış olacakki bugün mozdev.org'da gezinirken iPilot diye bir linke denk geldim. Önce PDA ile Mozilla arasında bir bağlantı olabileceği aklıma geldi. Ama sayfa açılınca dumurdan dumura koştum diyebilirim.