Gentoo Türkiye

0
pinhanarch

Görüşler

0
bahadirkandemir
Aynı haber Türkçe olarak da okunabilir: http://www.gentoo.org/news/tr/gwn/20041129-newsletter.xml [www.gentoo.org]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Çekirdek Performans Projesi

Soulblighter

Bir süre önce Linux'un 2.6 çekirdeğinde, 2.4 çekirdeğine göre büyük performans kayıpları olduğu yolunda haberler dolaşıyordu. Hatta 2.6 çekirdeğinin kendi iç sürümleri arasında bile 10%'a varan ciddi performans farklılıkları olduğu da belirtilmişti.

2038 Yılı Problemi

raistlinthewiz

Unix sistemlerde ki 2038 yılı problemi üzerine bir yazı:
http://mail.baskent.edu.tr/~20194562/y2k38.txt


Not: Yazıyı yazma amacım tamamen konunun ilginç gelmesi ve konu üzerinde daha fazla bilgi sunmak içindir. Y2K'daki gibi felaket tellallığı değildir.

Not2: Yinede gömülü (embedded) gömülü sistemlerde sorun yaşanabilir

Editörün Notu: Bu problem 2001'de 1 Ocak 1970'den bu yana (Unix'in doğumgünü) saniye sayısı 1 Milyarı vurduğunda da yaşanmış, Digitürk hizmeti o gece patlamıştı mesela ;)

Ottowa Linux Sempozyumundan Makaleler

sundance

Internet`te dolaşırken şöyle bir dökümana rasladım. 26-29 Hazinran tarihleri arasında yapılan Ottowa Linux Sempozyumundaki bildirgelerin toplandığı 600 sayfalık bir pdf.

3Mb`lık bir download, bence kesinlikle değer bir okuyun.

Bazı başlıklar...

Eski Windowsçularda Yeni Başlayan Linux Merakı

murat09

Son bir kaç aydır sık ziyaret ettiğim bir forumdan bir copy paste yapacağım. Umarım arkadaşımızın verdiği link hala çalışıyordur:

Knoppix 3.4 çıktı!

yuxel

Tüm zamanların en canlı cd'si Knoppix, 3.4 sürümüne ulaştı. Dağıtım, öntanımlı olarak Kernel 2.4.26(2.6.5 seçilebiliyor) ile geliyor.

KDE 3.2.2, kdevelop3, OpenOffice 1.1.1, gimp 2.0 gibi paketlerin de bulunduğu sürümden, knoppix.net forumlarında yapılan bir oylama ile, alan sorunları yüzünden Koffice ve LaTex paketleri çıkarıldı.GNU/Linux'a yeni başlayanlar için en güzel "canlı" kaynaklardan birisi olan Knoppix'in 3.4 sürümünün paket listesine de buradan erişebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi
İndirmek için: iso torrent
tartışmak için -> irc.freenode.net #knoppix