Gezegenler arası Internet!

0
sundance
Geçen hafta katıldığım bir sunumda, bir uzman Gezegenler arası Internet projesinden söz etti.

Güvenlik ile ilgili bir sunumdu ama benim aklımda nerdeyse sadece bu proje kaldı. Mars'a insanlı uçuş sırasında bile astronotların Internet'i kullanabilmelerini amaçlayan bu proje, aradaki önemli mesafe farkı nedeniyle, protokoller üzerinde bazı değişiklikler gerekiyor (iletişimin yaklaşık yirmi dakikada bir olması gibi sebeplerle).

İlginç bir fikre ilginç çözümler.

İlgili Yazılar

Yahoo Turkiye'ye mi Geliyor?

anonim

Yahoo, Microsoft'un teklifinden sonra herhalde paniklemiş olacak ki ardı ardına yeni ürün duyuruları yapıyor. Flickr'a video eklentisi bunlardan sadece biri.

Ama bizi en cok ilgilendireni herhalde şu iş ilanı. Anlaşılan o ki, biraz geç de olsa, Yahoo Türkiye'ye geliyor. Aranılan pozisyon "Community Manager" - bu da sadece bir acenta açılacağına işaret ediyor. İleride bağımsız bir Yahoo'nun Türkiye'de geliştirici ilanlari da verdiğini görmek umuduyla...

Irchiver - Araştırma Amaçlı Bilgi Toplayıcı

bahadirkandemir

irc.freenode.net'te #fazlamesai'de sohbet ederken, network admini lilo tarafından gönderilen bir global mesaj dikkatimi çekti.

Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü'nde Kompleks Sistem Hesaplamaları Grubu'ndan bir araştırmacı, Ville H. Tuulos, Freenode networkünü bir araştırma için kullanmak istediğini belirtmiş. İlgilenenlerin #searchengine kanalına gelmeleri istendi. Kanala girenlerin sayısı çok fazlaydı, girişler yavaşladığında proje yöneticisi Ville H. Tuulos sunuma başladı...

fsdaily.com açılmış

exalted

fsdaily.com açılmış, tüm özgür aleme hayırlısı olsun.

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.

Telefon ve Adsl tarifelerine indirim

anonim

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany ses iletimine gelecek indirimin Pazartesi günü onaylanarak uygulamaya gireceğini, Adsl ile ilgili indirimin ise yakın zamanda açıklanacağını söylemiş.
Kaynak: Ntvmsnbc