Gigger - Yeni Worm(!?)

0
elrond
Gigger isimli yeni bir worm yayılmaya başlamış. Aslında böyle haberler artık bayatladı ve kabak tadı vermeye başladı ama neyse, haberi olmayanlar kalıyorsa burdan duysun.(Laf aramızda Türkiye`de ilk burda duyuruluyor olabilir) Worm klasik Outlook, Outlook Express, mIRC üzerinden yayılan bir java script kodu. Kendini adress bookta bulduğu kerkese (burası çok şaşırtıcı:-) "Outlook Express Update" subjecti ile yolluyor. Yanlız kodu yazan fazla uğraşamamış olsa ki Worm Hard diskteki silebildiği her dosyayı siliyor. Şu an itibarı ile çok sınırlı sayıda networkte yayılmış durumda. Anti Virüs üreticileri low risk thread olarak kategorize etmişler. Bu update olayı bir ara aklıma gelmişti. Birileri birgün çıkıpta Windows Update sitesinin klonunu yapıp e-mail ile bu siteyi yayarsa ne olur diye. Millet update yerine virus yüklese mesela makinesine?

Görüşler

0
sundance
Millet update yerine virüs mü yüklese ? Afedersin ama bahsettiğin site microsoft.com değil mi ? Ben orada virüs ve worm dışında bir şey gördüğümü hatırlamıyorum :)) En son update ettiğimde Outlook iki katına filan çıkmıştı, aman dedim virüs bulaştı kesin, sildim. The Bat kullanıyorum tavsiye ederim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft ClearType Tuner

Tarık

LCD ya da yüksek kalitede düz panel bir ekranınız var ve uzun süre Windows XP ortamında çalışmanız gerekiyor. Fakat gözünüze garip gelen birşeyler var ya da yazıları okumak bir zaman sonra gözünüzü yoruyor, okunabilirlik sorunu yaşıyorsunuz. Ekranınızın donanım ayarlarıyla oynuyorsunuz bir nebze olsun ayar tutturabildiniz. Ama kesinlikle yeterli olmadı. Sanırım Microsoft içinde de birileri böyle bir sorun yaşamış ki şu çevrimiçi ayarlayıcıyı geliştirip sitelerine yerleştirmişler.

Windows 2000 Service Pack 4 balonu!

anonim

Bir klasik Microsoft vakası daha yaşıyor dünya şu anda. Çıkarılan SP4 sistem yöneticilerini çıldırtmaya başladı bile. Özellikle TEST etmeden trink diye sistemlerine kuranların başlarında saç kalmadığına dair haberler geliyor. :) ASP.NET'in çalişmamasından tutun, Citrix configlerinin uçmasına bir çok vaka yaşanmakta şu anda :( Microsoft'un durumdan gayet de haberdar olması SP4'u yayinlamasından 4 gün sonra 46 hotfix çıkarmasından belli. Ne diyelim umalım ki Win2K SP4 bir başka Win NT SP6 vakası olmaz. Sysadminler: Hepin(m)ize kolay gelsin ;)

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.

Microsoft sistemi hava trafiğini aksattı...

Soulblighter

Çünkü birileri reboot etmeyi unutmuş! :) Aynen öyle...

Micros~ sistemindeki bir hata, insan hatasıyla birleşince neredeyse facia yaşanıyordu. 3 saat boyunca hava trafiğinin radio sinyallerini durduran bu hata, yüzlerce uçağın havada beklemesine neden oldu.

Olay sonucunda Güney Kaliforniya'nın yakınındaki tüm havaalanları kapandı ve havadaki uçaklar 5 kez çarpışma tehlikesi atlattı. Bunlardan biri pilotların ani hareketiyle son anda önlendi.

Olayın nedeni ise şöyle açıklandı:

UNIX sistemi yerine yerleştirilen Micros~ sisteminin 'veri taşmasını önlemek için' her 30 günde bir yeniden başlatılması gerekiyordu. Bir teknisyen bu işlemi doğru zamanda yapmayı unuttu ve sistem (kendi içindeki hatadan dolayı) kendini kapattı. Bu yüzden yedekleme işlemi de gerçekleştirilemedi.

Microsoft konuyla ilgili henüz yorum yapmadı.

Kaynak: http://software.silicon.com/applications/0,39024653,39124122,00.htm

Bir flame de buradan yakın

TiberiusKirk

www.fuckmicrosoft.com

MS ürünlerinin pekçok ticari ve ücretsiz alternetifine linkler bulunan güzel bir site... (Editör notu: her işletim sistemi kendi kullanım alanında güzeldir, biz FM olarak taraf tutmuyoruz) Not2: Linux bir işletim sistemi değil kerneldir, öl dese ölürüz o ayrı ;))