Microsoft ClearType Tuner

0
Tarık
LCD ya da yüksek kalitede düz panel bir ekranınız var ve uzun süre Windows XP ortamında çalışmanız gerekiyor. Fakat gözünüze garip gelen birşeyler var ya da yazıları okumak bir zaman sonra gözünüzü yoruyor, okunabilirlik sorunu yaşıyorsunuz. Ekranınızın donanım ayarlarıyla oynuyorsunuz bir nebze olsun ayar tutturabildiniz. Ama kesinlikle yeterli olmadı. Sanırım Microsoft içinde de birileri böyle bir sorun yaşamış ki şu çevrimiçi ayarlayıcıyı geliştirip sitelerine yerleştirmişler.
Sisteminize kurulacak ufak bir yardımcı yazılımın ardından, sitedeki adımları takip ederek gözünüze en iyi gelecek okunabilirlik kipini basitçe ayarlayabiliyorsunuz.

Not: Windows Xp için geliştirilmiş Vista da çalışmıyor. CRT monitörlerde pek az etkili. Ayarlamaları yapacak yazılım Internet Explorer dışında bir internet gezginiyle çalışmıyor.

Görüşler

0
Tarık
Okunabilirlikten açılmışken yine microsoft un şu bağlantıdan ulaşabileceğiniz bir font paketi mevcut. Yazılım geliştiricilerin ya da kodla uğraşanların ilgisini çekeceğe benzer.
0
Tarık
ie gerektirmeyen powertoys aracı olarak edinmeniz mümkün.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IExplorer kullanmayın da ne kullanırsanız artık...

sundance

The Register'da yeralan habere göre US-CERT özellikle son zamanlarda göze batan, IE domain/zone güvenlik modeli, the DHTML obje modeli, MIME type belirleme ve ActiveX gibi sayısız problem sebebiyle kaynaklanan problemlerden etkilenmemek için MSIE dışında herhangibir tarayıcı kullanmayı tavsiye ediyor.

İşin ilginç yanı Micros~1, söz konusu olay (kötü niyetli web sitelerinin, zirayetçilerin makinalarınındaki bilgilere erişmesi) hakkında tüketicileri geniş ölçüde etkileyen bir sorun olduğundan haberdar olmadığını açıkladı.

Not: Eğer illa da Windows kullanacaksanız (ki kendisi Micros~1'un tescilli markasıdır) size 4.7mblık bir download ve Firefox tavsiye ediyorum.

Microsoft Süperbilgisayar dünyasına giriyor

tongucyumruk

News.com'ta yayınlanan habere göre Microsoft şimdi de dağıtık sistemler ve süperbilgisayarlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Şu an Linux'un baskın olduğu alanlardan biri olan süperbilgisayar sistemlerinde Windows'un ne kadar tutunabileceği ise merak konusu.

Son olarak News.com'daki haberin orjinal metninden bir alıntı:

Microsoft hopes that its new Windows version will make it easy to manage clusters and to develop software for them. It also promises "a secure...platform with high performance and low total cost of ownership."

M$ Linux Kasım 2003´te Geliyor

yuxel

Dün google'da yaptığım arama da www.mslinux.org adresini gördüğümde iki üç aydır gündemde olan M$-Linux birleşmesinin gerçekleşmesinin artık resmileştiğini gördüm. Kasım 2003 gibi piyasaya sürülmesi planlanan M$Linux 249.99$ gibi bir fiyatla satılacak. My Home ve My Configuration gibi yeniliklerle geleceği söylenen yeni dağıtımda Explorer'ın bi anlamda Linux versiyonu olduğunu düşündüğüm Xplorer ve yeni bi swap anlayışı olan intelliswap gibi yenilikler bulunacakmış. Apt-get benzeri bir paket yönetimi kullanacak olan M$Linux'un nereye kadar gideceği tartışılır (Bkz:Lindows) Yalnız şu açık ki Windows karşısındaki buzdağının ne kadar büyüdüğünün farkında .. MS'in linux çekirdeğini bu kadar serbest kullanabilmesi belki de linux felsefesini değiştirecek. Belki de linux GNU-GPL den uzaklaşmaya başlayacak.

Kaynak : www.mslinux.org

Editörün Yorumu: Çok eğlenceli, o yüzden bozmayayım dedim :)

Microsoft'tan yeni işletim sistemi: MS-Linux

coskung

PC Magazine yazarlarından John Dvorak, bulunduğu bir ortamda MS'nin Linux'u nasıl altedebileceğine dair üretilen fikirlerden bir alıntı yapmış.
Makale Burada

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.