GNOME 2.8 Çıktı

0
Challenger
Popüler masa üstü ortamı GNOME' un 2.8 sürümü duyurduldu. Bu sürümün yenilikleri arasında yeni MIME sistemi, CD, DVD, USB bellek gibi taşınabilir kayıt aygıtlarını otomatik bağlama, Windows' takine benzer Bilgisayarım ara yüzü, uzak masa üstü bağlantısı için VNC istemcisi gibi özellikler yer alıyor.

GNOME 2.8 sürüm notları için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/index.html
Sürümdeki yenilikler için: http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rnwhatsnew.html
Ekran görüntüleri için: http://ftp.gnome.org/pub/GNOME/teams/marketing/en/2004/two-eight-screenshots/html/index.html
x

Görüşler

0
mos
ama ebuildlar hala hard masked :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1984'ten günümüze masaüstlerinin evrimi

Titus

1984 yılından beri bilgisayarların ekranında gördüğümüz pencere yöneticilerinin resimlerine kısa bir bakış atmak istersen olursa, burada resimlere ulaşabilirsiniz

İnceledikten sonra dikkatinizi çekecektir sanırım GNOME listede yer almamış nedense? Bunun yorumunu da FM üyelerine bırakıyorum.

Gnome 2.0 Alpha hazır

anonim

Gnome 2.0`ın alpha sürümü dün itibari ile hazır hale geldi. Fakat bu sürüm son kullanıcıdan ziyade yazılım geliştirenlere hitap ediyor, ve Gnome1.X üstüne kurulamıyor. Yine de Gnome 2.0 alpha`yı alıp test edebilirsiniz. İndirmek için: ftp://ftp.gnome.org

Slicker

tongucyumruk

Son yıllarda özellikle KDE ve GNOME gibi masaüstü ortamlarının iyice olgunlaşmasıyla Linux'un masaüstü pazarında payını arttırdığı ortada (bunun getirileri, götürüleri bambaşka bir konu hiç değinmiyorum). Bu masaüstü ortamları sayesinde Windows kullanıcıları için adaptasyon sorunu büyük oranda ortadan kalkıyor. Ancak şimdiye kadar bu tip masaüstü ortamlarında Linux'un yaptığı Windows'u takip etmek olmuştu.

Fluxbox dökümanı

warex

Fluxbox pencere yöneticisinin kurulum ve konfigürasyonunu anlatan, örnek konfigürasyon dosyalarının da bulunduğu bir döküman hazırladım.
İçerisinde "terminal emülatörü, dosya yöneticisi vb. olarak ne kullanabilirim?" sorusunu cevaplamaya yönelik bir bölüm de var.

KDE 5 Yaşında

anonim

Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/