KDE 5 Yaşında

0
anonim
Unix tabanlı işletim sistemlerini kullanan çoğu kişinin tercihi olan KDE 14 Ekim 1996 da ilk kez duyuruldu. Son 5 yıl içinde çok büyük başarı sağlayarak gelişen ve yayılan KDE X Windows'larımızı görsel bir hale getirdi. MS Windows a alışık olup da Unix tabanlı sistemleri de kullanan kişilerin artık MS Windows'u oyun haricinde kullanmalarını bir nebze engelledi. Doğum günün kutlu olsun KDE.
http://dot.kde.org/1003095688/
x

İlgili Yazılar

Gnome 2.0 Alpha hazır

anonim

Gnome 2.0`ın alpha sürümü dün itibari ile hazır hale geldi. Fakat bu sürüm son kullanıcıdan ziyade yazılım geliştirenlere hitap ediyor, ve Gnome1.X üstüne kurulamıyor. Yine de Gnome 2.0 alpha`yı alıp test edebilirsiniz. İndirmek için: ftp://ftp.gnome.org

Metin ortamında X

tongucyumruk

Linux'ta komut satırında animasyon izlemek, video oynatmak, oyun oynamak zaten sıradan, gündelik işler. Peki biraz daha abartırsak ne olur? Bu tip işler için sıkça kullanılan aalib'in kullanım alanlarının bir sınırı yok gibi.

Efsane geri dönüyor

loker

Sıfırdan yazılan işletim sistemi istanbuLX, bir süredir geliştirilmesi durmuş olan pencere yöneticisi Efsane'yi kod ağacına dahil ederek üç kişilik bir ekiple desteklemeye başladığını duyurdu.

Kaynak: acikkod.org

Slackware XFree86 yerine X.org'u tercih etti!

Challenger

Slashdot' ta yayınlanan habere göre, en sağlam dağıtımlardan biri olan Slackware artık XFree86 yerine X.org kullanacakmış. Daha önce de Mandrake, XFree86 lisansının değiştirilmesi nedeniyle XFree86 4.4 sürümünden vazgeçip, 4.3' e geri dönmüş. Konuyla ilgili olarak Debian, OpenBSD ve Gentoo listelerinde de tartışmalar başlamış. OpenBSD grubundan Theo de Raadt yazdığı mesajda, yeni XFree86 lisansının "kabul edilemez" olduğunu belirtiyor.

Raadt' ın mesajı
Debian listesindeki mesaj
Gentoo listesindeki mesaj

Fluxbox: Blackbox`dan da öteye

sundance

Kimin hangi pencere yöneticisini ya da text editörü tercih ettiği nispeten `dinsel` bir konudur, kolay kolay başkasının tercihini değiştirtemezsiniz. Ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim Fluxbox çooook güzel :)

Çok şık bir web sitesine sahip olmanın yanısıra, başta Blackbox taraftarlarına :) hitap etmekle birlikte, dört dörtlük, çok başarılı bir pencere yöneticisi. Blackbox`ın bütün iyi özelliklerini almış, yanına özel tuş komutları, tab özellikleri vs. gibi bir çok pratik özellik getirmiş, dahası dockapplar ve KDE programları da destekeniyor. Bence bir deneyin. Bu arada vi rules :)