GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

0
hcg
İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.
Seminer afişi için tıklayınız.

Görüşler

0
kernelpanic
kültür üniversitesi'nde malesef yeterli ilgiyi görmedi konferans.. gerek ingilizce olması gerek okulun hiç reklam/tanıtım yapmamış olmasının da bunda etkisi var tabiki.. 30-35 dinleyici vardı.. bunların yarısı da konferansı organize eden öğrenci kulubündendi sanırım. konferansda en dikkat çekici nokta ise dinleyicilerin konuya çok yabancı olmasıydı, örneğin salonda Summer of Code'u bilen kimse yoktu yada linux kullanan kişi sayısı sadece 3dü.. sorulan sorulardan da pek özgür yazılım yada nix sistemler üstüne bilgili olan kimse olmadığı anlaşılıyordu. (1-2kişi dışında) katılımcıların geneli bilg mühendisliği bölümünden olduğu varsayılırsa gerçekten kötü bir profil çıkardı seyirci.

bunun yanısıra içerik olarak da doyurucu değildi. özgür yazılım ve gnome hakkında detaylı konuşmalar beklerken, vakıf başkanının hayatı ve gnome nedir ne değildir,nasıl yardımcı olabiliriz gibi genel konularla 1saat sürdü.. biraz hayal kırıklığı oldu.
0
FZ
Simultane çeviri yok muydu?
0
kernelpanic
malesef yoktu çeviri.. bunun yanı sıra kendisine Linus Torvalds'ın bikaç yıl önce söylediği "gnome aptallar içindir" sözü hakkındaki düşünceleri soruldu. gayet iyi niyetli şekilde "linus zaten normal bir kullanıcı değil çok ileri bir seviye. biz gnome'da kullanıcıların rahatlığını düşünüyoruz bunun için kolaylıklar sağlıyoruz eğer işlemlerinizi teknik olarak çok uğraşmadan yapmak salaklıksa evet gnome salaklar içindir" şeklinde cevap verdi.
0
hcg
Seminer afişinde, simultane çeviri olmayacağı yazılmış. Simultane çeviri desteği vermemek sorgulanabilir ancak organizasyonu düzenleyen arkadaşların tercihi olduğu için bence üstünde fazla durmaya gerek yok. Afişte belirtilmemiş olsaydı durum farklı olurdu elbette.
0
kandemir
Bilmök 2009'un 2. gününün sonunda yaklaşık 500 bilgisayar mühendisliği öğrencisi tarafından dinlendi,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri

FZ

Bu sene Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri etkinliğinin ikincisi düzenleniyor.

Niye? Türkiye’nin resmi ulusal işletim sistemi dağıtımı olan Pardus hakkında detaylı bilgilerin verileceği, nasıl Pardus geliştiricisi olunabileceğinin anlatılacağı ve açık kaynak felsefesinin tartışılacağı bu Pardus şenliğine herkesi bekliyoruz. Etkinliğe katılım ücretsizdir. organizasyonuyla

Linux Semineri : Nessus Zayıflık Tarama Sistemi

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü, zayıflık kavramı ile Nessus yazılımı üzerinde Zayıflık Tarama Sistemlerinin mimarileri anlatılacak. Nessus zayıflık tarama sisteminin özellikleri, kurulumu, yapılandırılması, örnek taramalar ve rapor incelemeleride seminerin alt başlıkları. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlayacak.

Python ile Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Python programlama dili ve özellikleri, kullanılan IDE'ler ve Python dilinin avantajları anlatılacaktır.

Linux Semineri : Gentoo Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Yeni ve gözde dağıtımlardan biri olan Gentoo Linux'un yapısı ve kurulumunun anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. Gentoo, emerge paket sistemi ve kurulum aşamasında Linux'un işlemciye göre optimizasyon ve özelleştirilebilmesi ile uzman kullanıcıların ilgisini çekiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?