GNOME Vakfı Başkanı'ndan GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası Semineri

0
hcg
İstanbul Kültür Üniversitesi Bilişim Kulübü ve Bilişim Platformu, 27 Şubat 2009 Cuma günü Saat: 14:00 da, İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy Kampüsü Akıngüç Oditoryumu’ nda GNOME Vakfı Başkanı Behdad Esfahdod’un “GNOME ve Özgür Yazılım Dünyası” ‘nı anlatacağı bir konuşma organize ediyor.
Seminer afişi için tıklayınız.

Görüşler

0
kernelpanic
kültür üniversitesi'nde malesef yeterli ilgiyi görmedi konferans.. gerek ingilizce olması gerek okulun hiç reklam/tanıtım yapmamış olmasının da bunda etkisi var tabiki.. 30-35 dinleyici vardı.. bunların yarısı da konferansı organize eden öğrenci kulubündendi sanırım. konferansda en dikkat çekici nokta ise dinleyicilerin konuya çok yabancı olmasıydı, örneğin salonda Summer of Code'u bilen kimse yoktu yada linux kullanan kişi sayısı sadece 3dü.. sorulan sorulardan da pek özgür yazılım yada nix sistemler üstüne bilgili olan kimse olmadığı anlaşılıyordu. (1-2kişi dışında) katılımcıların geneli bilg mühendisliği bölümünden olduğu varsayılırsa gerçekten kötü bir profil çıkardı seyirci.

bunun yanısıra içerik olarak da doyurucu değildi. özgür yazılım ve gnome hakkında detaylı konuşmalar beklerken, vakıf başkanının hayatı ve gnome nedir ne değildir,nasıl yardımcı olabiliriz gibi genel konularla 1saat sürdü.. biraz hayal kırıklığı oldu.
0
FZ
Simultane çeviri yok muydu?
0
kernelpanic
malesef yoktu çeviri.. bunun yanı sıra kendisine Linus Torvalds'ın bikaç yıl önce söylediği "gnome aptallar içindir" sözü hakkındaki düşünceleri soruldu. gayet iyi niyetli şekilde "linus zaten normal bir kullanıcı değil çok ileri bir seviye. biz gnome'da kullanıcıların rahatlığını düşünüyoruz bunun için kolaylıklar sağlıyoruz eğer işlemlerinizi teknik olarak çok uğraşmadan yapmak salaklıksa evet gnome salaklar içindir" şeklinde cevap verdi.
0
hcg
Seminer afişinde, simultane çeviri olmayacağı yazılmış. Simultane çeviri desteği vermemek sorgulanabilir ancak organizasyonu düzenleyen arkadaşların tercihi olduğu için bence üstünde fazla durmaya gerek yok. Afişte belirtilmemiş olsaydı durum farklı olurdu elbette.
0
kandemir
Bilmök 2009'un 2. gününün sonunda yaklaşık 500 bilgisayar mühendisliği öğrencisi tarafından dinlendi,
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

Linux Semineri : Fedora Linux Projesi ve Kurulumu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da birer Linux semineri düzenliyor. Seminerlerde Redhat Linux dağıtımının resmi devamı olan Fedora Linux Projesi ve yeni piyasaya çıkacak olan Fedora Linux 1.0'ın kurulumu anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminerler tüm ilgilenenlerin katılımına açık.

Linux Semineri : PHP ile PostgreSQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde PHP programlama dili ile dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in birlikte çalışmaları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan PostgreSQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Dünya Felsefe Kongresi Türkiye´de

FZ

İstanbul, beş yılda bir yapılan ve bu yıl 21.si düzenlenecek olan "Dünya Felsefe Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Kongrelerin ilki 1900 yılında Paris'te yapılmıştı.

Jürgen Habermas, Gianni Vattimo, Iris Young, Jelyu Zhelev, Agnes Heller, Edgar Morin, Rene Girard, Seyla Benhabib, Otfried Höffe gibi önemli isimler kongrede biraraya gelecek.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.