Linux Semineri : Fedora Linux Projesi ve Kurulumu

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da birer Linux semineri düzenliyor. Seminerlerde Redhat Linux dağıtımının resmi devamı olan Fedora Linux Projesi ve yeni piyasaya çıkacak olan Fedora Linux 1.0'ın kurulumu anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminerler tüm ilgilenenlerin katılımına açık.

İlgili Yazılar

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

tongucyumruk

LKD'nin Bu yıl birincisini düzenlediği Linux ve özgür yazılım şenliği 16-05-2002 tarihinde Ankara Üniversitesi Eczacılık fakültesinde başlayacak... 4 Gün sürecek olan şenlikte 4 salonda seminerler, oyun turnuvası ve toplu kurulum gibi etkinlikler düzenlenecek. Özellikle Ankaralı penguenlerin kaçırmaması gerektiğini düşündüğüm şenlikte ayrıca Cuma ve Cumartesi günleri Linux belgeselininde gösterimi yapılacak. Şenlik programı ve daha ayrıntılı bilgilere Şenlik ana sayfasından ulaşılabilir.

Acaba katılacak olan fazlamesaiciler için özel bir işaretmi tasarlasak?

İçerik Yönetimi: Sorunlar, Çözümler ve Açık Noktalar

FZ

Bilgi ve belgelerin kurum içinde etkin biçimde üretilmesi, yönetilmesi ve akışı güncel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. "İçerik Yönetimi" başlığı altında toplanan bu konulardaki çalışmalar son zamanlarda önemli ölçüde yoğunluk kazanmıştır. Bu konuşmada içerik yönetim sistemlerinde yer alan farklı rollerdeki kullanıcılar açısından sorunlar ve uygulanan çözümler özetlenecek ve ileriye yönelik olarak çalışmaların sürdüğü alanlar tanıtılacaktır.

LaTex Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlilerinden Dr. Harald Schmidbauer 16 Mart 2004 Salı günü 18:00'da LaTex konulu bir seminer verecek, bilimsel makalelerin ve büyük ölçekli belgelerin LaTex isimli TeX makro paketi ile nasıl güzel ve profesyonelce hazırlanabileceğine dair örnekler gösterecek. Söz konusu seminer üniversitenin Dolapdere Kampüsü'nde Z-39 numaralı odada gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: http://cs.bilgi.edu.tr/

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!

Linux Semineri : Linux Sistem Güçlendirme (Hardening)

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Linux işletim sisteminizi daha güvenli hale getirmeniz için dikkat etmeniz gereken püf noktaların anlatıldığı seminer saat 15.00'de başlayacak. Seminer her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -