GNU İş Başında

0
FZ
Sevgili Açık Kaynakçılar, Özgürcüler, İmececiler,

Sizler şimdi konu satırına bakıp, "Nereden çıktı bu GNU? Hep iş başında değil miydi ki?" diyeceksiniz.

Efendim mevzu şu:

İstanbul Bilgi Üniveristesindeki sunumda "afazi, celbedilmiş afazi, hediye bilgi, safsata, vesaire" gibi kavramlar dile getirilip etraflıca ne oldukları anlatılmıştı. Ancak aşağıdaki örnekle perçinlenip "koleksiyonerler için özel olarak paketlemekte" fayda var.
Simone Moore adinda bir şahıs ilk defa olarak, UK Indymedia sitesinde, Irak savaşı sonrası Bağdat sokaklarında sevinç içinde gösteri yapan topluluğun, "Evening Standard" isimli, Londra'da yayınlanan gazetenin 9 Nisan 2003 tarihli sayısının birinci sayfasındaki fotoğrafının fotomontaj eseri olduğunu bildirmiş.

Kod adı GNU olan bir anonim kişi de - ne güzel bir takma ad - bir güzel analizini yapıp nerelerin uydurmaca olduğunu santim santim işaretlemiş.

Fotoğrafta, kırmızı daire içindeki türbanlı adam kafası üç defa, mor daire icindeki tanımsız nesne üç defa, siyah eğriler içindeki alanda aynı şahıslar var, ancak aralarında saniye bile olmayan arka arkaya iki resim frame yanyana getirilip birbirine dikilmiş.

...

Memory Hole sitesinin sloganı "Rescuing knowledge, freeing information" türünden bir safsata. Niçin safsata slogan? Efendim onu da açıklayalım müsade ederseniz.

"Stalinin propagandacıları 1930larda bunu daha iyi yapıyordu" diyen Memory Hole sitesinin kendisi de çok iyi bir safsata örneği vermiş.

Neydi safsata, hatırlayalım: "Vardığın sonuca değil, sonuca varış şekline itirazim var" demekti. Buradaki safsatamıza göre bu tür "montaj görüntü ve bilgi uygulamaları" sadece komünizm kucağındaki devletlerde vardı, kapitalizmin kucağındaki devletler hiç yapmadı ;) Nedir bu izm lerden çektiğimiz yahu! "Senin dibin benden kara" türünden attıkları çamurdan ortalıkta "doğru bilgi" kalmadı ki kurtarasın, özgürleştiresin...

Hadi bakalım kolay gelsin.

Yazan:Eran SEZGİN

Hikayemizin sulandırılmış Türkçe haberi:
www.medyatava.net/haber.asp?id=8040

Hikayemizin derli toplu İngilizce hali:
www.thememoryhole.org/media/evening-standard-crowd.htm

GNU´nun işbaşında olduğu sayfa:
uk.indymedia.org/front.php3?article_id=63011

İlgili Yazılar

MS'un yeni projesi ''KOD ADI: İSTANBUL ''

sundance

C-Net'in haberine göre Bill Gates, Micros~1'un yeni anında mesajlaşma yazılımı ISTANBUL'un lansmanını 8 Mart'ta San Fransisco'da yapacak.

Habere göre, birkaç aydır beta olarak denenmekte olan bu istemci Live Communications Server'ın bir parçasını oluşturmaktaymış.

Çok alametler belirdi, çoook...

Tren gelir hoş gelir...

butch

Trendeyiz Ankara'ya doğru. Malum yarın 1. Türkiye Serbest Yazılım Konferansına katılacağız. Yanımızda bir Laptop'ımız ve bir de gprs destekli bir cep telefonumuz var. Eskişehir dolaylarından geçerken dedik ki şu gprs teknolojisinin güzelliklerinden dostlarımıza bahsedelim.

Yazılımcılar İnsan Beynini Anlama Konusunda Biyologlardan Daha Avantajlı (Mı?)

FZ

Sabah yolda gelirken ve insan sinir sistemini düşünürken aklımdan şunlar geçiyordu: "The most undocumented information processing system of all times."

Gün içinde, Redwood Neuroscience Institute bünyesinde çalışan Bill Softky´nin iki makalesini okuduktan sonra sabahki düşüncelerim aklıma geldi:

Şirket İsimlerinin Kökenleri

butch

Yahoo? Apple yenir mi? Intel de ne demek?

Bu adreste Yahoo, Sony, Red Hat gibi bilişim devlerinin isimlerinin kökenlerini bulabilirsiniz.

FBI 10 yıl önce OpenBSD IPSEC 'e gizli arkakapılar(backdoors) ekledi!!

y0rk

GoVirtual Education CEO'su Gregory Perry FBI ile imzaladıgı NDS in bitiminden hemen sonra bir itirafta bulundu. 10 yıl önce FBI tarafından OpenBSD IPSEC içersine birden fazla backdoor yerleştirdiklerini duyurdu. openbsd kullanan vpn ve firewall lar artık güvenli degil, VMWare VSphere in durumu ise tartışılır duruma geldi.