GNU/Linux Kullanışlılık Testi için Gönüllü Katılımcılar Aranıyor

0
gorkem
Coğrafi ve kültürel açıdan dağıtık bir yardımlaşma ve imece ortamında geliştirildikleri ve insan-bilgisayar etkileşimi İIBE) uzmanlarının bu sürece katılımlarının az olması nedeniyle Linux ve benzeri açık kaynak kodlu yaziımların kullanışlılık alanında diğer işletim sistemlerinin gerisinde kaldığı düşünülüyor.

Bu alanda yapılan laboratuvar testleri, şimdiye kadar çok kısıtılı imkanlarla gerçekleştirildi. Hazırlanan raporların nitelik ve nicelik açısından yeterli olmaması, bu çerçevede çalışma yapan yazılım geliştiricilerinin de referans alabileceği kaynakların sınırlı sayıda olmasına neden oluyor. Bu nedenle, İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde 10 Aralık - 31 Aralık tarihleri arasinda 12 test katılımcısının yer alacağı "Linux işletim sistemi kullanışlılık testi" yapılacaktır.
Test çalışmasında "Linux kullanışlılık testi yaparak" görev almak ve akademik katkıda bulunmak isteyen meraklı ve ilgili arkadaşların aşağıdaki özelliklere sahip olması gerekiyor:
  • 20 - 35 yas arası, en az lise mezunuz
  • Iyi derecede İngilizce bilen
  • Daha önce Linux kullanMAmış
  • MS Windows işletim sisteminde kurulum ve kullanım deneyimi sahibi
  • Günlük hayatta bilgisayarıyla Internete bağlanan, e-posta alıp gönderen, bilgisayarıyla müzik dinleyen, kelime işlemci kullanan, hızlı mesajlaşma sistemlerinden birisine üye (ICQ, Yahoo, MSN, Jabber vb)
Test yeri Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsü, yaklaşık test süresi 1.5 saat olacaktır. Test sonunda küçük bir hediye verilecektir.

Gönüllülerin gorkem_at_gorkemcetin_nokta_com adresine bir e-posta ile başvurmaları rica edilir.

Görüşler

0
aragorntheelessar
bence güzel bir uygulama eğer daha önce GNU/linux kullanmamış olsaydım kesin katılırdım bu çalışmaya en azından artık win. mi uyoksa linux mu?? yarsiz tartışmaları engellenmiş olur bir bakıma herkes anlar ayrı kulvarlarda olduğunu.
0
FZ
Türkiye'de çok çok çok az işlenen, ele alınan bir konu kullanıcı bilgisayar etkileşimi, belki ondan daha az ele alınan konu olsa olsa programcı psikolojisidir (geyik olarak ya da işletmeci gözü ile değil, gerçekten bilimsel gözle, psikolojik bakış açısı ile, deneylerle, testlerle falan).

Bu tür bir çalışmanın bilimsel ölçülere ve dürüstlüğe sadık kalınarak titizlikle gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle test edilen değişkenlere, korelasyonlara falan dikkat etmek şart. Tabii sayısal, istatistiksel sonuçların ötesinde bunların yorumlanması da çetrefilli ve yine çok hassasiyet gerektiren bir konu. Sonuçlar sadece akademik yayınlarda değil, özet ve kolay anlaşılır dille popüler büyük medyada da duyurulmalı.

Böyle deneyi gerçekleştirecek ekibe peşinen teşekkürlerimi sunuyor ve sonuçları büyük bir merakla beklediğimi beliriyorum. Bol şans!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yazılım mühendisliği mühendislik midir? Hacker mantalitesi nerede patlar?

FZ

Geçenlerde (en altta linkini verdiğim) bir sunum izledim. Tanıdığım pek çok yazılımcıyı ve yöneticiyi sandalyeye zincirleyip o sunumdaki her sayfayı, her sözcüğü onlara tane tane okutturmak, birkaç kez yüksek sesle tekrar ettirmek istiyorum.

Yazılım mühendisliği mühendislik midir?

Yazılım, çok akıllı bir ya da birkaç adamın odaya kapanıp harala gürele kod yazıp sonra da “bakın süper program çıktı ortaya, acayip sofistike işler yapıyor” dediği türden sanat, zanaat ve teknik bilgi karışımı gizemli bir üretim alanı mıdır? (Olası tepki: E ama DOOM öyle yazılmadı mı? Bak süper oyun yaptı o zeki ve bilgili adam. Yalan mı? Bak filanca da kapandı odaya süper derleyici, işletim sistemi filan yaptı. Efendim? Her şeyi tek başına yapmadı mı? Yaptı yaptı. Kapandı odaya. Tek başına. Canım birkaç kişi destek vermiştir. Onlar da odaya kapanıp yazan çok zeki ve çalışkan adamlardı. Keşke herkes böyle olsa. Hem tek bir kişinin ya da iki kafadarın geliştirdiği ürünler peşinden fanatiklerini yaratmadı mı ve sevilmedi mi?)

Linux dergisi demişken...

Soulblighter

http://www.linuxworld.com/magazine adresinden de LinuxWorld'ün dergisinin PDF sürümlerine ulaşabilirsiniz. Profesyonellere yönelik güzel bir dergi...

İnternet Kafede Güvenlik

redogre

Linux üstünde .NET

defusion

Linux üzerinde Microsoft'un yeni platformu .NET'i çalıştırmak için bir girişim olan mono project eksiksiz tamamlanabilirse , Linux üzerinde müthiş bir program patlaması yaşanacak...

Projeleri Yarım Kaldı!

parsifal

Dünya biliminde "yeşil polimer"i bularak büyük yankı yaratan bilim insanı Gürsel Sönmez'i 37 yaşında trafik kazasında yitirdik. Buluşu dünyanın önde gelen dergilerine kapak olan, Sönmez'in yeni projeleri de vardı: Biri "süper kapasitörler" ile ilgili, diğeri, elektrokromik polimerlerin (elektrik akımı ile renk değiştirebilen polimerler) veri saklama kapasitesi ile ilgili.
Kaynak: O. Bursalı, Cumhuriyet Gazetesi, 18 Ocak 2005, s.1, s.7