GNU/Linux Profesyonel Müzik Kayıt Stüdyolarına da Girdi

0
FZ
Steve Cook müzik ve teknolojiyi birleştirdiği bu makalesinde profesyonel bir kayıt stüdyosunda GNU/Linux (Mandrake) işletim sistemine geçiş hikayesini anlatıyor: MP3´ten Ogg Vorbis formatına geçiş, artan verimlilik, daha güvenilir bir çalışma ortamı, düşen maliyetler ve ortaya çıkan daha yüksek kalitede ürünler. Söz konusu yazıda benzer bir işin diğer işletim sistemleri ile ilgili fiyat/performans kıyaslamaları da mevcut. Müzik ve bilgisayarla ilgilenen herkese tavsiye ediyoruz bu makaleyi.

Görüşler

0
FZ
Evde uzunca bir süredir Debian ortamında Ogg Vorbis kullanan biri olarak bu haber beni sevindirdi.

Linux ve masaüstü, Linux ve multimedya, olur mu ki acaba, yaw oyun var mı yeterince, son kullanıcı ne der ki acep diye kısır tartışmalarla vakit kaybededursun bazı insanlar, görüldüğü gibi bazıları da laf yerine ``iş´´ yapmakla meşgul ;-)
0
anonim
Müzik kaydı türü işler yapmak için aslında bir server işletim sistemi kerneli olan Linux kabul edilemeyecek derecede yüksek latency değerlerine sahip olduğu için ne yazık uygun bir kernel değil_di_. Şu anda kernel patchleri ile bu sorunu aşabiliyorsunuz. 2.6 kerneli ile bu çözümler resmi olarak entegre ediliyor ( + alsa resmi oluyor) ve Linux bir server, desktop, embedded, super computer, cluster, ve daha pek çok role uygun bir OS şekline bürünüyor. Bekleyin, çok yakında ... :^)

/Maverick
0
FZ
Bildiğim kadarı ile düşük `latency´ konusunda BeOS nam salmış idi bu alemde. Şimdi kimbilir ne yapıyordur o adamlar...
0
anonim
Himm.. Bir baska istila hareketi daha yasiyoruz. ABD Irak'i istila ederken, Linux'da sessiz ve derinden ilerlereyek masaustlerini filan istila etmeye basliyor.

Birileri derhal bir sey yapmali. Guvendigimiz daglardan olan shibumi bile henuz bir yorum getirip bu yazida yazanlari curutemedi.

Bence derhal BM'den kara cikarmak lazim. Linux istilasi durdurulmali..

Tembel FM'ci.. skoylu..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Compex Dijital Yaşam Fuarı

anonim

7-10 Şubat 2002 tarihleri rasında Lütfi Kırdar Rumeli Fuar Merkezi'nde (Harbiye/istanbul) düzenlenen Compex Dijital Yaşam Fuarına ücretsiz davetiye almak için www.compex.com.tr adresini kullanabilirsiniz.

Ayrıca, Gelecek A.Ş, yılın ilk Compex fuarına katılıyor ve Gelecek Linux`u tanıtmak için A-27 standından hazır olacak.

E-Lapis Dergisinin 2. Sayısı Çıktı

anonim

Bundan 1.5 ay önce, 1 Nisan 2005 tarihinde e-Lapis dergimizin ilk sayısını duyurmuştuk. Nasıl yaparız, becerirmiyiz, acaba olacak mı gibi sorular kafamızda dolanırken, hazırlıklara başlayıp 19 Mayıs'a 2. sayımızı yetiştirmeyi başardık.

Bu 2. sayımızı dolu dolu hazırlamaya çalıştık. Umarım severek okur ve destek verirsiniz.

İkinci sayımızdaki konu başlıkları:

Linux´un Geleceği

Nightwalker

http://www.vnunet.com/News/1138984 adresinde yer alan habere göre yıllık kazançları 1 milyar doları aşan 15 büyük Amerikan firmasıyla yapılan görüşmelerde firma yetkilileri GNU/Linux'un kritik görevlerde kullanımak için hala yeterli olmadığını belirttiler. Firmaların endişeleri Linux'a verilen destek konusunun yetersizliğinden kaynaklanıyor. Diğer taraftan röportajda görüşleri alınan bilişim uzmanlarından bazıları Linux'un büyük firmaların kritik görevlerinde kullanılmamasının sebebini algı yanlışlıklarına ve alışkanlıklara bağladılar.

Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi Semineri

caglar_onur

"Linux Kullanıcıları Derneği", 10 Haziran 2004 Perşembe günü IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın ilk özgür ve açık kaynak kodlu kütüphane otomasyon sistemi olan Koha anlatılacaktır. Koha sistemi; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satın alma modüllerinden oluşur. Şube kütüphaneleri de destekleyen Koha, dünya çapında halk, özel, okul, üniversite ve araştırma kütüphanelerinde kullanılmaktadır.

Vector 3.0 çıktı

anonim

DistroWatch'un haberine göre Vector Linux 3.0 versiyonu cikti. Bu versiyonda önemli yenilikler var. Tamamen Slackware tabanlı hale getirilen dağıtımda ayrıca Slackware'in paket araçları pkgtools da bulunuyor. Bu sayede Slackware için olan her paketi (ve update'leri) yükleyebilirsiniz. Ayrica LSB uyumlu ve versiyon 2.5'a göre sadece 20MB daha büyük !