Go, go, go! Rock 'n Roll!

0
mos
Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.
Oyunu Linux tarafında Stargus ismi ile geliştiren ekip tüm özellikleri aktif olmasa da Terran ve Zerg ünitelerinin tamamını ve ses / müzik öğelerini oyuna eklemişler. Ve daha kompleks bir yapay zeka geliştirdiklerini iddia ediyorlar..

Geliştiricilerinin web sayfalarına koydukları bir adet ekran görüntüsü için buraya tıklayabilirsiniz.

Görüşler

0
gnnaahh
OMG ( Ohh My GNU'm )

:=]

0
mos
nasıl bu kadar benzetebiliyorlar ki?
bu ünite resimleri, terran karakterlerinin tipleri filan bizim bilmedigimi(ya da görmediğimiz) bir formatta imaj olarak saklı mı data dosyaları arasında?

bu adamlar da oradan mı alıp kullanıyorlar?

yani bu imajlar asıllarının başarılı kopyaları mı? yoksa zaten asıllar mı bunlar?

0
Betelgeuse
ille de protoss isterim... :))

Bilgisayarımda vmware içinde bir windows beslememin tek nedeni bu starcraft oyunudur... wine ile falan uğraşamadım, hala canım sıkıldıkça oynarım... Protoss olup terranları tepelemek hoşuma gidiyor...
0
conan
Wine ile oldukca guzel calisiyor. Multiplayer bile ;)
0
mos
wine 'in oldukca eski versiyonu ile bile (sanirim 3 seneden fazla olmustur) gayet duzgun calisiyordu starcraft. ama o zamanlar LAN uzerinde oynamak icin illa IPX isterim diyordu, sonraki bir patch'le protokolu secme sansi vermislerdi fakat bu haliyle denememistim hic.

diablo 2 de online calisabiliyormus wine ile, starcraft da sorunsuz calisiyorsa super :)
0
anonim
Diablo, Diablo 2 ve ek paketi, Warcraft'in tum oyunlari (I, II, III, III: TFT, WoW) hepsi wine ile mukemmel bir sekilde calisiyor. Darisi Starcraft 2'nin basina (yok artik :)).
0
mos
hani bir ara alternatif bir diablo2 sunucusu vardı, bir Alman 'a aitti..

duruyor mu o? eve gidince kurayım bari :)
0
huseyinalb
güzel bir girişim, bakalım aynı oyun motorunu sağlayabilecekler mi :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cinemaware Geri Geliyor!

sundance

Defender of Crown, Rocket Ranger, TV Sports Basketball, King of Chicago ve Wings gibi mükemmel oyunlarla gönlümüze taht kuran Cinemaware meşhur Defender of Crown`un WAP uyumlu cihazlar için yeni versionunu çıkartacağını açıkladı...

Dahası siteye bakarsanız Gameboy başta olmak üzere bir çok alanda hala faliyet verdiklerini görürsünüz...

Not: Eğer yukardaki oyun isimleri size bir şey ifade etmediyse hiç Amiga kullanmamışsınız demektir, yazık size :)

Starcraft Kaynak Kodu Bulundu!

sundance

E-bay'den aldığı bir kutudan, içinde Starcraft kaynak kodu olan bir CD çıkan oyuncu, CD'yi Blizzard'a iade etti. Blizzard ise kodu bulan Khemist49'a birçok hediyeler ve kendisini bu sene yapılacak BlizzCon'a davet ederek ödüllendirdi.

http://kotaku.com/guy-finds-starcraft-source-code-and-returns-it-to-blizz-1794897125

Abandonware

SHiBuMi

80-90'ların bilgisayar kültüründen gelen hemen herkesin ilgisini çekecek bir site: www.theunderdogs.org. Sitede 80'li yılların başından 90'ların sonlarına kadar bir sürü oyun ve manualleri bulunuyor. Net üzerinde şimdiye kadar bundan daha geniş bir Abandonware PC oyun arşivine rastlamadım, eski oyun fanatikleri mutlaka gözatsınlar. Bana enteresan gelen başka bir olay daha var, bu oyunları W98 altında çalıştırırken zorluk çekiyordum ancak W2k hemen hepsini çalıştırabiliyor, aklınızda bulunsun.

'Battle for Wesnoth 1.0' çıktı

anonim

Battle for Wesnoth (Wesnoth için Savaş) modern strateji oyunları arasında az rastlanan türden bir sıra tabanlı fantazi strateji oyunudur. 3 yıllık bir çalışma sonunda geçtiğimiz günlerde 1.0 sürümü yayımlanan oyunda elfler, cüceler, ejderhalar gibi ırklardan birini seçip ordunuzu kurmanız ve rakiplerinizi en kısa zamanda yenmeniz gerekli. Oyunun MP desteği mevcut ve şimdiden büyük bir oyuncu kitlesi oluşmuş durumda. 1.0 sürüm notları Türkçe çevirisini haberin devamında bulabilirsiniz.

WarCraft III`ten bir sahne

anonim

Blizzard "WarCraft III: Reign of Chaos"un bir savaş sahnesinin screenshot'ını dün akşam itibari ile internete koydu, artık şu oyun gelsede oynasak. (Editörün notu: Görüntüler hakikaten inanılmaz gözüküyor, ama Blizzard Starcraft'ta başardığı oynanılabirlik ve güç dengesini bunda da başarabilir umarım)
Screenshot: küçük boy , büyük boy