Google Base

0
cbc
Google Blog'da ilan edildiği üzere Google Base halka açıldı.

Veritabanı şeklinde çalışan bu google servisi ile her tür verinizi saklayabiliyorsunuz. Ekleyeceğiniz her tür için "özellik" ve "veri" ikilisi saklayabilen bu sistem ile saklayamayacağınız bir şey yok gibi duruyor.
Gmail aksine günlük hayatta kullanılabilecek gibi durmayan bu servis ile Google kendini işini kolaylaştırıyor. Bir html sayfasından veri anlamak yerine tam istediği formatta veriyi kullanıcılar Google'a sunuyor. Merak edenler için XML formatında yüzlerce veriyi çabucak gömebilmek mümkün.

Dip not: http://base.google.com/robots.txt dosyasında görüldüğü üzere /charts adlı bir servis de yolda gibi duruyor. (kaynak: blogs.zdnet.com/Google/)

İlgili Yazılar

Google Dünya Linux'da

embryo_cs

Uzun zamandır Google'ın "Dünya"'sına Mac OS X veya ms~ ile bakmak zorunda kalanlar artık kendi linux masaüstlerinde Google'ın Beta (Version 4) "Dünya"'sını görebilecekler.

Google Earth Sayesinde Kalıntılar Bulundu

melitical

İtalyan bilgisayar programcısı Luci Mori, Google Earth ve Google Map 'i kullanarak Parma yakınlarında Romalılara ait tarihi bir villanın kalıntılarını buldu.

Bitirme Tezi ve Google Master Plan

meddah

Ozan Halıcı ve Jürgen Mayer'in yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendikleri, bitirme tezi için hazırlanmış kısa filmlerinde "what barry says" ve "the google story"den ilham aldıklarından söz ediyorlar.

Filmin resmi sitesine buradan erişebilirsiniz.

Google Earth Flight Simulator

nehuse

Google GEarth'e koyduğu gizli yumurta ile microsof'tun flight simulatorüne rakip çıkardı.

Şu adreste anlatıldığına göre Ctrl+Alt+A tuş kombinasyonu ile açığa çıkan Google Flight simulator F-16 ve Sr-22 gibi iki uçakla dünya üzerinde uçmanızı sağlıyor.

Internet'te yükselen trendler: Perl

sundance

Google Zeitgeist'e göre, Haziran 2005'in en çok yapılan aramalarından biri "perl programming"miş.

Ama yooo, olur mu, perl, python, php bunların hepsinde azalma var, bunlar ölüyor, bunların hepsi eski teknoloji, sonunda hepsi .net olacak.

Demek ki öyle değilmiş...Google Zeitgest'de eğlenceli bir şeymiş.