Google Code Jam 2003

0
FZ
Sıradışı programlama yeteneklerine mi sahipsiniz? Birkaç satırlık kod ile bilgisayara göbek attırabilir misiniz? Kodunuzun didik didik edileceğini bildiğiniz halde gayet güzel program yazabilir misiniz? O halde yeteneklerinizin hakkı ile ödüllendirileceği bir etkinlik için ısınma turlarına başlayın.

Google, dünyanın bilgi işlem yapısını yeniden yazacak yazılımcı avına çıktı. Google Code Jam 2003 yarışmasında bu tür programcıları bulmayı amaçlıyor. Bunu bir tür bol ödüllü bir iş görüşmesi olarak düşünün. İşe alınmasanız bile sırf katıldığınız için büyük bir para ödülü kazanma şansınız var.

Yarışma 18 yaşın üstündeki tüm Java, C++, C# veya VB.NET programcılarına açık. Bakalım kimin parmakları klavye üzerinde daha hızlı ve akıllıca dans edecek.

Görüşler

0
yalcink01
Aşağıdaki ülkelerden birisinin vatandaşı veya geçerli bir visa ile sürekli oturma izni sahibi değilseniz, yarışmayı kazansanız dahi para ödülünü bağışlamak zorundasınız. Nedense Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak google dan para ödülü kazanmak için yeterli görülmemiş. Bu durum bana çok garip geldi. Aşağıdaki ülkelerin haricindeki ülkelerde yaşayan programcıların günahı ne? Yoksa ben mi olayı yanlış anladım.
# Australia
# Canada (excluding Quebec)
# China
# India
# Ireland
# New Zealand
# Sweden
# United Kingdom
# United States (including the U.S. territories of Guam, Puerto Rico and the U.S. Virgin Islands)

saygılarımla,

YALÇIN KOLUKISA
kafası karışmış adam

NOT: böyle bir yarışmada elde edilecek başarının paradan daha değerli olduğu/* ki birinci olsanız 10.000 USD ödül kazanmış oluyorsunuz. Aslında fena para da değil hani*/ ve ileride pek çok kapıyı açacağı fikrine katıldığımı baştan belirteyim. Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor, o noktaya fena takıldım. Yarışmanın kurallar bölümüne göz atıp beni aydınlatabilirseniz, çok sevinirim.
0
murat09
"Ama niye parayı bir Alman ya da Türk kazanamıyor"
Ülkeler listesine göz attığınızda, Hindistan ve Çin i göreceksiniz. Quebec'in de "exclude" edildiğine dikkat edin(Quebec Fransızca konuşulan, Kanada'dan ayrılmak üzere olan yarı özerk bir bölgedir). Sanırım bunlar size bir şey ifade etmeli...
Ayrıca şu da var, GoogleAdSense diye bir olay var, reklam veriyor Google sitenize, ama site içeriğiniz Ingilizce değilse sizi kabul etmiyorlar. Bu da ayrı bir soru işaretidir.
"Global Emperyalizm nedir?" diye soran adam :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec Büyümeye Devam Ediyor

parsifal

Bünyesine kattığı firmalarla büyümeye ve gelişmeye devam eden Symantec, en son Vontu'yu da Symantec ailesine dahil etti.

Lale

anonim

Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

Bilgisayar'ın B'si

anonim

"Bilim ve Ütopya" dergisinin Temmuz 2004 sayısında, "İz Bırakanlar" bölümünde, "Türkçeye ve Bilişime Adanan Hayat" başlığı altında Fevziye Özberk'in Aydın Köksal ile yaptığı bir röportaj yayınlanmış bulunuyor...

Bilgisayar kelimesi de dahil pek çok terimi Türkçemize kazandıran bu insanın yaşam öyküsü aynı zaman Türkiye'deki bilgisayar tarihini de anlatıyor.

Yazı dergi arşivlerinde yok, ancak buradan erişebilirsiniz.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Araştırma Görevlisi Arıyor

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü araştırma görevlisi arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü teori ağırlıklı eğitim veren bir bölümdür. Türkiye'de Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılımı desteklemek ve geliştirmek üzere çalışmalar yapmaktadır.

Enixma'nın Şubat Sayısı Çıktı

erika

Dergiyi http://www.enixma.org adresinden indirebilirsiniz.