Lale

0
anonim
Lale, yabancı terimlerin dilimizdeki karşılıklarına en kolay şekilde ulaşabilmek için tasarlanmış bir dizin uygulamasıdır.

İsterseniz bu adresten indirip kullanabilirsiniz.

Fakat uyaralım, sözkonusu uygulama, Serbest Yazılım ürünü değildir, haber isimsiz bir kullanıcı tarafından gönderilmiştir, yazılımın içinde içinde ne bulunduğu belli değildir, deneyip denememek size kalmıştır.

Serbest Yazılımlar ve diğerleri konusunda neden ısrar ettiğimizi bir kez daha düşünün...

İlgili Yazılar

Yazılım Patentleri Protestosu Etkili Oldu

FZ

1 Eylül´de AB Parlamentosu'nda oylanması planlanmış olan Yazılım Patentleri yasa tasarısı dünya çapındaki protestolar yüzünden ertelendi.

FM sitesinin de destek verdiği protesto sonucunda dünya çapında pek çok büyük web sitesi belli bir süreliğine gönüllü olarak kendilerini kapattılar ve anasayfalarından patent yasasını protesto ettiklerini belirten duyurular yayınladılar.

Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkürler. Konu ile ilgili detaylı bilgiye bu adresten erişebilirsiniz.

PS2 Macromedia Flash da destekleyecek

pulsar

Sony, stratejik ittifak zincirine son olarak Macromedia’yı kattı.
PlayStation 2 oyun konsolunu güçlendirerek rakiplerine belirgin bir üstünlük sağlamayı hedefleyen Sony birbiri ardına işbirliği anlaşmaları imzalıyor. Japon üretici AOL ve RealNetworks’ün ardından şimdi de ünlü Web tasarım ve yazılım firması Macromedia ile ittifak kuracağını açıkladı.
Taraflar arasındaki anlaşma sayesinde PlayStation 2 kullanıcıları, internetteki multimedia içeriğine erişim için Macromedia’nın Flash Player’ını kullanabilecek.

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Seçim haberlerini size bilgisayar ağlarını öğreten adamdan alın!

bm

Andrew Tanenbaum ABD seçimlerini ve tahminlerini izleyebileceğiniz bir site yapmış. İngilizce bilenler için okumaya değer bir site, bilmeyenler de sonucu takip edebilirler: http://www.electoral-vote.com/

Douglas Adams`ı kaybettik :(

robin

Büyük yazar Douglas Adams 11 Mayis 2001 Cuma günü geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Kendisi dünya çapında ünlü beş kitaplık Otostopçunun Galaksi Rehberi üçlemesi ve Dirk Gently serilerinin yazarıydı. Acımız sonsuz. :((